writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

G. G. O.

door Verf

Zijn de groene idiooten of moordenaars?†† In 1980 bedroeg de levensverwachting in Zimbabwe 61 jaar, vandaag is het nog amper 45 jaar. Amerika schonk 26.000 ton genetisch gemanipuleerd graan aan Zambia, waar 2,5 miljoen zielen op de ondervoedingsgrens leven.
Het rotte weg in de haven. Er werd een geruchtenmolen op gang gebracht, door de Europese groenen, dat vrouwen er steriel van werden en dat je er aids van kon krijgen.
DiŽtaire deficiŽnties of gebrek aan vitamine A zijn de oorzaak van vele ziektes en sterfgevallen bij kinderen over de hele wereld. Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie lopen 230 miljoen kinderen in de wereld het gevaar om te lijden aan vitamine A-deficiŽntie Er bezwijken daar jaarlijks 1 tot 2 miljoen mensen aan en worden er 500.000 kinderen blind.
Daarenboven leidt een gebrek aan deze vitamine tot achterstand in de intellectuele ontwikkeling en een lagere weerstand tegen ziektes zoals malaria, diarree en mazelen.
Tweehonderd gram "gouden rijst" per dag volstaat om het gebrek uit de derde wereld te helpen.
Dit was echter buiten de groenen gerekend en hun panische angst voor alles wat vooruitgang heeft gebracht.
Het labo van Potrykus in ZŁrich werd geÔnfiltreerd door een Greenpeaceactiviste.
Toen Potrykus een staal van zijn weergaloze ontdekking voor een bio-veiligheidsanalyse opstuurde naar het Rice Research Center op de Filippijnen, werd het bij DHL gestolen en met een georkestreerde campagne als Frankensteinvoedsel aan de schandpaal genageld.

 

Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .