writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Virtuele vrienden

door michelly

Ik zit hier weer te tokkelen voor dit schermpje
en het is niet meer weg te denken uit mijn leven.
Hoe is dat zo gekomen? Zat daarover te peinzen en alles is begonnen op het ogenblik dat ik met brugpensioen ging. Voor die tijd had ik een drukke baan, werkte met drie verschillende computers op mijn werk: één Mac waarop nogal wat teksten getypt werden. Een IBM rechtstreeks verbonden met de banken, waarmee ik via het programma Isabel wekelijks de betalingen naar de verschillende windstreken deed! Dan een PC die verbonden was met de andere in de verschillende bedrijven en die alleen maar materie bevatte, die voor het werk nodig was.
Behoefte of tijd voor een PC thuis was er dan ook niet, want ik had ook nog een huishouden te runnen, een huis te onderhouden zonder hulp, sporten om in conditie en gezond te blijven en tijd om aan mijn sociale verplichtingen te voldoen. Had mijn handjes dus meer dan vol. Daar bovenop kwam elke week babysitten bij de kleinkinderen, eerst één en later twee.
Toen op 1 februari 2001 mijn actieve loopbaan een einde nam en ik vrolijk uitgewuifd werd door de collega's, veranderde dat natuurlijk mijn leven drastisch.
IK was niet van plan om in dat zwarte gat te vallen en dus mijn plannen waren gemaakt. Direct werd er een desktop besteld en biebieke ging computerles volgen. M. vond dat te gek voor woorden en totaal overbodig want ik had toch altijd met PC gewerkt op het werk. Ja hoor, voorgeprogrammeerde dingen, maar dat heeft nauwelijks iets te maken met het echte werken op een PC en de mogelijkheden, die dat leuke ding biedt. En wat had ik een plezier met mijn nieuwe speeltje. Op een dag las ik ergens in een folder iets over seniorennet en nieuwsgierig ging ik op onderzoek via de PC.
Bekeek het allemaal wat aarzelend en vroeg me af of ik het zou wagen om me daar in te schrijven of in te loggen en op verkenning te gaan in de wereld van de senioren. Na enige aarzeling besloot ik de kans te wagen en als het niet meeviel, kon ik me altijd afmelden. Simple comme bonjour of poepsimpel!
En zo kwam ik op het forum terecht en hield me eerst op de achtergrond en las de mailtjes die andere schreven en de reactie die uit veschillende hoeken kwam. Toen ik eens de moed verzameld had om mijn virtuele stem te laten horen was de trein vertrokken en werd het een dagelijkse ontmoeting met mensen, die je langzaamaan steeds beter leert kennen. Maar toch bleven het namen en woorden waar geen gezicht achter zat. Tot de dag dat wij de afspraak maakten om elkaar te ontmoeten en om er een gezellige dag van te maken. Het was op een plaats in Antwerpen en opeens hadden al die nicknames een gezicht en al die stemmen een klank. En door de jaren heen zijn die virtuele vrienden en vriendinnen, vrienden en vriendinnen van vlees en bloed geworden. En één van hen is mijn soulmate geworden. Ik zou haar nooit hebben leren kennen zonder dit kastje en zonder die stap om mij aan te sluiten bij een forum en later naar die bijeenkomst te gaan, die nadien jaren lang steeds weer verschillende keren per jaar herhaald wordt.
Een kleine groep van hen is mijn "fanclub" geworden en zijn present bij elk optreden van het vrouwenpopkoor, waarin ik meezing.
Door deze blog heb ik nog lieve vrienden leren kennen, die ik dan wel niet in levende lijve ontmoet heb, maar waarvan ik het gevoel heb, dat we heel erg op dezelfde lijn zitten en elkaar wonderwel verstaan. Héérlijk is dat, en dat zou allemaal nooit mogelijk geweest zijn zonder die af en toe verguisde computer!

 

feedback van andere lezers

 • GoNo2
  Goed geschreven!!
  michelly: Bedankt!
 • ivo
  de realiteit van velen - communicatie is een vreemd gedrag dat voor velen hetzelfde of ook anders kan zijn

  knap geschreven :)
  michelly: dank je wel!
 • greta
  Ik ontmoette ook op diverse meetings van een andere schrijfsite de mensen met wie ik online contact had. Een heerlijke ervaring. Je hebt dit fenomeen goed neergezet hier.
  michelly: dank je Greta.
 • dorus
  knap
  michelly: Dank je Dorus.
 • andremoortgat
  Voorbeeld om te volgen
  Seniorennet en groeien in communicatie
  Goed bezig
  Mooi verwoord
  michelly: Bedankt!
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 8

Uitstekend: 3 stem(men), 60%
Goed: 2 stem(men), 40%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .