writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De WC-pot.

door sneakers1982

Het is vandaag Dag van de WC-pot! Heb je ook eindeloos respect voor wat je wc-pot allemaal moet slikken? Zet hem vandaag dan zeker eens in de bloemetjes. Rozen bijvoorbeeld. Maar vergeet ze achteraf niet door te sjassen, want als je vrouw vanavond gaat schijten, zou het wel eens goed kunnen dat je 'n handvol doeltreffende verwijten naar je kop krijgt geslingerd.
Plus, de kans is niet klein dat je de opgelopen verwondingen zelf gaat moeten verzorgen, en geef nou toe: er zijn plezantere dingen in het leven, nietwaar? Gaan wandelen met je hond, bijvoorbeeld. Of een column schrijven die barst van de dt-fouten, die naderhand door iedere kwaliteitskrant als 'ongelofelijke onzin' wordt bestempeld, maar zo zit de schrijverij nou eenmaal in mekaar. De ene dag komt er niks uit je pen, 's anderendaags vloeit het proza op het papier als een diarreevlek op een maagdelijk witte onderbroek.
Schrijven is eigenlijk als schijten: soms kan je uren op de pot zitten zonder dat die sakkerse drol je darmstelsel wil verlaten, en andere dagen hoef je amper te duwen en toch hangt de kak tot aan je bakkebaarden. Hangt er natuurlijk van af hoe je op je pot zit, kaarsrecht of voorover gebogen, "nooit meer nooit meer" jammerend, na alweer een avond vol met cava, gin-tonic, Duvel, Jupiler, Hapkin, Hoegaarden, Bass pale-ale en vedett, en laat nou net die laatste vedett er te veel aan zijn en rekening houdend met de factoren "vedett" en "de laatste" kan het haast niet anders dat je lichaam borrelend en proestend protesteert, waardoor je in je laatste procentje bewustzijn de dichtsbijzijnde wc-pot opzoek en jezelf binnenstebuiten braakt en schijt. Wel, dames en heren, diezelfde wc-pot zetten we vandaag dus in de bloemetjes. Ik heb gesproken.

 

feedback van andere lezers

 • andremoortgat
  Jij hebt gesproken
  Ik heb het geroken
 • ivo
  er staan nog genoeg pisbloemen en vrouwentongen om de wcpot te versieren, maar voor mij kan mijn wcpot niet genoeg geŽerd worden, vooral door er gebruik van te maken. Beter dat men zijn azijn daar in loodst dan aan de toog of ander fora
 • koyaanisqatsi
  Je wil er toch niet aan denken wat zo closetpot allemaal te slikken krijgt. Gewoon geestig goed.
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 7

Uitstekend: 3 stem(men), 75%
Goed: 1 stem(men), 25%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 4 stem(men)
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .