writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Producten van de Westerse Beschaving Deel2 (15)

door koyaanisqatsi

DEEL 2
HET MIDDEN

CHAPITER 15
BRIEF VAN HET FRONT

'Liefste Sidonie, ik weet dat ik slechts in herhaling val, maar ik mis je zo. Ik hoop dat alles nog steeds goed met je gaat. Maak je niet te veel zorgen over mij; ik ben ongedeerd en ontbeer, behalve jou natuurlijk, niets wat niet ondraaglijk is.
We ontvangen hier aan het front bijna weinig anders meer dan berichten en verhalen over de koningin. Nu, wat mij betreft mogen ze orakelen wat ze willen: met alle respect voor onze vorstin, maar voor mij blijven jouw borsten de prachtigste die God ooit heeft gecreëerd.
Geruchten doen de ronde dat weldra foto's van zijne koninklijke naaktheid onder de soldaten zouden worden verdeeld. Moest dat het geval zijn dan hoop ik, mijn liefste, dat je me zal vergeven dat ook ik er een blik op zal werpen, al was het maar om me te herinneren aan jouw prachtige, onovertrefbare prachtstukken.
Wat kan ik je verder nog vertellen? Wel, eergisteren heb ik iets gezien dat ik nauwelijks kon geloven. Tussen een groepje in de boeien geslagen deserteurs, onderweg naar de krijgsraad naar ik veronderstel, herkende ik zowaar onze postbode. Kan je je dat voorstellen? Als er nu één man was die stond te popelen om ten strijde te trekken! Werkelijk, ik geloofde mijn ogen niet. Haveloos sleepte hij zich voort, voor zich uit starend met een dode blik alsof hij zich al had neergelegd bij een ontmoeting met het vuurpeloton. Nu, waarschijnlijk zal het zo'n vaart niet lopen wat niet wegneemt dat ik niet in zijn schoenen zou willen staan. Op zijn minst wordt hij immers naar een strafcompagnie gestuurd. Maar ja, wat heeft hem ook bezield om zich zo in nesten te werken?
Ik weet, mijn liefste, dat ik een beetje zeur, maar toch vraag ik je nogmaals om op je hoede te zijn voor onze bovenbuurman. Jij hebt het misschien nooit gemerkt, omdat je nu eenmaal niets kwaads in de mensen ziet, maar geloof me dat die kerel een oogje op je heeft. De steelse blikken waarmee hij je aankijkt spreken boekdelen.
Zoals steeds omhels ik je in mijn gedachten, mijn liefste, en overlaad ik je met wel duizend kussen. Hou je goed en wacht op me, tot deze kwellende periode van scheiding voorbij zal zijn.
Jouw Maurice.'

 

feedback van andere lezers

 • andremoortgat
  In de loopgraven op en neer
  Het missen doet zo'n zeer
  koyaanisqatsi: zo is het maar ;-)
 • doolhoofd
  Zijn vermoedens zijn natuurlijk terecht. De lezer blijft aldus niet gespeend van enig leedvermaak.
  koyaanisqatsi: zwarte humor, héhé
 • GoNo2
  De bovenbuurman laat weten dat, na een overeenkomst met de Duitsers, de dagen van Maurice geteld zijn...
  koyaanisqatsi: maar misschien krijgt hij er wel een pinhelm voor in de plaats :-)
 • greta
  Mooie brief. Tja, vrouw thuis en man aan het front, da's zwaar.
  (Ik heb net een boek uit, waarin een gevangene een foto ontvangt van zijn vriendin, waarop per ongeluk een stukje van de pil-strip op haar nachtkastje staat afgebeeld. Hij zit al vier jaar gevangen zonder bezoek ... conclusie was dus snel getrokken.)

  koyaanisqatsi: dat moet passen 'pikken'...
 • ivo
  schitterend hoe je het blijft schrijven - knap hoor
  koyaanisqatsi: ;-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 10

Uitstekend: 5 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .