writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Boekverbranding.

door VerfIk heb het meegemaakt een boek verbranding.
In mijn jeugd waren boeken voor mij verboden. Mijn arme arbeidende ouders stimuleerden mij boeken lezen niet. Er was een regelrecht verbod. Vanuit ARBEIT MAAKT VRIJ.
Waneer ik in de woonkamer een boek las had mijn moeder de gewoonte mij om een of andere reden te onderbreken. Ik zat dan met mijn kinderlijke gedachte in het boek en iedere keer werd ik onderbroken. IK HAATE HET. Op een dag had ik een plaatsje gevonden waar ik dacht ongestoord een boek te kunnen lezen. In de ouderlijke slaapkamer. Ik hoorde mijn moeder mij zoeken ze vond mij niet. karl may winnetou en old shatterhand. Maar opeens vond ze mij. Ze stormde razend de slaapkamer binnen rukte het BOEK uit mijn hand verscheurde het en stak het in ons kleine tuin in BRAND. Verder kan ik mijn ouders niks verwijten ze voeden mij op zonder enige agressie ik werd nooit fysiek geslagen mijn moeder deed het met woorden. Het gezag handhaven. Zij deed wat de samenleving van haar verwachte namelijk een zoon van een arbeider werd arbeider een zoon van een dokter werd dokter enz.... Boeken lezen was niks voor een zoon van een arbeider ARBEIT MAAKT VRIJ. Het was zo mooi begonnen mijn grootvader nam mij op zijn knie en las mij de strip voor die in de krant stond het kapoentje "zonder handen zonder tanden" hij toonde met zijn vinger de woorden. Waarschijnlijk uit kinderlijke nieuwsgierigheid leerde ik rap lezen. Toen ik op het schooltje al kon lezen voordat de klas het kon vonden de nonnen het maar niks. Ondertussen heb in gehelderd bibliotheken uitgelezen. Nog altijd lees ik liever dan naar een film te zien. Het boek speelt zich in mijn hersenen af de fantasie is groter. WANEER het woord boom opduikt fantaseert ik daar een boon bij. Een tip rook een cannabis joint dan leest ge niet al een een boek dan zit ge ook in dat boek. En weer wórdt ik in de op ARBEIT MAAKT VRIJ gebaseerde samenleving gestraft. Een boek lezen met een joint is een misdaad. Zeker voor een arbeider. De college studenten en universiteit studenten die een joint paffen worden niet gestraft. De gevangenissen puilen uit met arme en bruin arbeiders die een joint paffen. De vakbonden werken er aan mee arbeiders horen geen boeken te lezen en zeker geen joint te paffen. Arbeiders horen te werken. ARBEIT MAAKT VRIJ. Aan intellectuelen verdienen ze niks. De arbeidende bevolking wordt opgefokt met VRIJ te krijgen stimuleerden middelen. Rustgevende zoals cannabis wordt verdovende genoemd. Arbeiders is het verboden te rusten waardoor ze kunnen nadenken. Louis Marie Joseph Tobback en zijn vakbonden. SCHULDIG. Ik heb jaren Karel May verwart met Karel Marx. Hi hi . Jaren geleden verweet een stinkend rijke kerel dat ik jaloers was, voor de ogen van chantal pattyn u weet wel die van klara, op zijn geld en ze geloofde de idioot. Ik ben jaloers op diegene die mij raken met een boek muziek beeld schilderij consept die bij mij een ongekende emotie doet opborrelen. Maar ik begrijp die rijke in zijn jeugd heeft hij zijn begin kapitaal verzameld door zijn lichaam ter beschikking te stellen van oudere heren. Hij was een hoer in zijn jeugd.

 

Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .