writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Koyaanisqatsi's Hallucinogene Rondreis (4 HET VERKIEZINGSFESTIVAL DEEL 1)

door koyaanisqatsi

4. HET VERKIEZINGSFESTIVAL (deel 1)
'Zet me hier maar af, ik doe het laatste stuk wel te voet,' zuchtte Nicky Boovendaarde gefrustreerd, niet omwille van de file waarin de taxi nog amper vorderde maar omdat ze als jonge journaliste nog steeds niet op een auto van de krant kon rekenen. Ze was ondertussen al tien maanden aan de slag bij haar werkgever maar behalve wat vage beloften over een vast contract werd haar nauwelijks een toekomstperspectief voorgehouden. Natuurlijk, men kon de straten plaveien met aspirant-journalisten maar dat nam niet weg dat ze al lang bewezen had uit het goede hout gesneden te zijn en dus niet moest onderdoen voor haar meer ervaren collega's. Dus wat weerhield de hoofdredacteur ervan haar wat meer werkzekerheid en armslag te bezorgen?
Het verkiezingsfestival had plaats in de feestpaleizen, een project van vijf aan elkaar palende majestueuze gebouwen aan de rand van de stad, geschikt voor het organiseren van allerhande grootschalige evenementen. Zoals ieder jaar liep het storm voor het Verkiezingsfestival, dat zichzelf aankondigde als een ongekend, bijna zeven uur durend spektakel met zowel amusements- als educatieve waarde. Het startschot werd gegeven rond de klok van drie, de prijzen werd uitgereikt omstreeks tien uur, waarna er mogelijkheid was om verder te feesten tot in de vroege uurtjes.
Zoals afgesproken stond Boris Pastenaken, de PR-manager van het festijn, Nicky Boovendaarde bij de ingang op te wachten. Ze hadden mekaar al een keer eerder ontmoet, op een kookboekenbeurs, en hadden het ondanks hun verschillende karakters redelijk goed met elkaar kunnen vinden. Hij was van mening de gekipte persoon te zijn voor zijn job, zij was van oordeel dat ze veel meer waard was dan het verslaan van beurzen en festivals, die ze smalend pensenkermissen noemde; hij liep er afgeborsteld bij en had het sprekende uiterlijk van een gladjanus, zij kleedde zich eenvoudig en straalde de bittere ernst uit van iemand met weinig zin voor humor; hij dweepte met extreem liberaal kapitalisme, zij geloofde rotsvast in de sociaaldemocratie.
'Zullen we beginnen bij het begin?' vroeg hij met een overdreven enthousiaste grijns.
'Dat lijkt me logisch,' antwoordde Nicky, ernstig als altijd.
Pastenaken loodste haar voorbij de suppoosten die verveeld kaartjes scheurden en als een veelstemmig antwoordapparaat iedere passerende toeschouwer verder nog een prettige dag wensten. Een groot bord met daarop een plattegrond van het complex moest de festivalgangers wegwijs maken. Pastenaken kon het niet laten zijn gaste mee te sleuren met het air van iemand die de weg op zijn duimpje kent en schudde zo nu en dan een passant de hand met de gespeelde haast van een professionele drukdoener.
'De Miss Platverkiezing is één van de verkiezingen die mee aan de basis lag van het festival,' zei hij, terwijl hij Nicky bij de bovenarm pakte, 'en in tegenstelling tot wat sommige kwatongen beweren is het nooit de bedoeling van dit evenement geweest om de draak te steken met een gewone Missverkiezing. Integendeel zelfs…'
Hierop trok hij haar mee een zaal binnen, bewaakt door twee uit hun maatpak barstende veiligheidsagenten. De zaal zat niet helemaal vol hetgeen volgens Pastenaken de logica zelve was aangezien het nog vroeg in de namiddag was en menig festivalganger er de gewoonte om na hield om van de ene verkiezing naar de andere te hossen. Op het podium stond een dertigtal meisjes in kleurige bikini's, de ene al wat ongemakkelijker dan de andere, statisch te poseren.
Pastenaken trok Nicky mee doorheen het brede gangpad dat de stoelenrijen doormidden kliefde en duwde haar op de vierde rij rechts langs enkele oude mannen in smoking tot bij twee vrije plaatsen.
'Zoals je ziet zijn de meisjes bovenaan allemaal zo plat als een vijg,' fluisterde Pastenaken Nicky in het oor. 'Misschien dat het nu nog niet helemaal duidelijk is, in die bikini's, maar als ze straks topless paraderen zal het wel zo klaar als een klontje worden.' Nicky Bovendaarde blies door haar neus en gaf haar ogen, voor zo ver die het wilden, de kost. Het had er alle schijn van dat Pastenaken niet overdreef.
'Tot een paar jaar geleden werd er serieus gefraudeerd. Wettelijk gezien moeten de meisjes immers achttien zijn, maar het was schering en inslag dat er een paar ouder uitziende snotapen zich onder een valse identiteit inschreven om niet zelden met de prijzen te gaan lopen. Daaraan is nu paal en perk gesteld dankzij een verplichte DNA-test.'
Nicky knikte, een gewoonte die ze had wanneer iemand haar een uitleg had gedaan waar weinig aan toe te voegen viel.
"Het zal je maar overkomen dat de natuur je zo'n loer draait," dacht ze, denkend aan haar eigen borsten, die vol, rond en beschilderd met bloemen waren.

 

feedback van andere lezers

 • danvoieanne
  Leuk hoe je dit hier neerzet, met een glimlach gelezen.
  koyaanisqatsi: :-)
 • lin
  De Miss Platverkiezing! Humor is dit. Weer graag aangeschoven... gr Lin
  koyaanisqatsi: ;-)
 • greta
  Aiai. Borsten van divers formaat in het vizier.

  koyaanisqatsi: borsten zonder formaat, voor de verandering :-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 8

Uitstekend: 4 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 4 stem(men)
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .