writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De Terugkeer van Charlie Daniels (2)

door koyaanisqatsi

2
'De prins verwacht u in het restaurant,' zei de receptionist nadat Charlie de sleutel van de kamer had gevraagd.
Ze gaf een dankbaar hoofdknikje maar voelde zich niet gemakkelijk omdat ze zich eerst had willen opfrissen en omkleden. Nu moest ze naar de prins toe om de sleutel te halen en kon ze hem niet verrassen met het nieuwe kleedje dat ze in de pas geopende boetiek die tot zijn winkelketen behoorde, had gekocht.
Als naar gewoonte zat de prins aan de verste tafel bij het raam. De longfiller die hij na zijn lunch onder de veranda van de hoteltuin zou gaan oproken lag naast zijn gouden aansteker waarin in Arabische kalligrafie zijn naam stond gegraveerd. Met zijn eenvoudig kort geknipte zwarte haren en in zijn loszittende beige T-shirt en sportieve katoenen broek zag hij eerder uit als een succesvol golfspeler, maar zijn fijn getrimde sik, ernstige gelaatstrekken, hoge jukbeenderen en kaneelkleurige huid gaven hem de aristocratische uitstraling die bij zijn afkomst paste.
'Faisal, mag ik de sleutel?'
Zoals altijd wanneer Charlie binnen zijn gezichtsveld verscheen maakte de ernst die als een flinterdunne poederlaag over zijn gezicht lag plaats voor een glans van ongecompliceerde levensvreugde.
'Waarom kom je niet meteen lunchen, liefje?' vroeg hij, terwijl hij zijn krant opvouwde.
'Ik wil me eerst even opfrissen, als je het niet erg vindt?'
Prins Faisal ging in zijn broekzak en reikte Charlie de sleutel aan.
'Zal ik al wat voor je bestellen?' vroeg hij.
'Ik kijk straks wel,' antwoordde Charlie terwijl ze de sleutel aannam.
Een donkerharige dienster kwam aanzetten met een dienblad met koffie en een stukje cake. Voor Charlie volstond een oppervlakkige blik op het meisje om zich ervan te verzekeren dat ze achter de prins aanzat. Het knoopje van haar blouse precies tussen haar borsten was niet per ongeluk opengesprongen en de overvriendelijke glimlach waarmee ze Charlie gedag knikte was bijna lachwekkend, alsof haar lippen zonder woorden te gebruiken wilden zeggen: 'Maakt u zich vooral geen zorgen, mevrouw: het laatste wat in mij zou opkomen is uw man proberen te verleiden.'
Ze doet maar, dacht Charlie, in de overtuiging levend dat de prins zijn relatie met haar nog als te pril beschouwde om ze al door een snelle wip te laten verleppen.

 

feedback van andere lezers

  • GoNo2
    't Is te hopen dat prins Faisal geen banden heeft met Al Qaida..of IS...
    koyaanisqatsi: rekening houdend met zijn levensstijl denk ik dat dat tamelijk uitgesloten is :-)
  • danvoieanne
    graag komen lezen hier...
    koyaanisqatsi: thnks
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 3

Uitstekend: 1 stem(men), 50%
Goed: 1 stem(men), 50%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 2 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .