writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Ritter (32)

door koyaanisqatsi

32.
Harkman had het volle glas dat Jutta hem had aangereikt met enkele slokken helemaal leeg gedronken en vervolgde zijn relaas op dezelfde, van iedere vitaliteit verstoken, gelaten toon.
'Nadat ik de foto's genomen had liet mevrouw Papin zich niet meer zien. Ik leefde in de overtuiging dat ze had wat ze wilde en geplaagd door enige schroom besloten had niets meer van zich te laten horen. Maar een week later belde ze me op met het dringende verzoek me zo snel mogelijk vrij te maken. Ik probeerde er nog onderuit te komen met het excuus dat ik het druk had maar ze wuifde mijn woorden weg en bleef er op staan nog dezelfde dag langs te komen. Een paar uur later stond ze op de manege met een map gevuld met foto's onder de arm. Ik moest de map samen met haar inkijken en ze verwachte bij iedere foto commentaar. Ik zei telkens hetzelfde: het zag er goed uit. Toen we bij de eerste foto van haar en de hengst Mariner kwamen drukte ze een wijsvinger vinger op de foto en zei: "Dit is mijn favoriete paard. Met hem wil ik nog wat extra foto's maken." De zaken draaiden ondertussen wel wat beter maar aangezien mevrouw Papin zich toch niet zou laten afwimpelen stemde ik nog maar eens in. We maakten een nieuwe afspraak voor de volgende ochtend waarna ze weer vertrok en het bos in verdween. Nieuwsgierig en wantrouwig ben ik haar toen op veilige afstand gevolgd tot ik haar op zeker ogenblik tot mijn stomme verbazing bijna letterlijk in de aarde zag oplossen. Na enige tijd te hebben gewacht benaderde ik de plek waar ze verdween en kwam tot de ontdekking dat er zich een onderaardse gang bevond. Vanzelfsprekend stelde ik me hier heel wat vragen bij maar ik had geen zin me nog meer in te laten met iemand die me al een hele tijd met een ongemakkelijk gevoel opzadelde.
Al bij de eerste foto die volgende ochtend werd ik erg achterdochtig; mevrouw Papin begon zo goed als letterlijk met het paard te flirten en toen ze op zeker ogenblik een hand naar zijn lid bracht blokkeerde ik.
"Wat scheelt er, meneer Harkman?' vroeg ze met een gespannen glimlach maar zonder het paard los te laten.
Ik liet haar duidelijk verstaan dat ze te ver ging, dat wat ze deed niet normaal was en al helemaal niets meer met kunst te maken had.
"In heel wat oude culturen werd daar helemaal anders tegenaan gekeken," reageerde ze onverstoord waarna ze…'
Harkman sloeg de ogen neer, wreef vermoeid over zijn gezicht, zuchtte diep en vervolgde, zijn blik verloren op het tafelblad houdend.
'Ze maakte enkele bewegingen met haar hand waardoor het lid uitzette en dwong me vervolgens een foto te maken terwijl ze de fallus als een trofee omklemd hield. Daarop hield ik het voor bekeken. Ik stopte haar haar camera in de handen, zei dat ik haar geld niet meer wilde en verzocht haar onmiddellijk te vertrekken, wat ze tot mijn opluchting ook deed.'
De chef blies zwaar door zijn neus en verschoof zijn stoel. Ritter keek hem even aan, het ongeloof droop van zijn verkrampte gezicht terwijl hij zijn lippen verstijfd op mekaar hield.
'Gaat u verder, meneer Harkman,' zei Ritter.
'Enkele dagen later kreeg ik mevrouw Papin weer aan de lijn. De foto was mislukt, zei ze, ik had te veel bewogen, het beeld was onduidelijk. Ik overwoog haar wijs te maken dat Mariner ondertussen verkocht was maar besefte dat de zwakte van mijn leugen niet tegen deze vrouw was opgewassen. Als ze me kon beloven dat het een allerlaatste maal zou worden dat ze een beroep op me deed, wilde ik haar nog één keer van dienst zijn. Ze stemde in…'

 

feedback van andere lezers

  • greta
    De gewoontes van oude culturen erbij halen, ja zo zijn er meer excuus-clichees voor perverte handelingen.

    koyaanisqatsi: zeker weten ;-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 4

Uitstekend: 2 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 2 stem(men)
Er zijn 68 bezoekers online, waarvan 0 leden: .