writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

No one laughs at God

door wulfy15

In het holst van de nacht werd er aan de deur gebeld, mijn hart sloeg onmiddellijk over, paniek. Daar is dan dat gevreesde moment van elke ouder, de nachtmerrie die werkelijkheid wordt, zaterdag, zoon op stap met vrienden in de stad, politie aan de deur.
Ik holde zo snel als mijn bruusk uit zijn slaap gerukte oude lijf de trap af kon, had gelukkig nog de tegenwoordigheid van geest een kamerjas om te slaan en trok de deur open.
'Bent U Johanna, moeder van Gert?', zoals in de films, een man mét vrouwelijke collega, de ingeoefende gezichtsuitdrukking van empathie met een vleugje medelijden.
Ik kon enkel stom knikken, ik zou vanaf nu een leven kennen voor deze zaterdagnacht om 3u15 en nadien, het leven zoals ik het gepland had was voorbij, simpel.
'Het spijt me U te moeten mededelen dat Uw zoon betrokken is geweest in een verkeersongeval', het was in het toneeltje nu de vrouw die het woord mocht voeren, als volbloed en overtuigd ongelovige sloeg ik spontaan mijn ogen ten hemel en smeekte iets of iemand dat het geen waar mocht zijn. Dit zijn die momenten waarop je niet spot met God, je weet tenslotte nooit.
'Hij reed een voetganger aan op een oversteekplaats en pleegde vervolgens vluchtmisdrijf.'
De opluchting die ik voelde omdat er iemand anders dood was dan mijn zoon was ronduit beschamend maar o zo bevrijdend, mijn spiegelbeeld zou mij vanaf morgen vast anders bekijken, maar dat nam ik er met plezier bij.

 

feedback van andere lezers

 • doolhoofd
  Of bidden helpt weet ik niet, maar God hoort en ziet alles wat we doen en denken, vierentwintig uur per dag. En God is gewoon... de Zon, onze lokale Ster. Alle Sterren zijn levende, bewuste wezens, en hier in onze hoek van de ruimte draait alles rond de Zon. Het is een beetje mijn dada, ik heb er dan ook dit journal over gemaakt:
  https://www.deviantart.com/doolhoofd/journal/Divine-Sunshine-the-Sun-is-God-770910337
  Ter illustratie:
  https://www.reddit.com/r/funny/comments/1h6k7k/universe_perspective/
  Groeten van uw,
  doolhoofd
 • greta
  Dat hakt er wel in, zo'n verhaal met dit toch wel bedroevend einde.
 • GoNo2
  Oef, het zal je kind maar wezen hé?
 • Koyaanisqatsi
  Op het slagveld bevinden zich ook geen ongelovigen. ;-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 5

Uitstekend: 1 stem(men), 25%
Goed: 3 stem(men), 75%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 4 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .