writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Nieuwe Premier

door sneakers1982

Driewerf hoera, we hebben een nieuwe eerste minister! Uit pure vreugde schenk ik mezelf een glas water in, want zo'n heugelijk nieuws moet uitgebreid gevierd worden. Het ziet er mij trouwens nog een intelligent figuur uit, met hem aan het roer zullen alle problemen die ons landje teisteren oplossen als een Dafalgan 500mg in een glas plat water. Al ben ik niet zo'n dafalganslikker, hoor. Noch een ibuprofenslikker, noch een perdolan compositumslikker, noch een nurofenslikker, noch een paracetamolslikker, noch een brufenslikker, noch een aspirineslikker noch een slikker van eender welke andere NSAID, dit eventjes volledig tussen haakjes.
Charles Michel dus, en zijn ongetwijfeld doeltreffende kwaliteiten om dit land terug om te toveren in een land vol welvaart, vrede, geluk, geld, Duvel, liefde, kameraad- en andere vriendschappen, collegialiteit, een algeheel vedett-verbod en ander moois. Bovendien heeft hij een bijzonder grappige kop, waardoor er tijdens vergaderingen, onderhandelingen en dergelijke ministerkundige bijeenkomsten ongetwijfeld veel gelachen zal worden.
Jammer genoeg heeft hij zijn naar niet mee. Geef nu toe: Charles Michel, een grotere Franse clichénaam konden ze 'm echt niet geven. Dat typeert nu weer het Belgische amateurisme. Kijk nu naar de Fransen: De Gaulle, Mitterand, Chirac, Sarkozy, dat zijn tenminste namen die klinken. Met wat komt België op de proppen? Michel. Premier Michel. Ik moet opletten of ik braak m'n glas water ter plekke terug uit. Een naam die de tristesse met zich meedraagt van een lang vergeten urinoir in een oud containerpark, en het kan haast niet anders dan dat die tristesse zich zal uiten in en tijdens dhr Michel zijn ambtstermijn. Dat belooft.
Maar het is niet altijd zo erg geweest met de namen van onze regeringsleiders. Verhofstadt, bijvoorbeeld. Als je die naam hoorde brak je ogenblikkelijk het angstzweet uit, en bij het horen van Dehaene scheet de gemiddelde Vlaming in een recordtijd zijn broek vol van schrik. Bij Eyskens kreeg men dan weer onbewust zin in een Dame Blanche, een Coupe Aardbei, een Banana Split of zo'n softijsje dat je meestal op een warme zomerdag koopt aan zee, en dat binnen de nanoseconde langs je vingers naar je elleboog loopt en op je nagelnieuwe sandalen druppelt. Bij het horen van Di Rupo barstte iedereen dan weer in een lachen uit, en zo is het altijd iets.
In ieder geval staan ons triestige tijden de wachten. Zeer triestige tijden.

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  eens naar de onderkant van zijn schoenen kijken, de houdbaarheidsdatum is erg beperkt vrees ik, alhoewel ik me wel kan vinden met een minderheidsaanwezigheid van de Franstaligen in ons land, het mag ook eens omgekeerd zijn
 • koyaanisqatsi
  En wat is nu verdomme die vent zijn voornaam????!
  sneakers1982: Sjarel of zoiets.
 • pieter
  Beste Benny,
  Als Nederlander begrijp ik dat de Belgische situatie zeer gecompliceerd ligt. (ik zeg met opzet Nederlander en geen Hollander, uitgesproken zonder H. Wij zeggen toch ook geen Laming))
  Je verwoordt de frustratie / wanhoop voor mij goed inzichtelijk. Ivo beschrijft het mooi met zijn 'Eens naar de onderkant van zijn schoenen kijken ...'
  Vriendelijke groet,
  Pieter.
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 2 stem(men), 50%
Goed: 2 stem(men), 50%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 4 stem(men)
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .