writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Koyaanisqatsi's Hallucinogene Rondreis (9 Het Verkiezingsfestival Deel 2)

door koyaanisqatsi

9. HET VERKIEZINGSFESTIVAL (deel 2)
Nicky Boovendaarde haalde diep adem alvorens aan het tweede deel van haar verslag te beginnen. Aan deel één, de Miss Platverkiezing, had ze weinig woorden vuilgemaakt. Het was een Missverkiezing zoals een andere, met dat verschil dat de natuur de kandidates schromelijk te kort had gedaan wat de ontwikkeling van hun boezem betrof. Voor de rest barstte het evenement van de clichés waarvan het beschrijven alleen al haar maagkrampen bezorgde.
Helemaal anders verging het de tweede verkiezing waar Pastenaken haar mee naar toe had getroond; een uiterst merkwaardig, op het randje van het toelaatbare spektakel dat een propvolle zaal lokte. Om het te schoppen tot Miss Plas moest een reeks uitgeselecteerde dames vanuit drie verschillende houdingen, waarvan twee voorgeschreven, een plas maken. Een zeskoppige jury, drie mannen en drie vrouwen, beoordeelden de gemaakte lozingen op kleur, kracht, afstand en -wat blijkbaar erg belangrijk was- de boogvorm van de waterstraal.
Nicky had met opengevallen mond zitten gadeslaan hoe sommige van de vrouwen, van alle leeftijden en afkomstig uit alle mogelijke rangen en standen, zich ontpopten tot ware menselijke fonteinen. De voorstelling had haar zodanig gefascineerd dat ze er niet anders op had gevonden dan van zodra ze thuis kwam haar eigen mogelijkheden uit te testen. Aangezien haar badkamer te klein was, had ze in de woonkamer het tapijt voor helft opgerold en de vrijgekomen vloer met enkele badlakens bedekt om vervolgens de eerste, voorgeschreven positie -liggend, op de rug- uit te voeren. Het resultaat was een ramp. Haar water was sputterend tevoorschijn gekomen -was dan ook de benaming boog niet eens waardig geweest- en was er amper in geslaagd tot aan de hoogte van haar lichtjes gebogen knieën te geraken. Toen haar diepe teleurstelling was weggeëbd en verdrongen door de excuses van gebrek aan ervaring en zenuwen had ze drie glazen water gedronken om met nieuwe moed de tweede voorgeschreven positie -rechtop staand- uit te proberen. Het succes was opnieuw navenant en ook al was er ditmaal wel sprake geweest van iets dat op een boog leek, had ze nadien besloten het voor bekeken te houden. Terugdenkend aan de uiteindelijke winnares van de competitie -die voor de laatste, vrij te kiezen positie zowaar voor een handstand had gekozen- kon ze per slot van rekening weinig anders dan te moeten toegeven dat deze vorm van acrobatie niet voor haar was weggelegd.

 

feedback van andere lezers

 • pieter
  Luc,
  Op de een of andere manier of reden vind ik dit grappig / leuk. Wellicht moet je eens 'tafelheer', of hoe dat in Vlaanderen heet, bij zo'n talkshow worden. Want je zet de 'Verkiezingcultuur' aardig in de zeik.
  (kennen / gebruiken jullie in Vlaanderen deze uitdrukking ook?)

  Vriendelijke groet,
  Pieter.
  koyaanisqatsi: Ja, die uitdrukking kennen we, alleen gebruiken we ze niet zo vaak. Ik vrees trouwens dat mijn vertelseltjes weinig meer doen dan mensen, situaties, gedachten, principes enz. in de... zeik te zetten. :-)
 • lin
  ah jakkie, heel bizar vervolg! Zeer hallucinogeen...
  koyaanisqatsi: Boh, het zou me niet verbazen dat er ergens ter wereld zo'n wedstrijdje bestaat... De realiteit overtreft immers niet zelden de fictie. :-)
 • danvoieanne
  Fijn om je te lezen met dit verhaal...
  koyaanisqatsi: bedankt :-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 5

Uitstekend: 1 stem(men), 25%
Goed: 3 stem(men), 75%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 4 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .