writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Dag papa

door wulfy15

Dag oude man,

Het is dus toch zo ver gekomen, ik sta (eindelijk) aan jouw sterfbed en ik voel niets. Zelfs mijn vroegere fantasie om -eens je weerloos lag uit te doven- op te biechten dat mams destijds een affaire had met een vriend van mij leek mij nu teveel inspanning, ik dacht eerder aan praktische zaken, zou ik een nieuw pak en das moeten kopen voor de uitvaart? Minstens nieuwe schoenen, verdomme, en zouden er echt enkel schulden zijn in de nalatenschap of had die oude toch nog ergens een verborgen goudschat?

Het wordt overroepen, ouderliefde, ik had weliswaar een vader maar voelde mij gans mijn leven een wees, ook mijn moeder was een louter praktisch element in de lange weg van de wieg naar de volwassenheid, emotionele verbondenheid was er nooit. Als ik er nu even dieper over nadenk, er was geen enkele binding tussen ons, ik was het biologische product van zaad en eicel, het concept liefde was er even bij ingeschoten.
Laat mij eerlijk zijn, het was wederzijds, maar toch, ik wou jullie niet als ouders, jullie kozen om mij in jullie leven te laten komen, mijn broertje daarentegen kreeg wel het voorrecht van abortus. Zou je afgunstig mogen zijn op een afgedreven foetus?

Het was nu onomkeerbaar, een koude vaststelling, mijn vader leerde mij niets, zelfs niet op menswaardige wijze doodgaan, niet eens onsterfelijke laatste woorden, gewoon banaal gestorven, als dertien in een dozijn.

Ik vermoed dat ik daarin vast op hem zal lijken.

 

feedback van andere lezers

 • pieter
  Goed geschreven.
  "Mijn vader leerde mij niets." Dat is toch niet waar, vind ik. Hij heeft je in ieder geval geleerd hoe het ničt moet. Maar dat zal wel niet zijn bedoeling geweest zijn.
  Vriendelijke groet,
  Pieter.
 • GoNo2
  Knap!
 • greta
  Beklijvend dit. Sterk geschreven Wulfy15.
  wulfy15: Bedankt Greta! Werkt altijd motiverend, positieve feedback negatieve ook soms natuurlijk, maar toch....
 • doolhoofd
  Ik deel Koya's mening. Sterk stuk.
  De laatste woorden van Joseph Mallord William Turner waren:
  "The Sun is God."
  wulfy15: Bedankt!
 • Koyaanisqatsi
  Donker, maar dat maakt het niet minder sterk natuurlijk. Integendeel zelfs.
  wulfy15: Tja, een vrolijke Frans zal ik vermoedelijk nooit worden...
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 9

Uitstekend: 4 stem(men), 80%
Goed: 1 stem(men), 20%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 5 stem(men)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .