writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Titel Gezocht 4

door Koyaanisqatsi

Een mens zou denken: acrobaten kunnen toch onmogelijk halsbrekende toeren uithalen aan een voor kinderen bestemd klimrek, maar niets was minder waar. Vooral de vrouwelijke helft van het acrobatenkoppel - een magnifiek mens met ravenzwarte haren, opgestoken in een worstvormige dot - deed me huiveren bij iedere uitvoering. De vent - eerdere een nichterige figuur die ik onmogelijk als haar levensgezel kon zien - pakte het iets omzichtiger aan, maar deed toch ook zijn duit in het bloedstollende zakje.
De kinderen vergaten algauw hun ergernis om het verlies van een deel van hun territorium. Met wijd open gesperde ogen en opengevallen monden sloegen ze het spektakel gade, mekaar zo nu en dan een stomp gevend, alsof dat nodig was om te vermijden dat hun aandacht zou verslappen. Het duurde niet lang of er had zich een heus legertje toeschouwers rondom de acrobaten verzameld, waardoor mij het zicht ontnomen werd en ik me verplicht zag om op de zitbank te gaan staan om nog iets te kunnen opvangen. Toen er iemand op mijn rug tikte dacht ik meteen aan een parkwachter die me de levieten kwam lezen - omdat een zitbank nu eenmaal een zitbank en geen staanbank is - , maar toe ik me omdraaide keek ik recht in een boze blik die aan de loketbediende behoorde.
'Dus jij bent er zo eentje,' snauwde ze me toe, zonder verdere toelichting.
Ik begon haar met gefronste wenkbrauwen aan te kijken en dacht helemaal niet aan het feit dat ze daar druipend in dat afgrijselijke badpak stond.
'Ik ga terug naar kantoor,' zei ze na een stilte van een onbekende tijdsspanne, waarop ze me de rug toekeerde.
'Maar ik weet ik nog steeds niet waar ik moet beginnen,' stamelde ik, ervan overtuigd dat ik haar daarmee niet tot andere gedachten zou brengen.
En aangezien dat ook het geval was, had ik geen andere keus dan haar achterna te gaan.

 

feedback van andere lezers

 • greta
  Wat een zinsbouw, fraai. "Uitstekend" aangevinkt.
  Koyaanisqatsi: ;-)
 • doolhoofd
  And that's the way the cookie crumbles.
  Koyaanisqatsi: :-)
 • GoNo2
  Geen fb nodig hé?
  Koyaanisqatsi: ;-)
 • Topsie
  Mooi!
  Koyaanisqatsi: ;-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 7

Uitstekend: 3 stem(men), 75%
Goed: 1 stem(men), 25%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 4 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .