writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

28 eurocent

door Jan__Willems

Wat koop je tegenwoordig nog met 28 eurocent? Ik heb momenteel een saldo met dat bedrag. 28 cent is voor mij het bedrag dat je in de wagen op de vloer of in het één of andere vergeten bakje vindt net voor je naar de carwash rijdt voor een wasbeurt binnen en buiten. Misschien het kleingeld dat je uit je sofa haalt als je weer eens een grote schoonmaak organiseert. Laat me denken. Ik ga elke week (net zoals vandaag) naar Aldi voor mijn vader die moet rondkomen met een paar honderd euro per maand aan leefgeld, als hij de huishuur van zijn pensioen aftrekt. Wat zegt mijn laatste afrekening? Er staat niets op van 28 cent, het goedkoopste dat ik kan terugvinden, is 75 cent voor 6 instantsoepjes, maar dan heb ik 3 keer 28 cent nodig...

Ik denk dat je in een snoepwinkel ook nog wel iets vindt voor dat bedrag, maar het is en blijft een start, het is het begin van misschien wel meer. We zijn begonnen op 5 maart, dus 4 dagen geleden en op die dag kwam er een slordige 1 cent binnen. De dag erna 17 cent, maar daarna was het weer rustig.

Wat ik ook wel vreemd vond, was dat als ik op de pagina 'contact' drukte, er een advertentie verscheen: Leer flirten! Kan je dat leren? Ik ben allicht van de oude stempel, maar bij mijn e-mail adres en telefoonnummer verscheen dus dit bericht. Vreemd. Er heeft trouwens nog niemand gebeld, met of zonder cursus flirten. Gelukkig. Bon, dat was dus mijn eerste ervaring met Google 'Add cents' die reclameberichten op onze site plaatst om inkomsten te genereren, en het goede nieuws is: er heeft al iemand op een advertentie geklikt, op 6 maart, kassa kassa: 17 van de 28 cent binnen!

Ik weet niet wat ik ervan moet denken: enthousiast, ontgoocheld of wat dan ook. Het werkt in elk geval. Dat moet ik toegeven. Als de site aan een saldo van 88 cent per dag geraakt, kunnen de kosten van de jaarlijkse hosting en de domeinnaam ermee betaald worden, dus 28 cent is eigenlijk niet zo weinig, niet?

Ik ben in elk geval blij met deze nieuwe start en heb het gevoel dat ik niet de enige ben. Het geeft me een goed gevoel en ik ben er zeer dankbaar voor. Een passie kan je immers niet onderdrukken...

 

feedback van andere lezers

 • MarieChristine
  Ik ben ook content dat we hier weer kunnen schrijven.
  Nu op alle reclameberichten klikken zeker?

  Jan__Willems: haha!
 • maarten54
  Eehh...Het zal aan mij liggen. 28 cent...17 cent...6 maart...88 cent? ik weet ook niet wat: > Google 'Add cents' < is
  Kort gezegd: ik snap het vertelde niet geheel.
  Wel lekker vlot geschreven, leest prettig weg.
  Jan__Willems: Hey Maarten, Ik heb het advertentieprogramma van Google Adsense op de site gelanceerd, vandaar dat er reclameberichten van adverteerders verschijnen op de site , en de 28 cent, zijn de inkomsten daarvan sinds ik het implementeerde. Bedankt voor je feedback!
 • GoNo2
  Beste Jan,
  je moet minstens 75€ verdienen voor Google je ook maar 1 cent zal uitbetalen. Na al die jaren heb ik 59€ verdiend met mijn blog. Dus nog een hele weg te gaan hé?
  Jan__Willems: Ik weet het, maar we geven nooit op he...
 • doolhoofd
  Ik ben ook blij met de nieuwe start, bedankt Jan!
  Jan__Willems: Ik weet het, maar we geven niet op he!
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 2 stem(men), 50%
Goed: 2 stem(men), 50%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 4 stem(men)
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .