writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

PAULUS GENOOTSCHAP

door Theo

001 -Wie vermoedde in het jaar 33 dat een ommekeer in het leven van een farizeeŽr zo'n grote gevolgen zou hebben voor de wereldgeschiedenis.

002 - Ik ben een dienaar van Jezus, zei Paulus. God heeft mij uitgekozen om apostel te zijn. Hij heeft mij uitgekozen om het goede nieuws te vertellen.

003 - Paulus kreeg een visioen waarin Jezus hem persoonlijk aansprak en hem vroeg toe te treden tot zijn groep van verkondigers van zijn geloof.

004 - Het goede nieuws, waarvan hiervoor sprake gaat over Jezus, de Zoon van God.God liet al over hem vertellen in de heilige boeken.

005 - Paulus trad op verzoek van God toe tot de geloofsgemeenschap en verkondigde het Woord van God aan wie het maar horen wilde.

006 - God liet zien dat Jezus zijn Zoon is, toen hij hem uit de dood liet opstaan. God gaf hem de hoogste macht, die van de heilige Geest.

007 - In het leven van Paulus nam vooral de Tora(WET) een belangrijke plaats in, niet alleen in zijn pre-christelijke periode, maar ook daarna.

008 - Paulus zei dat God hem had uitgekozen om overal het goede nieuws te gaan vertellen. Alle mensen moeten geloven en gehoorzamen aan God.

009 - Paulus stelt een vraag : Zijn jullie ook gaan geloven in Jezus ? Hij heeft jullie uitgekozen om bij hem te horen. God houdt van jullie.


 

feedback van andere lezers

Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 1

Uitstekend: 0 stem(men), 0%
Goed: 1 stem(men), 100%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .