writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Waar liep het mis met WH ?

door GoNo2Ik stel me nu al maanden de vraag waar het misliep met WH. Er moet toch ergens een reden zijn waarom iedereen afgehaakt heeft. Op de dichterspagina is er zelfs helemaal geen beweging meer te bespeuren. Niemand schijnt nog interesse te hebben voor de dichtkunsten van goede en minder goede dichters. Bij de schrijvers is het al niet veel beter. Ik vraag me dan ook af of iemand geneigd zal zijn om 25€ te betalen om niet gelezen te worden.

Er is geen verbetering te zien op WH. We zijn nu al zes maanden verder, na de verzekering dat we er opnieuw voor minstens tien jaar tegenaan zouden gaan. WH zou als een feniks uit z'n as herrijzen. Te veel as en te weinig feniks, denk ik dan. 't Is verdomme frustrerend om te zien dat er nog maar amper vier man de boel probeert te redden. Iemand die naar WH surft, zal zeker niet terug keren om z'n duit in het, overigens lege, zakje te doen. Vrienden van mij zeggen dat WH een saaie site is, oubollig met oude berichten waar niemand een boodschap aan heeft. Laten we een kat een kat noemen, ze hebben gelijk.

Gedane zaken nemen geen keer, zei m'n bompa zaliger altijd. Een waarheid als een koe. Zij die het zinkende schip verlaten hebben, komen niet terug om het gat onder de boeglijn te dichten. Ze zijn vertrokken naar andere en betere oorden. Het eens zo bloeiende en groeiende WH is op korte termijn verworden tot een kerkhof van dichters en schrijvers. Even doods en stil. Bloemen noch kransen, denk ik dan...

Waar blijft de maandelijkse nieuwsbrief die ons beloofd werd? Wat zegt u? Als er geen nieuws te melden valt, kan er ook geen nieuwsbrief verschijnen? Da's ook juist, hoe ik daar niet zelf opgekomen ben hé? De site in een nieuw jasje? Men moet eerst een kosteloze kleermaker vinden waarschijnlijk?

De stuiptrekkingen van WH duren nu al maanden. Ik vraag me soms af wanneer de stekker uitgetrokken wordt. 't Is met pijn in m'n hart dat ik getuige moet zijn van een langzame maar zekere dood. WH was een goed instrument om iets te leren. ' Was ' zeg ik, maar 't is zoals een gezin, wanneer de kinderen groot genoeg zijn vliegen ze het huis uit om op eigen vleugels te leren vliegen. Zonder schrijvers en dichters is WH een leeg huis met enkel maar een viertal achter gebleven verweesde kinderen, die op zoek zijn naar een beetje erkenning. Zeg nu zelf, is het niet zo dat we schrijven en dichten om gelezen te worden? Schrijven en dichten zonder lezers heeft weinig of geen nut. Of je moet het doen als therapie. Er bestaat natuurlijk ook zoiets als dwangmatig schrijven. Maar da's stof voor één of andere geflipte zielenknijper...

Nee, het wordt met de dag triestiger. Waarbij ik me vragen stel wat het nog voorstelt om op de eerste plaats te staan in de ooit zo roemrijke top tien. Als men maar met twee in de klas zit, wat stelt dan de eerste voor? De tweede was gesneuveld op een half puntje?

WH, een lekkend en zwalpend schip dat op drift is geraakt, waar de kapitein al met één been in de roeiboot staat, wachtend tot z'n schip op de rotsen te pletter slaat. Waar de kapitein staat te roepen om hulp. Z'n overgebleven passagiers roepen luidkeels mee en niemand hoort ze...

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • verf
  Tja waarom loopt een mens nu rond writehistory heen zou het kunnen dat de achterlijke vlomse normen en waarden pipos de site hebben overgenomen . Wat meestal hun normen en waarden betekent. Wie niet in hun stramien past wordt meedogenloos vervolgd. Sommigen snappen nog altijd niet dat hun zever niet bij iedereen past. En ze blijven dan eenzaam en alleen over zich afvragend HOE ZOU DAT NU KOMEN,
  Een bloemlezing.
  Hugo Claus zei het ooit SCHRIJVEN IS LIEGEN

  Bedankt voor de regelrechte aanval op m'n persoontje. nu nog leren schrijven en je komt er wel. Je verhaal raakt voor de zoveelste keer kant noch wal. Ik wou dat ik een bonobo was, al was het alleen al maar voor de seks...Probeert u mij nu te beledigen met mij een aftroggelaar te noemen?
  Iemand beschuldigen van oplichterij is strafbaar, meneer Verf. Er is een groot verschil tussen een ironisch en sarcastisch bedoeld verhaal en uw beledigend bedoelde verhaaltje hé? Maar ik ga hier verder geen woorden aan vuil maken, de lezer zal wel oordelen hé?
  juist jong, alle blanken zijn door en door slecht. Het zijn nietsnutten die nooit een klop gedaan hebben en die de welvaart zomaar in de schoot geworpen hebben gekregen. Van allah waarschijnlijk. Die heeft zich dan baarlijk vergist. Was die welvaart niet bestemd voor zijn bruine broeders? Domme allah toch! In uw plaats zou in van religie veranderen en leren schrijven...
  proficiat, je bent erin geslaagd mijn kriek te doen uitkotsen bij het lezen van je nietszeggende sermoen. Voor de rest treed ik Dorus bij...
  dit is een literaire site. Ga met uw politiek geleuter naar een politiek forum. Zal ik u 'politics.be' aanbevelen. Maar beat it!
  Moet geweldig pijnlijk zijn als men melk boter wijn plast?
  &#61607; Triestig ventje, ga wat met de blokken spelen hé?

  &#61607; dorus
  fijn dat je in Marokko bent. Blijf er!
  En probeer eens wat mee te zijn met de tijd cannabis is al in drie Amerikaanse staaten gelegalizeerd de agresie is met 50 % vermindert de criminaliteit met 30 % men veet in die staaten niet wat men moet doen met het vele belastingeld die de belasting opbrengt. Meerdere prominenten heben de war on drugs als een verschrikelijke vergising omschreven.
  Want op waar is het verbod op cannabis gebaseerd. Op de stepping-stone-theorie
  De stepping-stone-theorie gaat ervan uit dat "alles begint bij cannabis" en dat cannabisgebruik leidt tot het gebruik van hardere drugs. Deze theorie beweert dat je lichaam door het gebruik van cannabis - na verloop van tijd - meer en zwaardere drugs nodig heeft.
  In praktijk zou het verwijderen van cannabis er dus voor zorgen dat er geen heroïne verslaafden meer zouden zijn.
  Of anders gesteld wanneer men iedere cultuur die een cannabis cultuur heeft vernietigd dan zouden er geen heroïne verslaafden meer zijn .
  Nu begrijp ik opeens waarom mijn Marokkaanse vrienden zo te lijden hadden/hebben van de gerechtelijke diensten
  De stepping-stone-theorie is niet meer of minder een racistische theorie
  kwakzalverij
  Wat mij daarbij opvalt dat is dat ongeveer iedereen, de druglijn,.desleutel, de stepping-stone-theorie bij de vuilnis heeft gedropt
  aLEEN ACHTERLIJK vLONDEREN NIET
 • andremoortgat
  Niemand kan beter beschrijven hoe wij ons allen voelen
  Mijn enige drive is nog een opslag buiten mijn eigen computer,
  Mocht deze crashen maar ik zoek een ander alternatief'
  En ik geloof dat het enige passende liedje luidt:
  WH zal voor ons geen commiskes meer doen...
  En waar is Jan gebleven ?
  RIP
  Adieu
 • pieter
  Noël,

  Ik ben het volledig eens met je betoog en ook ik voel mij als verlaten.
  Dwangmatig schrijven is op zich geen enkel bezwaar, maar het dan ook altijd maar publiceren wèl. Ik zal er eens de DSM IV op naslaan. In dit handboek van de psychiater zal het zeker genoemd worden.
  Trouwens voor de schrijftechnische kwaliteit van je stukje heb ik niets dan lof.
  Ik ben van plan Jan Willems een E-mail te sturen met mijn zorgen en wellicht een paar suggesties. Hopelijk is Jan nog actief. Mocht het zo zijn dat WH ophoudt te bestaan, dan lijkt mij een soort van afscheidsreceptie op zijn plaats. Als start van een rouwverwerking of zoiets. Daarvoor kom ik graag naar België.

  Vriendelijke groet,
  Pieter.
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 2 stem(men), 50%
Goed: 2 stem(men), 50%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 4 stem(men)
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .