writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Om je een wolkbreuk te lachen hé?

door GoNo2
M'n trouwe pc, die mij door de lange winteravonden geholpen heeft, is naar de eeuwige pc-jachtvelden vertrokken. Het was een huisgenoot waar ik menige keren op gevloekt heb. Een wispelturig karakter, een eigenzinnig stuk elektronica. Is een pc mannelijk of vrouwelijk? Ik ben er nog altijd niet uit! Ik opteer voor vrouwelijk, gezien zij eenmaal per maand haar kuren kreeg. Ik had altijd een pak maandverband van Always naast m'n pc liggen, je weet maar nooit hé?
Maar dat hoeft nu niet meer. Ik heb m'n oude laptop vanonder het stof gehaald. Na enig gesputter omdat hij in zijn winterslaap gestoord werd, begon hij lustig te zoemen. Ik dacht eerst dat er een kolonie bijen in zaten. Ik was al vergeten dat die tien jaren oude laptop altijd gezoemd heeft alsof het een bijennest was. Maar hij doet het nog, voor hoe lang dat weet alleen God en klein Pierke…

Alles lijkt hier op korte tijd te sneuvelen. Eerst m'n kat, dan m'n microgolfoven en nu weer m'n pc. Bij m'n microgolfoven had ik de meeste schrik. Die gaf binnenin vonken, ik kon niet snel genoeg de stekker uittrekken. Eventjes dacht ik dat ik met micro en al de lucht zou ingaan. Bij nader onderzoek is gebleken dat de verf aan de binnenkant losgekomen was. Zo maar. Het ding was vijftien jaar oud, in m'n ogen te jong om dood te gaan. Reanimatie had waarschijnlijk ook geen moer geholpen, denk ik dan. Hoe doe je mond-op-mondbeademing met een microgolfoven? Ik heb nergens op Internet een handleiding gevonden. Ik heb ooit eens een paling gereanimeerd. Wat een gladjanus, hij hield er nog van ook. Een homoseksuele paling, zo glad als een aal, kon geen enkele mannelijke paling gerust laten. Is geëindigd in m'n kookpot. Zag groen van kolere, maar da's normaal want het was paling in het groen…

Je hebt zo van die momenten dat je de vraag stelt waarom dat juist nu moet gebeuren. Je zit nog het verdriet te verwerken dat weer een bekende of minder bekende Vlaming het tijdelijke met het eeuwige verwisseld heeft of je hebt prijs. Terwijl je het artikel over de begrafenis leest van E.Wally, besluit je pc om hetzelfde te doen. In dat geval er het bijltje bij neer te leggen. Ik dacht, en denken doe ik veel, wat krijgen we nu? Is dat een teken van Wally om te zeggen dat alles goed met hem gaat? Er zijn andere manieren om m'n pc naar de teelballen te helpen hé?

Ach, Eddy Wally, je was er voor of er tegen of het interesseerde je geen barst. Bij mij konden z'n liedjes niets losweken. Als ik sommige teksten hoor, denk ik nog altijd dat ik een betere tekstschrijver ben. Wie springt er nu in godsnaam uit een vliegmachine om zijn of haar lief te zien? Een paracommando? Als marktkramer ben ik geboren? Nee, jongen, je bent net zoals ik, geboren als een onnozele baby-tje. Cherie, dans met mij de hele nacht tango d'amore. Ja, denk ik dan, en 's anderendaags klagen over zere voeten hé? Maar kom, wie ben ik, er was en is schijnbaar een publiek voor. Toch minstens drieduizend man, volgens de nieuwsdiensten. Waarbij ik me afvraag of zijn laatste optreden gratis was?

Zo zie je maar weer dat alles onderling verbonden met elkaar is. M'n kat, microwave en pc zijn dus verbonden met ene Wally. Ze dachten allemaal dat ze het eeuwige leven hadden. Niet dus hé?

We zullen tot stof en as vergaan. Dat zegt de clerus toch. Ergens zullen ze wel gelijk hebben, ik hoop dat mijn as vermengd wordt met water, zodat iedereen op mijn begrafenis in een modderpoel zal staan. Zo van die plakkerige modder, die je niet meer van je schoenzolen krijgt. Op mijn wolkje zal ik zitten te schuddelachen. Om je een wolkbreuk te lachen hé?

©GoNo

 

feedback van andere lezers

  • Ghislaine
    Jij mag je een wolkbreuk lachen, zolang ik dan jouw as mee naar huis mag nemen. Ik bouw speciaal een beeldje in mijn aquarium zodat ik dagelijks in je gezelschap mag vertoeven. Het zou me een eer zijn, je dan te horen lachen.
    GoNo2: Dank u wel!
  • danvoieanne
    Glimlach ....leuk weer geschreven...
    GoNo2: Dank u!
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 5

Uitstekend: 2 stem(men), 67%
Goed: 1 stem(men), 33%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 14 bezoekers online, waarvan 0 leden: .