writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Titel Gezocht 9

door Koyaanisqatsi

Ik had maar een paar minuten overschot toen ik weer bij het gebouw van de Arbeidsdienst aankwam. En dat was maar goed ook want om klokslag kwart na vijf kwam de loketbediende naar buiten gestapt. Ik moest wel twee keer zien om er zeker van te zijn dat zij het was, wat ditmaal zat ze in een turkooizen catsuit gegoten en zag ze er niet meer uit als een afgepeigerde ambtenaar of als een lachwekkende zwemster maar als een onvervalste seksbom.
Op het ogenblik dat ze me in de gaten kreeg schoot me te binnen dat ze me gevraagd had een krop sla mee te brengen. Door de commotie die in mijn hoofd was ontstaan doordat Gangster Bob me had ontboden, was ik die eenvoudige boodschap domweg vergeten, en nu was het te laat natuurlijk.
'Ik kan het maar beter meteen opbiechten: ik ben de krop sla vergeten,' viel ik zuchtend met de deur in huis.
'Geen probleem, de plannen zijn toch veranderd,' zei ze onge´nteresseerd, terwijl ze me voorbijliep.
Ik had dus maar te volgen. Vanzelfsprekend eiste ze in haar pak heel wat aandacht op. De blikken die op haar gericht werden, waren niet te tellen en van uiteenlopende aard: bewonderend, afgunstig, verbaasd, afkeurend, soms zelf geschokt, maar nooit onverschillig. Ik bleef naast haar lopen maar hield een beetje afstand, zodat ik eerder zou beschouwd worden als een gewone passant dan als ÚÚn of andere vieze oude vent die op stap was met een lichtekooi.
Terwijl ik zo een beetje als een losse schaduw naast haar liep begon ik me toch serieus te verbazen over haar metamorfosen. Ik zag haar opnieuw voor me achter het loket, als een eerder meelijwekkend, afgepeigerd, moedeloos kneusje; vervolgens als de pathetische, haast plompe figuur in badpak, om uiteindelijk uit te komen bij deze vamp die niet eens met haar billen hoefden te wiegen om menig mannenhart of hol te doen slaan.
'Ik heb eerst nog wat te doen,' zei ze plots, terwijl ze strak voor zich uit bleef kijken. 'Ik hoop dat je dat niet erg vindt?'
Dat kwam me zeker niet slecht uit. Want ik wist nog steeds niet hoe ik aan mijn verhaal moest beginnen.
'Geen enkel probleem,' mompelde ik, hopend dat niemand zou merken dat ik met haar in gesprek was, ''k heb tijd zat.'
'Prima,' zei ze daarop. Met een trilling in haar stem alsof ze zo opeens in de greep was van een bizarre spanning.

 

feedback van andere lezers

  • greta
    Van bloemetjesbadpak tot catsuit ... het gave van een kameleon.

    Koyaanisqatsi: de vraag is: waar eindigt het!!!????
  • doolhoofd
    Ik volg.
    Koyaanisqatsi: ik weet het niet zo goed meer :-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 4

Uitstekend: 1 stem(men), 33%
Goed: 2 stem(men), 67%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .