writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Ritter (23)

door koyaanisqatsi

23.
Ritter staarde naar de scheurtjes in het plafond die leken op op landkaarten afgebeelde rivieren. Zijn gedachten werden echter volledig in beslag genomen door de uitersten die de afgelopen dag hadden bepaald. In de ochtend had hij nog gefantaseerd over een avontuur met een jonge studente, nu lag hij in bed naast een vrouw die, weliswaar scherp gerekend, haar grootmoeder kon zijn.
Hij vroeg zich op welk ogenblik hij was beseffen dat hetgeen gebeurd was zou gaan gebeuren. Was het toen dat ze bij hem aan de toog kwam zitten of toen hij er niet meer om heen kon dat hun gesprek hen nader bij elkaar bracht, of pas nadat de laatste de klanten de kroeg hadden verlaten en zij de deur had afgesloten. Na het laatste hadden de feiten zich in ieder geval zonder de minste aarzeling voltrokken. Ze was niet opnieuw gaan zitten maar had een hand op zijn dij gelegd en haar mond aan de zijne gepresenteerd. Seconden later zat hij aan haar borsten, kneedde zij zijn kruis en kronkelden hun tongen passioneel om elkaar heen.
Haar naam en leeftijd kwam Ritter pas te weten tijdens hun eerste rustpauze nadat hij haar had klaar gelikt en een eerste keer in haar had geëjaculeerd. Ze heette Eva Bergman, was negenenvijftig en woonde op wandelafstand van haar werk in een bescheiden appartement dat volkomen bij haar half conformistische, half non-conformistische persoonlijkheid paste.
Meteen nadat ze de deur van haar appartement op slot had gedraaid waren ze mekaar uitkledend naar de slaapkamer gesukkeld. Haar naaktheid was bijzonder: haar gezette lichaam met uitgezakte borsten en buik was eerder opwindend dan afstotend, alleen al omdat het anders was dan wat hij gewend was. Alleen toen ze met haar mond zijn lid beroerde en hij algauw gewaar werd dat Elena hier veel beter in was, had zijn lust een kortstondige knauw gekregen.
Het was de eerste keer dat hij zijn vrouw bedroog en het voelde niet aan als een zonde -eerder als een onvermijdelijkheid. Toen hij Eva op een bepaald ogenblik op zijn hondjes bereed probeerde hij zich in te beelden hoe Elena haar minnaar op dezelfde wijze tot haar toe liet. De gedachte wond hem zodanig op dat hij zich even moest terugtrekken om een vroegtijdige zaadlozing te vermijden. Eva had zich even omgedraaid en aanstalten gemaakt om op haar rug te gaan liggen maar Ritter had haar meteen bij haar dijen gepakt en was weer in haar binnengedrongen.
De ouderwetse wekker op het nachtkastje wees twintig over drie. Elena was nog steeds aan het werk, hij had nog tijd genoeg om op een beleefde manier afscheid te nemen en thuis de geur van buitenechtelijke seks van zijn lichaam te spoelen. Hij wendde zijn hoofd van het plafond af en keek naar het slapende gezicht van Eva en naar de opgedroogde zaadvlekken op haar borsten, afkomstig van zijn derde en laatste orgasme.
Hoe lang was het geleden dat hij drie keer was klaargekomen bij Elena? Het moesten jaren zijn, wat nog maar eens wees op een uitgedoofd huwelijk. Seks was herleid tot een sporadische, haast gedwongen gebeurtenis; een gewoonterecht waar nog hoogstens één maal per maand beroep op werd gedaan; een lichamelijke noodzaak als het ware, zoals eten en drinken.
Ritter schudde Eva zachtjes bij de schouder, die verleidelijk warm aanvoelde. Het duurde even voor ze de ogen opende.
'Je moet gaan?'
'Ja, het spijt me.'
Eva trok zich recht, steunde op haar ellenboog en zei: 'Dat is overdreven, dat weet je?'
'Wat?'
'Die spijtbetuiging. Laat ze alsjeblief achterwege. Je woont hier niet, ik ben je vrouw niet.'
'Zal ik haar vragen of ik haar terug zal zien?' vroeg Ritter zich, maar hij zweeg uit angst nog meer stommiteiten uit te kramen. Voorzichtig, alsof hij Eva kon lichamelijk kon kwetsen, stapte hij uit bed. Het duurde even voor hij al zijn kleren bijeen had maar toen hij klaar was viel het plots minder moeilijk om afscheid te nemen dan hij had gevreesd. Hij kuste Eva op het voorhoofd, zei: 'Het was prettig,' waarop zij met gesloten ogen glimlachte en hij de kamer verliet.

 

feedback van andere lezers

  • greta
    Jij beheerst het, seks, vreemdgaan en erotiek beschrijven zonder het goedkoop of vunzig wordt. Bijzonder mooi deel dit.


    koyaanisqatsi: :-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 4

Uitstekend: 2 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 2 stem(men)
Er zijn 2 bezoekers online, waarvan 0 leden: .