writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Titel Gezocht 42

door Koyaanisqatsi

Op het ogenblik dat Wetsdokter Watson te weten kwam dat ik me inliet met leden van de onderwereld sloeg hij bleek uit. Een vingerknip later was zijn walrussnor krijtwit en twee tellen later was hij de kamer uit gevlucht.
Zijn reactie, samen met wat Jozef Mannicks me onder de neus had gewreven, deden me in mijn verwarring, tot groot jolijt van de rechercheur die de horlepijp begon te dansen, onverstaanbaar wauwelen. Tot er op de openstaande deur werd geklopt en een jonge snaak met kort stekelhaar zijn hoofd naar binnen stak.
'Neem me niet kwalijk, al wat oudere heren,' vroeg hij met een schor stemmetje, maar weten jullie soms waar de blote-borstenshow doorgaat?'
Jozef Mannicks stopte meteen met dansen en keerde zich met gefronste wenkbrauwen naar de jongeman om.
'En waarom ga jij er vanuit , snotneus, dat wij dat zouden weten? Omdat we al wat oudere heren zijn? Ben jij soms van mening dat alle al wat oudere heren zo van die viespeuken zijn die meer dan gemiddelde belangstelling in blote borsten hebben?'
De jonge snaak wist niet wat te antwoorden. De verdachtmaking had hem duidelijk uit zijn lood geslagen en meer dan een keer zo diep slikken dat zijn adamsappel bijna in zijn borstkas terechtkwam deed hij niet.
'Nu, in dat geval zou je overschot van gelijk hebben, kereltje,' vervolgde Jozef Mannicks tot mijn verbazing. 'Want voor mannen van onze ouderdom is het genieten van blote borsten bijna net zo onmisbaar om in leven te blijven als zuurstof.
'Wil je wel eens voor jezelf spreken,' kwam ik tussenbeide. Hoe het kwam was me een raadsel, maar Jozef Mannicks werkte zodanig op mijn systeem dat ik er met de beste wil van de wereld niet in slaagde mijn antipathie voor hem te verbergen - en dat had niets te maken met hetgeen hij van mij wist.
De rechercheur draaide zich terug om en keek me beteuterd aan.
'Meen je dat?'
'Wat?'
'Dat ik niet uit onze naam mag spreken? Zijn blote borsten voor jou dan niet even be'
'Ik ga er mijn ogen niet voor dicht knijpen,' onderbrak ik, 'maar zal ook niet doodvallen als ik er voor enige tijd geen te zien krijg.'
Een schaduw van troosteloosheid zakte over Jozef Mannicks' gezicht. Het was alsof hij te horen had gekregen moederziel alleen op de wereld te zijn. In combinatie met zijn extreem sjofele voorkomen leek dat ook meer op een realiteit dan op een veronderstelling en ondanks mijn afkeer van hem welde de drang in me op om hem op enkele troostende woorden te trakteren. Maar toen liet hij zich op zijn knien vallen en begon hij, met zijn handen naar een ongrijpbare hemel grabbelend, door merg en been snijdende geluiden uit te brullen die klonken als een mengsel van wolvengehuil en ezelgebalk.
'Voelt meneer zich niet goed?' vroeg de jonge snaak.
'Nee, in zijn bovenkamer,' antwoordde ik tegen mezelf, waarna ik besloot onmiddellijk de kamer te verlaten. 

feedback van andere lezers

 • doolhoofd
  Ha ha ha ...
  Luidop gelachen!
  Koyaanisqatsi: en dat met zulk een dramatische toestand!!?? :-)
 • Greta
  Dit gaat boven alle humor K.!
  En wat oudere heren en blote borsten betreft... dat blijft tot op hoge leeftijd een fascinatie vermoed ik.
  Koyaanisqatsi: heren en borsten... n strijd, n front... :-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 3 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 3 stem(men)
Er zijn 78 bezoekers online, waarvan 0 leden: .