writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Ritter (19)

door koyaanisqatsi

19.
Na een slechte nacht stond Ritter al om half negen in de ochtend in de rij om een cappuccino te bestellen. Hij beklaagde zich zijn keuze om naar in Juan's Koffiehoekje te trekken ook al kon hij Jutta wat de kwaliteit van de koffiebar betrof alleen maar overschot van gelijk geven.
Van het etentje met Elena was hij niet veel wijzer geworden. Hun huwelijk was wat het al enige tijd was: weinig meer dan een reeks routineuze handelingen, flauwe rituelen die nauwelijks zuurstof naar hun relatie stuurden. Het was best mogelijk dat heel wat echtparen het op die manier tot het einde uithielden, alleen was de vraag of dat ook voor hem en Elena gold.
Natuurlijk had de avond helemaal anders kunnen verlopen indien het voorval met Ilona Aznar niet door zijn hoofd was blijven spoken. Daardoor had hij in plaats van open en eerlijk hun huwelijk in vraag te stellen de ganse tijd alleen maar met zichzelf in de knoop gelegen en de valse indruk bij Elena gewekt dat wat hem betrof alleen zijn gewone gang ging.
Een norse jongeman noteerde zijn bestelling.
'Om hier op te drinken of om mee te nemen?'
'Om mee te nemen,' antwoordde Ritter na een korte aarzeling.
De ochtenddrukte deed hem zijn plannen wijzigen. Hij bestelde een tweede cappuccino en zond Jutta een bericht dat ze niet naar Juan's Koffiehoekje maar naar het bureau moest komen. De jongeman vergiste zich tot tweemaal toe met het wisselgeld en schoof alles uiteindelijk zonder een woord te zeggen over de toonbank.
'Een beetje vroeger gaan slapen,' zei Ritter tegen zichzelf.
Aan de ingang van het commissariaat botste hij op Sauer, zijn vroeger partner.
'Goeiemorgen, Robert, wat een eer van jou hier zo vroeg te zien.'
'De koffieshop is me te druk vanochtend.'
'Ik heb gisteren nog een zaak opgelost,' grijnsde Sauer terwijl hij de deur voor Ritter openduwde. 'De halve gare die vorige ochtend een man op straat heeft doodgestoken. Je zal er wel van gehoord hebbenů'
'Nee, toch niet,' zei Ritter onge´nteresseerd.
'Kan je nagaan,' grinnikte Sauer, 'die vent legde het zo uit: "Ik wilde gewoon de eerste de beste dikzak die ik op straat tegenkwam een mes tussen zijn ribben planten." De malloot. Opsluiten en sleutel wegsmijten, zou ik zeggen.'
'Ik kan je alleen maar gelijk geven,' mompelde Ritter.
'En hoe ver sta je met die zaak van dat rijke wijf?'
Ritter wist maar al te goed wat Sauer daarmee bedoelde.
'Nergens.'
'Kan gebeuren, vriend,' klakte Sauer waarna hij Ritter een schouderklopje gaf.
Wat Ritter betrof kon Sauer de boom in met zijn sarcasme. Voor zo ver hij wist was het nog maar zijn tweede succes in de afgelopen twaalf maanden.
'Ik moet je laten, collega, ik wil zo gauw mogelijk mijn papierwinkel inleveren, zodat ik me in een andere zaak kan vastbijten.'
'Succes nog,' zei Ritter droog.
Vermoeid door slaapgebrek was hij van plan het de rest van de dag kalm aan te doen. Hij liep de gang door en slofte de trap naar de eerste verdieping op waar zich zijn departement bevond. Maar toen hij bovenkwam en de hoek van de trapzaal omsloeg wist hij dat van zijn van zijn voornemen weinig in huis zou komen. Want op de bank naast de ingang van zijn bureau zat Ilona Aznar hem op te wachten.

 

feedback van andere lezers

  • greta
    Spannend!
    koyaanisqatsi: en straks... :-p
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 4

Uitstekend: 2 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 2 stem(men)
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .