writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verdomme, waar gaan we naar toe?

door GoNo2Het moest er eens van komen hé? België is eindelijk het doelwit geworden van een terroristische aanslag. Een dag eerder verklaarde de regering nog dat Brussels Airport één van de veiligste luchthavens in Europa is. Zelfs een muis zou er niet weg geraken met een stukje kaas. Niet dus hé? De halve regering was er als de kippen bij om te verklaren dat er bijkomende maatregelen genomen werden om onze veiligheid te waarborgen. Ja, denk ik dan, vijgen na Pasen…

Onze alom geprezen premier zei in zijn beste Nederlands dat we allemaal in heel het land moeten binnen blijven. Ik zit nu achter mijn raam met een verrekijker de straat af te speuren om eventuele terroristen op tijd te lokaliseren. Stel dat ik er een paar zie, inclusief met bommengordel, moet ik dan de politie bellen of moet ik hen beleefd vragen om hun knalfuif ergens anders te organiseren? Volgens de laatste berichten ligt het gsm-netwerk plat en vraagt men de burgers om sms-jes te sturen.

Ik begin stilletjes te denken dat die aanhouding van de meest gezochte terrorist van Europa, ene Ben Salami, een afleidingsmanoeuvre was om onze hele politiemacht op het verkeerde been te zetten. We hebben hem, twitterde Jan Hesp, de minister van Binnenlandse Zaken. In navolging van ene G.W.Bush, ook al zo'n groot licht. Die zei dat ook toen ze Sadam Hussein te pakken hadden…

Die zelfde Jan Hesp beweerde ook dat hij Molenbeek opgekuist had. Hij moet dringend een Poolse kuisvrouw in dienst nemen, denk ik dan. Laten we wel wezen hé? Die terroristen zijn meegekomen met de vluchtelingenstroom. Het bewijs hebben ze zelf geleverd. Ze hebben hier geen school gelopen, anders hadden ze geweten dat de paasvakantie pas einde deze week begint. Met een hoger potentieel aan eventuele slachtoffers…

Ik zie de halve regering zitten op hun persconferentie met een lijkbiddergezicht. Zoals gewoonlijk nietszeggende ronkende verklaringen waar geen mens op zit te wachten. Hun gedachten zijn bij de slachtoffers en hun familieleden. Ja, dat zal wel, denk ik dan. Hun gedachten zijn vooral bij hun vetgespekte bankrekening. De nieuwsberichten zijn ook van de pot gerukt. Een reporter ter plaatse beweerde dat men zijn mobieltje niet kon gebruiken, terwijl ze zelf met dat ding aan haar oor stond te verslaggeven. In het tweede journaal was dat mobieltje plots verdwenen. Ze zei exact hetzelfde als in het eerste journaal. Gefotoshopt zeker? Manipulatie van de berichtgeving, noem ik dat.

Ik zit te wachten tot ze de staat van beleg afkondigen. In het belang van het land en de veiligheid van de burger hé? De avondklok zit er zeker aan te komen. Ze mogen alleen niet vergeten over te schakelen op het zomeruur of het loopt weer in het honderd. Scholen zullen vroeger sluiten, er wordt les gegeven in de namiddag van 13:00 tot 14:00. Gezien de meeste bomaanslagen 's avonds en in de voormiddag gebeuren lijkt me dat een goede oplossing. Of die terroristen zich aan dat schema gaan houden is een ander paar mouwen. Zoals ik al eerder schreef hebben die weinig voeling met onze gewoonten. Grote winkelcentra kunnen maar best allemaal online verkopen, zodat de onbevreesde burger helemaal niet meer buiten moet komen. Maar de meeste doen het al zo…

De ver-van-mijn-bedshow is nu wel heel dicht gekomen. We hebben voor een klein landje als België één van de grootste politiemachten. Tot de tanden gewapend als het moet. Maar die terroristen lachen ons vierkant uit. Die kennen maar één ding, doden en zelf gedood te worden. Ze zijn niet bang voor de dood. In hun hemel hebben ze een overschot aan maagden, denk ik dan. Er is geen kruid tegen gewassen. Iedereen kan een terrorist zijn. Ze lopen niet rond met een bordje rond hun nek hé? Ze lopen wel rond met een bommengordel. Gevuld met spijkers, om de verwondingen zo groot mogelijk te maken. Als je het overleeft, ben je voor de rest van je leven gehandicapt…

En dan zijn er nog die zeggen dat we tolerant moeten zijn? Anders zijn we racisten? De pot op met die moraalridders, het zal je maar overkomen. Die barbaren horen thuis in de woestijn, afgebakend met prikkeldraad en als het even kan, een mijnenveld er om heen. Nee, ik heb er mijn buik van vol, dat ze hun oorlogen uitvechten in hun eigen land. Dat ze gaan betogen in hun eigen land. We nemen hen op uit zogenaamde humanitaire overwegingen, zijn hun aanslagen op onze westerse waarden dan ook zo humaan? Ik denk het niet hé?

Er zullen hoogstwaarschijnlijk wel vredelievende vluchtelingen bij zijn. Maar zij zullen het moeten bekopen met degene die zich niet willen en kunnen aanpassen aan onze zogenaamde democratie. Dat ook niet meer is dan een laagje vernis hé? Er zijn duistere krachten bezig op deze planeet. Alles draait om geld en nog eens geld. Zonder geld ben je een nul en van geen waarde. Maar als de economie stokt en de man in de straat uitgeperst is als een citroen, dan rest er nog maar één ding en dat is een goeie ouderwetse oorlog. Na die oorlog komen er opnieuw de gouden jaren, kijk maar na de Tweede Wereldoorlog. Duitsland heeft de oorlog verloren en zijn nu één van de rijkste landen ter wereld. Met een overschot op hun begroting. Hoe hebben die dat voor elkaar gekregen, vraag ik mij af. Maar ik vraag me de laatste tijd nogal veel af, is het niet?

Het is feitelijk allemaal te triest voor woorden. Wat moeten mijn kleinkinderen allemaal niet denken als ze horen wat er daar in Brussel gebeurd is? Ik ken ouders die zeggen dat ze het nieuws niet meer opzetten in hun huiskamer. Ja, denk ik dan, je kinderen zitten te wachten tot ze het nieuws mogen zien. Onnozelaars, ga op een onbewoond eiland dan wonen hé? Alsof hun kinderen de weg niet weten naar andere media dan een onnozele tv hé?

De wereld loopt op zijn einde, denk ik. Doemdenker zullen sommigen zeggen. Misschien hebben ze gelijk, laten we zelfs hopen dat ze gelijk hebben. Het zou een hele geruststelling zijn hé?

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • Ghislaine
  Een verkorte versie van een lijvig verslag. We hebben die onnozele halzen zien geboren worden, hun ouders toelage om hen te laten studeren en dan krijgen we een aanslag als antwoord. Niet leuk, helaas maar daar hebben de meeste burgers niks aan. Veiligheid is hier echt een lachertje.
  GoNo2: Dank u wel!
 • andremoortgat
  even daarover
  ---------------------------------
  Bxl 22/3 - Hyena’s (Tanka)

  Zo ondoorzichtig
  zijn zij in nevel gehuld
  mistig , hardvochtig

  Ongrijpbare spookbeelden
  dwalen door dit Belgenland
  ------------------------------------

  Laffe daders kleuren dageraad bloedrood : Bxl 3/22
  ----------------------------------------------------------------
  Hartstollende en bevreemdende knallen en rookpluim
  pijnkreten sidderen en apocalyps bevriest de ziel
  lichamen schokken onder spijkers en splinters
  luchthaven slaat een diepe kreet en alarmeert
  knettergekke gensters tussen doelloos dolende
  mensen, rook verdampt, stofwolk en scherven troef

  Duidelijk de tarmac desolaat, nodigt niet meer

  Eerst moet bloed en traan opdrogen
  er landt of stijgt géén fiere jet of airbus
  de arenden zijn geknipt en vleugellam
  tussen puin en brokstukken een afgeknapte
  amarilys bloem, een ketting-kruisje met haarlok
  spoor van gitzwart haar kruist verbrande geur

  Onze ziel, eerst aarzelend en blindelings volgt
  zoekende voeten , want netvlies ontredderd door stofwolk
  zoekt daarna een spijkervaste tred, krabbelend recht

  Wat nu...volgen of weglopen

  Magritte wacht met Kuifjes-plane en huivert om
  zijn nieuwe Airbus te tonen in felle kleuren

  Ik volg Michel le Premier
  Ik volg Belgisch en rebels
  Ik volg Bxl en le plat pays
  L'eau plat zal terug bruisen

  De feniks zal uit de as herrijzen en
  Ook de jets in vlotte take-off
  Ik volg juiste toon
  Moed moet
  Deze gitzwarte dag zullen wij vergeten
  Vastberaden en kalm

  Wij volgen Magritte, het Beursplein
  met zijn warme toestroom bloemen en kaarsen
  we volgen wafels de Bxl, praline en chocolade bonbons
  &#8203;
  En wij volgen Manneke Peace
  Met stalen ballen en
  Plasserke vooruit !

  En de Nieuwe Lente zal doorbreken.

  GoNo2: Knap!
 • greta
  Je titel is raak. Verdomme zeggen mag vandaag.
  GoNo2: Dank u wel!
 • pieter
  Noël,
  Ik weet al hoe het zit. Denk ik.
  Die gasten zijn gewoon te stom, onaantrekkelijk, enzovoort om op een normale manier met vrouwen om te gaan en al helemaal om een meisje te versieren.
  Daarom plegen ze aanslagen in naam van de Almachtige, in de hoop, nee, in de verwachting dat er dan tientallen willige maagden voor hen klaar zullen liggen. Wat een sukkels en minkukels!
  Vriendelijke groet,
  Pieter.
  GoNo2: Dank u wel!
 • danvoieanne
  Inderdaad te triest voor woorden dat mensen in hun eigen land zich
  niet meer vrij en veilig kunnen voelen....
  waar gaat het naar toe ? naar het einde inderdaad ....
  als dit geweld niet ophoud...dan is de mensheid voor altijd verloren...

  GoNo2: Dank u wel!
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 8

Uitstekend: 3 stem(men), 60%
Goed: 2 stem(men), 40%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn 14 bezoekers online, waarvan 0 leden: .