writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

soms

door warket

Ergens op een onbekende plaats liep ik op blote voeten door het puin. De sloper had een os mee die muren omver bonkte. Het dier was reusachtig sterk. Ik moest er omzichtig heen geraken. Toen de os op me af stormde bevond ik mij plots in Istanbul. Vuurvrouw kocht wollen truien en vollemaan had geurige kruidentuilen om zich heen. Er kwam een straaljager aangevlogen die bij nader inzien een speelgoedje op afstandsbediening bleek te zijn.
Ik wou voortdurend langs afgelegen stegen tussen de bevolking lopen maar dat werd me afgeraden vanwege het gevaar om verloren te lopen. Toch kon ik het mij niet laten en kwam ik soms vuurvrouw tegen om me veilig te voelen.
Toen ze verdween werd ik wakker, dronk van de waterfles op de nachttafel en keek naar haar en het uur.
Daarna kwam ik in een huis terecht dat ik in de rode bergen voor Lus gebouwd had. De kelder was door grondwater weggespoeld. De verwarming deed het niet meer. Ik kroop op het dak. Toen ik naar beneden wou kon ik er niet af. Iemand had de ladders weggenomen. De os kwam razend aandraven, sprong op het dak, en eens dichtbij was hij lief.

5u10: De fles water op de nachttafel is leeg. Laken zweetnat. Dringend gaan plassen. Kop koffie buiten in het donker. Staren. Tweede koffie. Fietstassen klaarmaken. Een stuk fruit. Met schijtgevoel naar toilet. Me opfrissen doe ik minimaal.

6u45: Ludovivus is gezadeld voor het vertrek.

Het is nu 19u31. Nat.

21u40: Mag ik de computer voor…
Om wat?
Om mezelf te begluren. Het bliksemt in de hemel.

21u47: Zullen we eind dit jaar naar de Atlantische oceaan gaan? De cactussen bloeien daar in onze winter. Tien dagen maar. We sleuren nieuwemaan mee. We zuipen tien flessen Cava leeg en ik zorg voor ontbijt met koffie. Tussendoor schrijf ik mijn dromen op en mag jij die lezen als je dat wilt.

wil je zoveel vertellen...

ja....soms

... ja... ... ....

 

feedback van andere lezers

 • andremoortgat
  Botsende dromen
  Cava om te koelen
 • ivo
  een flard dat ook geen flard is maar me wel een stukje meenam

  knap
 • koyaanisqatsi
  Van hallucinant gesproken...
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 5

Uitstekend: 2 stem(men), 67%
Goed: 1 stem(men), 33%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .