writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De Terugkeer van Charlie Daniels (3)

door koyaanisqatsi

3
De djellaba met bijhorende hijab stond haar ronduit prachtig. Paars, zonder enige franje of frivoliteit, legde het kledingstuk zodanig de nadruk op Charlie's knappe gezicht dat ze iedereen met verstomming sloeg. Faisal wist niet of hij trots moest glimlachen of gegeneerd grijnzen, waardoor zijn mond een ietwat onnozele verkrampte vorm aannam. Hij had het gevoel spitsroeden te lopen tussen al dat hoge volk, een verzameling van vooraanstaande politici, adellijken, diplomaten en groot-industriŰlen, terwijl hij Charlie mee troonde naar de tafel waar zijn oom al had plaatsgenomen. Zoals verwacht en verhoopt was deze in het gezelschap van Abu Sa´d, de man waarvoor hij was ingegaan op de uitnodiging van dit nietszeggende festijn dat georganiseerd werd om een zoveelste verjaardag van een zoveelste samenwerkingsverband tussen oliesjeiks en de hondstrouwe afnemers van hun fel gegeerde exportproduct te vieren.
Precies zoals de prins had voorzien groetten beide mannen Charlie met de nodige egards wat hem een korte reeks van samenzweerderige blikken met zijn geliefde opleverde. Gemeenplaatsen werden uitgewisseld, flauwe grapjes die het ijs moesten breken volgden. Even later werd er stilte gevraagd voor een paar sprekers waar niemand naar luisterde waarna een zevengangendiner in gang werd gezet met het opdienen van een belachelijk minuscuul voorgerecht van wat gerookte heilbot op een zogenaamd torentje van aardappelpuree moest voorstellen.
Het was een koud kunstje voor Prins Faisal om zijn oom tot een lang gesprek met Charlie aan te zetten zodat hij zich ongestoord tot Abu Sa´d kon richten. Sa´d, bijgenaamd Al Shabah -Het Spook- stond op de loonlijst van maar liefst drie inlichtingendiensten, tenminste officieel want met redelijke waarschijnlijkheid werd verondersteld dat hij in werkelijkheid aan op zijn minst nog aan drie andere geheime organisaties hand- en spandiensten verleende. Hij was een ietwat spichtige figuur man, minder galant in de omgang dan de meeste mannen van zijn status maar wekte zeker niet de indruk even angstaanjagend te zijn als de aard van de organen waarvoor hij werkte. Net als Faisal was hij verzot op cognac en cigarillo's, liefst Cubaanse welteverstaan, maar in tegenstelling tot de prins die er graag een westerse levensstijl op na hield sympathiseerde hij met de deels teloorgegane pan-Arabische gedachte. In zijn loszittende maatpakken en met zijn dunne snorretje en plat gekamde, glimmende haren had hij nochtans meer weg van een Latijnse dandy dan van een Arabische legerofficier. Maar zowat alles aan hem was dan ook schijn. In wezen was hij een gedisciplineerde, goed getrainde militair voor wie het doel hoe dan ook de middelen heiligde, wat er op neerkwam dat hij als het er op aan kwam over lijken ging.
'Ik zou je een gunst willen vragen, Abu Sa´d,' zei Faisal.
'Zeg het maar, Prins,' zei Sa´d, terwijl hij zich zo onopvallend mogelijk dichter naar Faisal boog, zodat deze zijn stem kon temperen.
'Ik zoek een zekere Aaron Asmospolů'
Sa´d wierp een steelse blik op Charlie die geamuseerd luisterde naar het haast kinderlijk enthousiasme waarmee Faisals oom zat op te scheppen over zijn privÚ-dierentuin.
'Jij zoekt een zekere Aaron Asmospol?' grijnsde Sa´d.
Faisal begreep wat Sa´d bedoelde.
'Nu ja, wij zoeken hem. Charlie en ik.'
'Vreemde naam voor een vrouw toch, Charlie,' merkte Sa´d op terwijl hij zijn rug rechtte, waardoor hij Faisal min of meer verplichtte terug luider te praten.
'Je kent westerlingen,' lachte Faisal flauw, 'niets is heilig voor ze.'
'Dat klopt,' antwoordde Sa´d gemeend en met een van minachting verstard gezicht.

 

Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 3

Uitstekend: 1 stem(men), 50%
Goed: 1 stem(men), 50%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 2 stem(men)
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .