writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Ritter (22)

door koyaanisqatsi

22.
Alvorens naar huis te gaan begaf zich Ritter zich naar de kroeg die hij de afgelopen dagen twee keer had bezocht. De vrouw achter de toog verwelkomde hem met een tevreden glimlach waarvan Ritter zich afvroeg of hij betekende dat hij als vaste stamgast werd erkend.
'Rum?'
Ritter knikte en ging aan de toog zitten. Een paar tafels waren bezet door zacht pratende klanten, de radio speelde lichte jazz, de teevee stond af.
'Kom je weer zitten werken?' vroeg de vrouw terwijl ze de rum voor hem neerzette.
'Heel even,' beaamde Ritter.
'Dan laat ik je wel met rust.'
Elza Papin hield er in het geheim een mobiele telefoon op na waarmee ze contact had met een onbekende. Charlotte, de poetsvrouw, zou niet meer voor de Aznars gaan werken. Ze had Jutta de vorige dag verteld dat ze ontslag had genomen omdat ze onmogelijk terug op die vreselijke plek aan de slag kon. Veel wijzer was Jutta verder niet geworden. De vrouw had slechts herhaald wat ze al eerder had verteld: mevrouw Papin was een zeer gesloten persoon, die het contact met haar beperkte tot de allernoodzakelijkste verbale uitwisselingen. Ten huize van de Aznars had Ritter nog een keer met Ilona's broer en Carla Rosario gesproken, zonder al te veel resultaat. Edwin Aznar was niet zozeer terughoudend maar teruggetrokken, een karaktertrek die hij ongetwijfeld van zijn moeder had geërfd en die door de omstandigheden alleen maar meer was komen bovendrijven. Carla Rosario herhaalde Charlotte's woorden maar dan uitvergroot: Elza Papin was een vreemde voor haar; een vrouw waarmee ze, in al die tijd dat ze haar had gekend, hoogstens een handvol volzinnen had gewisseld.
Omwille van het regenweer had Ritter na zijn bezoek afgezien van een wandeling in de buurt. Hij had nog wat rondgereden in de omgeving maar meer dan vaststellen dat zich achter de villa van Aznar een bos bevond, had hij niet kunnen doen. De plannen voor de volgende dag: André Aznar het pijnlijke feit van het geheim van zijn vrouw meedelen, hem de toelating vragen het huis te doorzoeken in de hoop de mobiele telefoon te vinden en de poetsvrouw met hetzelfde geheim confronteren in een poging iets los te krijgen uit haar geheugen.
Ritter sloot zijn werkdag af door zijn glas in één keer achterover te slaan.
'Nog één graag,'
'Natuurlijk,' zei de vrouw onbewogen, waarna ze zijn glas tot aan de rand bijvulde.
'Drink je mee, op mijn kosten?
'Eentje dan.'
De vrouw pakte een glas voor zichzelf, vulde het tot aan de rand bij, kwam vanachter de toog, trok een barkruk naar zich toe en zette zich naast Ritter neer.
'Op uw gezondheid,' zei ze terwijl ze Ritter diep in de ogen keek.

 

feedback van andere lezers

  • greta
    Niet veel schot in de zaak.
    koyaanisqatsi: het mag eens rustig voortkabbelen
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 4

Uitstekend: 2 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 2 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .