writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

In this World - deel 42

door louisaatje


Grootouderdag/ familiedag in de crèche. Over de hummeltjes willen we niet veel kwijt, die ukkepukjes zijn allemaal even lief en schattig, miniatuurmensjes. Al springt het toekomstige haantje-de-voorste nu al in het oog natuurlijk. En is je eigen kleinkind net iets schattiger, natuurlijk!
Het zijn de grootouders waarrond het vandaag draait. Eerst passeren de grootmoeders de revue. Je hebt ze in alle soorten en maten: er is de oma met de paarse broek waar ze enkele malen in kan, compleet met zakken ter hoogte van haar enkels, er is de sportieve oma op sneakers, er is de no-nonsense praktische oma, er is de mollige oma, de superslanke, de chique op rode schoentjes, de rolstoeloma… Er is één oma met een wandelstok, maar we verdenken haar ervan overgrootmoeder te zijn, overoma? Ondanks de variatie zien ze er echter (bijna) allemaal jonger uit dan ze zijn: 60 is het nieuwe 50 of zoiets?
De meeste oma's worden geflankeerd door opa's in sportieve outfit, al dan niet met paraplu, maar zeker met fototoestel of smart phone in de aanslag voor een of andere fotogenieke pose van het nageslacht. Ze zijn stiller dan de oma's, ze houden zich wat meer op de achtergrond, maar één ding is zeker: stralen doen ze allemaal!

 

feedback van andere lezers

Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 3

Uitstekend: 1 stem(men), 50%
Goed: 1 stem(men), 50%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 2 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .