writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Toekomstvisie…

door GoNo2

Na jarenlange observatie ben ik tot de conclusie gekomen dat in de toekomst de maatschappij grondig veranderd zal zijn…

Kinderen…

Kinderen zullen geboren worden met een ingebouwde mobieltje. Hun ogen zullen dienst doen als schermpje. Waarop doorlopend de debatten, die gevoerd worden door robots, in het parlement, afgespeeld zullen worden. Een verhaaltje voor het slapen gaan is dan compleet overbodig. De commerciële zenders zullen die debatten onderbreken met reclameblokken van een half uurtje.
Plopsaland zal een vestiging openen op Mars. Bobbejaanland op de maan. De Efteling zal opteren voor Pluto, in samenwerking met Disneyland, gezien ze al een hond hebben die naar de naam Pluto luistert.
Naar school gaan hoeft niet meer, 't is zinloos en bovendien nog kostelijk ook. Lessen worden gegeven door robotleerkrachten, via Skype op Internet. Men begint met deze lessen vanaf dat men geboren wordt. Er blijft altijd wel iets hangen hé?
Vrije tijd dient zinvol besteed te worden, geen hangjongeren meer. Onder zinvol verstaan we dat ze zich onbaatzuchtig inzetten voor de ouderen, gehandicapten en alleenstaande personen die zich niet meer kunnen behelpen, kortom mensen die naast de pot pissen en hun gat niet meer zelf kunnen afvegen…


Volwassenen…

De leeftijd waarop men volwassen wordt, is veertien jaar. Als men kan neuken op die leeftijd, kan men evengoed volwassen zijn. Dat zeggen geleerde professoren en die kunnen het weten. Een eeuw geleden gingen sommige kinderen ook al gaan werken op die leeftijd. En nog langer geleden gingen kinderen werken vanaf ze konden lopen en een schop vasthouden zonder omver te vallen. In de tijd van de Hitlerjeugd was een klein schopje verplicht. Of het nu onder hun kont was of aan hun ransel, het maakte hun leiders niets uit. In het slechtste geval konden ze hun eigen put delven…
Volwassen zullen een zee van vrije tijd hebben, die zinvol ingevuld wordt door oorlogen op andere planeten. Virtueel hé? Voor de rest doen ze wat ze eeuwen geleden al deden, neuken, zuipen en elkaar bedriegen. Maar in de toekomst zal dat allemaal gesubsidieerd worden door het ministerie van Vermaak & Plezier. Op tijd en stond worden hun ingebouwde oogschermen vanuit een ondergrondse centrale, die zo geheim is als Area 51, aangezet om hen op de hoogte te houden van de debatten in het parlement…
Geld is overbodig geworden, cash geld bestaat niet meer. Alles verloopt via Internet. Winkels zoals we die nu kennen, zullen verdwijnen. We gaan met de hele familie virtueel winkelen. We kiezen onze boodschappen in functie van ons budget. Een persoonlijke boekhouderrobot houdt tot op de cent bij hoeveel we kunnen besteden, gedaan met overbodige en impulsieve aankopen waarvan men later spijt heeft. Die zelfde robot zal ook je waterverbruik en andere nutsvoorzieningen in de gaten houden. Ga je over de limiet, dan wordt je op cursus gestuurd om budgetbeheer te leren.
Rechtbanken zoals we ze nu kennen, bestaan niet meer. Computers beslissen over de strafmaat. Er is geen beroep meer mogelijk, advocaten zijn een uitgestorven ras. De doodstraf is op heel de wereld ingevoerd. Wordt ook onmiddellijk voltrokken binnen 24 uur. Onschuldig? Ja, dat zeggen ze allemaal, volgens de logica van een computer.

Politieagenten worden bijgestaan door Robocops. Die kennen het woordje 'staken' niet en schieten eerst om nadien vragen te stellen, een beetje zoals de hedendaagse Amerikaanse politie. Ze zijn ook geweldig handig bij eventuele betogingen. Uit hun mond zal peperspray komen. Met een vleugje look en basilicum. Om de betogers het gevoel te geven dat ze op een bbq staan, veronderstel ik?
Geen files, geen aanrijdingen met vluchtmisdrijf meer. Nee, we verplaatsen ons met vliegauto's. Die uitgerust zijn met parachutes in geval er toch eentje met zijn zatte botten tegen een andere vliegt. Het lost ook het probleem van de vele verkeersslachtoffers op. Als men hoogte-of dieptevrees heeft, blijft men beter op de grond. Fietsen in de lucht is niet toegestaan. 't Zal er al druk genoeg zijn hé?

Voortplanting…

Het is niet langer toegestaan om meer dan twee kinderen te hebben. Voor het kindergeld moeten ze het niet meer doen, want afgeschaft. Een pluspuntje (?) is dat men zelf kan kiezen hoe zijn nageslacht er zal moeten uitzien. Ze zullen er allemaal uitzien als poppetjes uit een poppenhuisje. Toekomstige vaders en moeders krijgen een verplichte cursus over het gevaar dat sommige kinderen kunnen zijn voor eigen wel en wee en ook voor de maatschappij. Robots zullen babysit spelen, die zijn niet onderhevig aan bepaalde humeurwisselingen. Ze treden met harde hand op, wie niet horen wil moet het maar voelen hé…

Sport en spel…

Er komt in de toekomst een nieuwe vorm van voetbal. Voetbal zal gecombineerd worden met tennis. De bal wordt met een raket in de goal gemept. Zuchten en kreunen is verplicht, het plebs wil ook wat. Wielrennen wordt gedaan met driewielers, anders vallen ze toch maar. Doping is toegestaan, zodat iedereen met gelijke wapens kan strijden. De Olympische Spelen worden vervangen door de Intergalactische Spelen. Zoals schijfschieten op de liggende wip, polsstokspringen onder water, kleiduifschieten in een duivenkot, rolschaatsen op trappen, en niet te vergeten het Vierjaarlijkse Kampioenschap Mierenneukers & Muggenziften. Aangeboden door de Confrérie van de Zure Citroenlachers en Azijnpissers…

Religie…

Religie is vervangen door een allesomvattende bewondering voor de natuur en het heelal. En voor Elvis Presley, de grondlegger van de hedendaagse muziek, gezien het nu al bewezen is dat de King eeuwig zal blijven bestaan. Want zeg nu zelf, zonder muziek zou het maar een saaie bedoening zijn in de toekomst hé?

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • Ghislaine
  Fenomenaal neergezet.
  GoNo2: Dank u wel!
 • greta
  Ken je de Ierse sport hurling? Dat lijkt een beetje op jouw toekomst-voetbal. Spelers die de bal meppen met een kruising tussen een tennisracket en een koekepan.
  Verder een gezellige toekomstvisie GoNo, vooral de vervanging van alle religie.

  GoNo2: Dank u wel!
 • danvoieanne
  De toekomst door jou leuk beschreven met je eigen visie hierover ....
  muziek zal er altijd zijn en dat maakt het allemaal nog een beetje goed....
  GoNo2: Dank u wel!
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 4

Uitstekend: 1 stem(men), 33%
Goed: 2 stem(men), 67%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .