writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Producten van de Westerse Beschaving Deel3 (2)

door koyaanisqatsi

DEEL 3
HET EINDE

CHAPITER 2
DE OORLOG

De oorlog sleepte zich voort als een taai, oud kreng dat maar niet sterven wilde. Behalve de gekken en de oorlogsindustriŽlen had iedereen aan weerszijden van het front stilaan genoeg van het strijdgewoel. De troepen waren murw, de bevolking had zijn buik vol van de ontberingen en de nooit wegebbende onzekerheid, die op ieder ogenblik van de dag kon omslaan in een ramp.
Van een militair overwicht van ťťn van beide kampen was nog steeds geen sprake. Zeker sinds het koninkrijk zich gesterkt wist door de borsten van de koningin had de republiek zijn kans verkeken om zijn numerieke meerderheid uit te buiten. Het aantal vrijwilligers dat zich aanbood om te strijden voor de monarchie bleef op zijn minst tien procent hoger liggen dan hetgeen zich bereid toonde om te vechten voor de republiek.
Een poging van de republikeinen om door middel van het laten opdraven van een reeks topless ministersdochters de patriottische driften in de republiek op te krikken, was op een sisser uitgedraaid. Want weliswaar bevonden zich onder de jonge deernen enkele schoonheden, zelfs de meest hardleerse vijand van het koninkrijk kon er niet om heen dat de borsten van koningin niet te evenaren waren.
Het fonds ten voordele voor de oorlogsslachtoffers, dat zijn kas gespijsd zag door de vorstelijke exposities, was ondertussen uitgegroeid tot de rijkste non-profitorganisatie in het land. Het geld bleef letterlijk binnenstromen omdat de bevolking eenvoudigweg niet genoeg kreeg van het bewonderen van zijne koninklijke naaktheid, die niet langer enkel op zaterdag te kijk werd gezet maar nu ook vereeuwigd werd op foto's, affiches, posters, drinkbekers, draagtassen, t-shirts, jassen en de meeste ondenkbare prullaria.
Steeds meer begonnen geruchten de ronde te doen over plannen van de regering om na de oorlog zo snel mogelijk de seniele koning opzij te schuiven en de koningin tot staatshoofd te kronen. Een idee dat volgens kwatongen vooral speelde bij die partijen die hun aartsconservatieve programma wilde doordrukken door een zo onwetend mogelijk koningshuis voor zijn kar te spannen.
Maar dat waren natuurlijk alleen maar zorgen voor later. Want ook al zag het er naar uit dat geen van beide partijen in staat was het laken naar zich toe te trekken, de oorlog kon nog altijd verloren worden.

 

feedback van andere lezers

 • doolhoofd
  Ik kan me toch maar moeilijk voorstellen dat een paar - pardon my French - tettekes zo speciaal kan zijn.
  koyaanisqatsi: dat is natuurlijk het (dwaze) mysterie van deze koninklijke borsten :-)
 • ivo
  in het spel van het geld kunnen enkele tepels het verschil maken, want alles is irreŽel - ook de economie :)

  knap hoe je het bedenkt
  koyaanisqatsi: ;-)
 • andremoortgat
  Ik volg Doolhoofd een beetje,
  maar ook jouw vertelkrant
  koyaanisqatsi: :-) Zeg nu zelf: een mooi stel borsten en de man verliest zijn zin voor realiteit...
 • greta
  Borsten borsten borsten. Gaat het nog over oorlog en vrede of is de tieten-commercie hier aan het woord.

  koyaanisqatsi: ik zeg altijd: liever blote tetten dan kernraketten!
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 9

Uitstekend: 4 stem(men), 80%
Goed: 1 stem(men), 20%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn 79 bezoekers online, waarvan 0 leden: .