writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Titel Gezocht 3

door Koyaanisqatsi

Het duurde even voor ik besefte niet langer troostende klopjes op mijn rug te ontvangen. Hoewel ik weinig zin had om op te houden met hoofdschudden, besloot ik het toch maar te doen. Ik slaakte een zucht, trok mijn schouders naar achter, rechtte mijn rug en probeerde mijn hoofd zo trots mogelijk overeind te houden. Toen stelde ik tot mijn stomme verbazing vast dat de loketbediende een badpak had aangetrokken en op de arduinen borstwering was gestapt die spelende kinderen op veilige afstand van de vijver moest houden.
'Op een frisse neus moet een frisse duik volgen,' zei ze toen ze mijn verbaasde kop zag, en een vingerknip later sprong ze in de vijver.
Het badpak dat ze droeg was even afgrijselijk lelijk als ouderwets. Zelfs de oudste oma ter wereld zou beslist haar neus hebben opgehaald om zo'n oubollig vod aan te trekken. De vorm was niet om aan te zien en het bloemenmotief ronduit wansmakelijk. Ze leek er veel dikker in dan ze in werkelijkheid was en het gaf haar iets potsierlijks. Gelukkig zwom ze naar een plek van de vijver die diep genoeg was om tot aan haar hals onder water te verdwijnen, zo niet zou ze ongetwijfeld binnen de kortste keren het voorwerp van spot en beledigingen geworden zijn. Het park liep immers vol wandelaars die niets anders te doen hadden dan hun medemens in de gaten te houden en deze het liefst van al op zoveel mogelijk spitante opmerkingen te trakteren.
Ik draaide mijn hoofd van haar weg, want ik wilde niet de indruk wekken dat we bij mekaar hoorden, al was dat natuurlijk tot op zekere hoogte wel het geval. Meteen daarna begon het tot me door te dringen dat ze het badpak al onder haar kleren moest gedragen hebben. Hoe viel anders te verklaren dat ze zo snel haar gedaanteverwisseling had ondergaan? Ik herinnerde me trouwens niet dat ze een tas of iets dergelijks had meegenomen. Maar nadat ik hier heel kortstondig mijn hoofd over had gebroken, rees een volgende vraag op. Waar waren haar kleren naar toe? Want om me heen lag niks, behalve een platgetrapte fopspeen die een peuter moest zijn kwijtgeraakt.
'Och, dat zijn mijn zorgen toch niet,' mompelde ik tegen mezelf om me er vanaf te maken en ik begon me te concentreren op een koppel acrobaten dat wat verderop in de speeltuin een klimrek in beslag had genomen. Vanzelfsprekend tot groot ongenoegen van de aldaar spelende kinderen,

 

feedback van andere lezers

 • greta
  Een bloemetjesbadpak :D:D
  Koyaanisqatsi: vreselijk toch...
 • doolhoofd
  Leuk verhaal.
  Koyaanisqatsi: ;-)
 • GoNo2
  Meer moet dat niet zijn hé?
  Koyaanisqatsi: thnks
 • MarieChristine
  Bevreemdend. Gedroomd misschien?
  Ben benieuwd waar dit heen leidt...
  Koyaanisqatsi: Wist ik het ook maar... :-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 7

Uitstekend: 3 stem(men), 75%
Goed: 1 stem(men), 25%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 4 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .