writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Producten van de Westerse Beschaving Deel2 (10)

door koyaanisqatsi

DEEL 2
HET MIDDEN

CHAPITER 10
KONINKLIJKE BORSTEN

Nog geen half uur nadat de koningin voor het eerst haar borsten had getoond stond het hele land in rep en roer. De pers was er op allerlei manieren, de ene al slinkser dan de andere, in geslaagd om in zich groten getale onder de eerste toeschouwers te mengen en had als een sneltrein het nieuws verspreid: de borsten van de koningin waren van een schoonheid die zijn gelijke niet kende.
'Van een majestueuze pracht, oogverblindend, van een andere planeet, gekmakend, verzengend, sprookjesachtig, niet van deze wereld, magisch...' Men kwam superlatieven te kort om de sieraden van de vorstin te beschrijven. Zelfs de fanatiekste republikeinsgezinde journalisten zwegen in alle talen over de dwaze blik en idiote glimlach, die onmogelijk van het gezicht van de koningin vielen af te vegen en die het ontegensprekelijke bewijs van haar onnozelheid leverden.
Wie zou het ook nog wat kunnen schelen dat deze jonge vrouw een al te simpele ziel was als zij beschikte over troeven die geen enkele andere hoogwaardigheidsbekleedster waar waar ook ter wereld kon voorleggen? Met wat nu over haar geweten was, zou zij niet alleen niet langer het koningshuis ridiculiseren maar het zelfs verheffen en herstellen in zijn glorie van vroegere eeuwen.
Onmiddellijk nadat het nieuws als een lopend vuur de ronde begon te doen, zakten massa's nieuwsgierigen naar het koninklijk paleis af.
'Wij willen onze koningin bewonderen!' werd er onophoudend geschreeuwd en de kanselier, die de touwtjes van de organisatie van het evenement in handen had, zag zich genoodzaakt ordetroepen te mobiliseren om de zaak onder controle te houden.
De gelukkigen van het eerste uur die een glimp van de koningin hadden opgevangen, werden bij het verlaten van het paleis langs alle kanten aangeklampt en slaagden er pas in zich uit de massa te bevrijden nadat ze tientallen keren verslag hadden uitgebracht. Sommigen onder hen barstten in tranen uit, ontroerd als ze waren door de herinnering aan wat ze zojuist hadden mogen bewonderen en hier en daar viel een enkeling met een wankele gezondheid zelfs in katzwijm.
Tegen de avond kende het hele land nog maar n gespreksonderwerp. De oorlog leek niet meer te bestaan. Mannen en vrouwen van alle leeftijden en niveaus voelden zich verenigd in hun bewondering voor de vorstin. Er steeg een trots op uit het volk zoals nooit eerder was waargenomen en hier en daar verschenen de eerste vlaggen aan gevels en ramen. En daarmee werd er een periode ingeluid van een eenheid zo hecht en onverzettelijk dat zelfs de meest te duchten, vijandig gezinde staat er de daver van op het lijf zou krijgen.

 

feedback van andere lezers

 • doolhoofd
  Het Volk, het Laagste Nieuws, idiocratie... droef, maar grappig.
  koyaanisqatsi: De tragikomedie dus... ;-)
 • ivo
  schitterend hoe je de hype van het moment voor een banaliteit, de tiet van de queen beschrijft.
  koyaanisqatsi: Tja, bloet borsten... Ze blijven het doen, nietwaar... :-)
 • greta
  Maf en briljant verzonnen. Dat hoofd van jou ..
  koyaanisqatsi: Mooie borsten, verzonnen??? Ze bestaan!!!
 • GoNo2
  Te gek om los te lopen!!
  koyaanisqatsi: Boh, beter koningsgezind zijn omwille van een stel mooie borsten dan uit principe, zeg ik altijd maar. :-)
 • andremoortgat
  Smeuge erotiek verkoopt altijd
  Heb wegens vakantie wat gemist
  Jouw verhaaltrant is boeiend en meeslepend
  koyaanisqatsi: ;-)
  welkom terug andre :-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 10

Uitstekend: 5 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .