writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Titel Gezocht 16

door Koyaanisqatsi

Van zodra ik het deurtje achter me had dichtgetrokken en overeind was gekomen, bekroop me het bange voorgevoel dat ik me niet al te gauw opnieuw in Knoopjes appartement zou bevinden. Ik stond in een lange, smalle gang van zwarte muren, geplaveid met kasseien en schamel verlicht met zuinig aangebrachte buislampen. Hier en daar werd de gang onderbroken, wat wees op meerdere gangen, hetgeen mijn jacht op het zogenaamde rare kwastje natuurlijk alleen maar bemoeilijkte.
Maar ik had geluk. Nietsvermoedend kwam de snuiter, die er precies uitzag zoals Knoopje hem had beschreven, vanuit de eerste gang aan mijn rechterkant gedraaid. Mijn draagtasje hield hij stevig tegen zich aangedrukt, wat me deed vermoeden dat hij van de waarde van de sudoku op de hoogte was. Toen hij me zag verstijfde hij en slaakte hij een hoog, verwijfd gilletje dat door merg en been ging.
'Mijn draagtas, smerige dief!' riep ik.
Het klootzakje schudde echter het hoofd en zette het op een lopen. Vloekend en vastberaden hem niet te laten ontsnappen ging ik achter hem aan. Zijn stijl van lopen had iets houterigs, als was hij een figuur uit een weinig vakkundig getekende cartoon. Plots liet hij een reeks ratelende winden die een vieze stank in mijn gezicht bliezen.
'En onbeschoft ben je ook nog, viezerik!' brulde ik.
Tot mijn verbazing draaide hij daarop zijn hoofd om en zei hij, met een gezicht dat klaar en duidelijk oprechte spijt uitdrukte: 'Neem me niet kwalijk, dat komt door de stress.'
Dat kon ik best begrijpen. Ik had hem in de ogen gekeken met een moorddadige blik en dus was het aannemelijk dat hij met de daver op het lijf zat. Maar hoewel ik zijn excuses waardeerde, was ik niet van plan mijn achtervolging te staken, tenzij hij mijn draagtasje liet vallen. En dus riep ik: 'Geef mijn draagtasje terug en alles is vergeten en vergeven!'
Maar ditmaal hield het schoftje zich doof. Hij probeerde zelfs zijn pas te versnellen, maar omdat hij daardoor bijna over zijn loszittende veters struikelde, nam hij opnieuw wat gas terug. Helaas betekende dat niet dat ik hem kon bijbenen. Het zag er immers naar uit dat we precies even snel ons ene been voor het andere zetten en dat onze persoonlijke conditie erover zou beslissen wie tijdens deze onnozele achtervolging aan het langste eind zou trekken.

 

feedback van andere lezers

 • GoNo2
  Woorden gezocht en niet gevonden, zoals uw titel!
  Koyaanisqatsi: :-)
 • greta
  Lijkt wel op een conditie-test, door luikjes kruipen en dan een hardloopparcours. Ik ben benieuwd wie het eerst neergaat hier.
  Koyaanisqatsi: u mag drie keer raden...
 • doolhoofd
  Chase scene!
  Koyaanisqatsi: zoals in de goeie ouwe tijd :-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 3 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 70 bezoekers online, waarvan 0 leden: .