writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Koyaanisqatsi's Hallucinogene Rondreis (1 MOJIQUE)

door koyaanisqatsi

Er waaide een wind door zijn hart en in zijn hoofd zat stof. Hij woonde in een deel van de oude stadskern waar niets te zien was zodat hij gespaard bleef van de drukte waarmee dagjesmensen en toeristen dagelijks de straten van het historische gedeelte teisterden. Als ongeschoolde fabrieksarbeider verdiende hij een karig loon maar voor iemand met zijn sobere levensstijl was het voldoende. Zijn vrije tijd bracht hij meestal door bij gelijkgezinden, waarvan enkelen zich in min of meer in dezelfde situatie als hij bevonden en de meerderheid zonder werk zat. Kortom, hij hield zich op in een gezelschap dat zich weinig kon veroorloven en daarnaar leefde en dus vanzelfsprekend ook weinig eisen stelde aan zijn leden. Hij was mager, aan de pezige kant, had een scherp, ietwat pokdalig gezicht en een rechte, puntige neus. Zijn kastanjebruine haren waren warrig omdat hij ze nooit kamde en om de kosten van een weerkerend kappersbezoek uit te sparen liet knippen door één van zijn kameraden. Zijn ogen waren helder blauw maar hadden in combinatie met zijn grauwe huid iets ongezonds. Sinds enige maanden liet hij een lange, in een punt uitlopende sik staan, die omwille van de dunheid van zijn baardvolume veel weg had van een vreemde, bruine stofpluis. Hij liep altijd rond in los zittende spijkerbroeken en goedkope hemden in pasteltinten of met een ruitjesmotief en naargelang de weersomstandigheden droeg hij gympen of laarzen. Al enige tijd overwoog hij om zich een loden aan te schaffen maar omwille van de kostprijs stelde hij de aankoop steeds weer uit en bleef hij zijn versleten parka dragen. Binnenkort zou hij zevenentwintig jaar worden. Zijn naam? Mojique.

 

feedback van andere lezers

 • danvoieanne
  Mooi begin en fijn om te lezen.
  koyaanisqatsi: bedankt
 • greta
  Uitstekende eerste sfeerbeeld neergezet K.
  Succes met schrijven van je nieuwe serie. Mijn verwachtingen zijn hoog gespannen ;-)
  koyaanisqatsi: ohoh... hogere verwachtingen worden zelden ingelost...
 • lin
  ik probeer te gaan volgen...
  koyaanisqatsi: ik ook :-)
 • pieter
  Luc,

  Een mooi geschreven begin van een vertelling.
  Op een zekere manier spannend beschreven. En dan bedoel ik niet spannend in de zin van 'Spanning en Sensatie. Pief, Paf, Poef', maar dat de lezer nieuwsgierig wordt. Wat gaat er gebeuren èn wat is hier vooraf- gaand gebeurd?

  Vriendelijke groet,
  Pieter.
  koyaanisqatsi: Hartelijk dank Pieter.
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 10

Uitstekend: 5 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .