writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Producten van de Westerse Beschaving Deel2 (9)

door koyaanisqatsi

DEEL 2
HET MIDDEN

CHAPITER 9
DE VELDWACHTER EN DE AANTREKKELIJKE WEDUWE KREKELS

Beschermd door zijn opdracht om op zoek te gaan naar spionnen, drong de veldwachter dieper dan ooit binnen in de privélevens van de dorpelingen. Gebruik makend van een zaklantaarn die hij te pas en te onpas in het duister liet aan- en uitknipperen, zwengelde hij bovendien de dwaallichtenhistorie aan waardoor de simpele zielen nog sterker van hun bestaan overtuigd geraakten. Zich kostelijk amuserend met in kroegen en herbergen naar hun verhalen te luisteren, begon hij te overwegen nog wat olie op het vuur te gooien door in de buurt van hun woningen geluiden te gaan maken.
Toch waren het niet de fabelen van de dwaallichten die hem het meeste genoegen schonken. Dat waren zijn bezoekjes aan het huis van de aantrekkelijke weduwe Krekels, die met de trotse statigheid van een barones en in sensuele kleren rondwaarde en regelmatig mannelijke gasten van een behoorlijk jongere leeftijd dan de hare ontving.
Op warme avonden zat ze vaak tot in de vroege uren met hen op de veranda, genietend van een glas wijn en keuvelend over koetjes en kalfjes -zo goed als nooit hadden ze het over de oorlog-, tot er op een bepaald ogenblik een spannende stilte viel en ze hen mee naar binnen troonde.
Vervolgens mocht de veldwachter zich opmaken voor het aanhoren van luide, duidelijk tot buiten te horen geluiden die niets aan de verbeelding overlieten, met daar tussendoor vervlochten een woordgebruik dat men in de verste verte niet van een vrouw met een reputatie van fatsoen als de hare zou verwachten. Het was alleen jammer dat de weduwe, op de keuken na, alle kamers van haar woning met overgordijnen afschermde, zodat hij er nooit in slaagde enige bijhorende beelden op te vangen. Tot op de dag dat ze in het gezelschap verkeerde van een gast die zo onweerstaanbaar bleek dat ze zich al op de veranda in zijn armen gooide en een haast ongelofelijk geheim prijs gaf.

 

feedback van andere lezers

 • doolhoofd
  Leuk leuk.

  Tell us the secret...
  koyaanisqatsi: geduld... :-)
 • GoNo2
  Het was Conchita Wurst?
  koyaanisqatsi: nee, om te beginnen heeft ze al geen baard...
  :-)
 • ivo
  een echte triller die het ook niet is :)
  koyaanisqatsi: nee, thrillers smijten ze al genoeg naar onze kop, als het niet in de boekenwinkel is, dan is het op het teeveescherm... ;-)
 • greta
  Haha, GoNo.
  Weduwen hebben zo hun behoeften, tijdens hun trieste leven, dat slechts uit herinneringen bestaat. (kuchje)
  koyaanisqatsi: Tsssss..... :-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 8

Uitstekend: 4 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 4 stem(men)
Er zijn 2 bezoekers online, waarvan 0 leden: .