writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Is dit een goed idee voor een horrorverhaal? Tips en kritiek zijn welkom!

door r0666083

Experimenteren met Satan - Titel

Het verhaal

Een groepje kinderen is gefascineerd door het horrorgenre.
Mark, Isabelle, Lotte en Steven spreken geregeld af om samen griezelige films te kijken. Het is voor hen net als goede seks: plezierig, maar ruw en soms een beetje pijnlijk.
Maar iets zet hen aan om verder te gaan dan enkel een toeschouwer te zijn.
Samen trachten ze een poort te openen om de diepst bedolven geheimen en oorsprong van het genre te leren kennen, maar een demon oproepen is misschien net iets te ver gezocht.
Een gewaagd experiment dat teruggaat naar het verleden en hen verder volgt in de toekomst.


Hierop zou ik dan verder werken. Alle tips en kritiek zijn welkom! Is dit misschien te oppervlakkig?

Gtjs Kevin

 

feedback van andere lezers

 • Koyaanisqatsi
  Beste Kevin, eerst en vooral moet ik Pieter bijtreden met zijn opmerking over 'kinderen'. Ik veronderstel dat je adolescenten bedoelde, en in dat geval is het slechts een kwestie van woordkeuze. Het gegeven, zoals GoNo2 en doolhoofd aangeven, is inderdaad al duizend keer verwerkt. Ik heb daar niet zo'n probleem mee, maar dan zou jij er wel moeten in slagen om een verdomd originele draai aan het verhaal geven. Ik ben als het op schrijven aankomt geen fan van tips geven, omdat ik mijn handen van andermans creatieproces wens af te houden. Het enige wat ik kan zeggen is dat moest zo'n gegeven me ooit interessant lijken, ik van de al veel te veel opgevoerde adolescenten een stel volgevreten veertigers met een passie voor horror zou maken. Maar je als schrijver in een tip van een ander gaan inleven, is iets waar ik persoonlijk nog niet aan zo denken. In ieder geval: nooit laten ontmoedigen. ;-)
 • GoNo2
  Ik heb de indruk dat ik zo een horrorfilm al ergens gezien heb. Het is dus niet bijster origineel hé? Voor de rest volg ik Pieter.
  Maar ik wacht af, misschien boeit het me wel!
 • doolhoofd
  Nee, nee en nee, het is geen goed idee. GoNo stipt het aan, het is al duizend keer gedaan.
 • pieter
  Beste Kevin,
  Je noemt hen een groepje kinderen. Die kinderen hebben blijkbaar goede seks. Altijd goed. Maar hoe oud zijn die kinderen? Of zijn zij tieners dan wel adolescenten? Bij kinderen heb ik de associatie van buiten spelen en nog niet toe aan seks. Ik ben benieuwd hoe je verder gaat met hun 'avonturen'.

  Vriendelijke groet,
  Pieter.
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 3

Uitstekend: 0 stem(men), 0%
Goed: 3 stem(men), 75%
Niet goed: 1 stem(men), 25%

totaal 4 stem(men)
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .