writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Geknipt of geflipt?

door backie

Na een klacht van de buren bij de plaatselijke politie wegens teveel lawaaihinder van mijn nieuwe grasmachine is mij een wettelijk verbod opgelegd: ik mag met dit toestel geen gras meer afrijden.
Op mijn beurt heb ik in Den Haag een klacht ingediend wegens schending van de machine- en mensenrechten. Spijtig genoeg komt de zaak pas eind oktober voor. Dus het afrijverbod blijft voorlopig gelden. Ik wacht geduldig mijn gelijk af en weiger een andere grasmachine te kopen tot de uitspraak. Uit protest, en om boetes en ruzies te vermijden, knip ik sinds vorige week het gras af met enkel kam en schaar. Elk sprietje krijgt een aparte beurt. Een secuur werkje, geloof me. Vooral voor een Pietje Precies als mezelf. M'n vijfhonderd vierkante meter groot gazon is nu bijna voor de helft geknipt. Het enige minpunt is dat beide helften maar blijven groeien. Als ik volgende week de laatste grassprietjes kortwiek, staan de eerste alweer te schreeuwen om weer een korte snit. Het wordt een zomer zonder einde, vrees ik.
Ik reken op hulp of steun van mensen die mijn standpunt begrijpen. Tot nu toe heb ik daar nauwelijks iets van gemerkt. Familieleden kijken schuddebollend toe, vrienden lachen zich een kriek met een pint in hun hand en de buren lachen in hun vuistje. Enkel een schapenboer wou me helpen, maar ik weiger het gras te scheren. Dat vind ik een beetje TE.
Alsof dit nog allemaal niet genoeg is, ben ik ondertussen ook het slachtoffer van een zonneslag. Een zonneslag, hoe is dat in godsnaam mogelijk? We hebben nog geen zon gezien dit jaar. Al beweren sommige mensen dat ik die zonneslag al jaren heb.
Ik weet niet of dit een ganse zomer vol te houden is, maar ik ben een koppig kereltje. Als ik iets in mijn hoofd steek, dan gaat het er moeilijk uit. Ik hoop dat dit niet geldt voor de zonneslag. En terwijl ik kam en knip, ontstaan nieuwe problemen: wanneer moet ik in godsnaam de kanten doen of het onkruid wieden? Wat als het een lange zomer wordt? Wat als het Gerechtshof mij ongelijk geeft? Waar en wanneer vind ik nog de tijd om een verhaal of een gedicht te schrijven? Wat als ik volledig doorflip of -knip? Hahahaha.

Amaai, zo te horen is het te laat.

 

feedback van andere lezers

  • geertje
    "een Pietje Precies als mezelf"

    ik ben een vrouwelijk pietje precies, heb nog een schaar die knipt,
    zal ik je komen helpen?
    als jij dan in je vinger knipt, kan ik die vinger verzorgen, ik ben verpleegster van beroep...
    LOL , jij een piet precies ? daar zullen er veel naar komen kijken.
    "spoor" me wel aan, er is een station in jouw buurt,
    ik heb geen wagen, dus kom me halen of betaal mijn treinticket terug...
    quit a succes
    HEERLIJK VERHAALTJE MARIO
    geertje

    backie: Dag Geertje. Er passeren enkel stoomtreinen met toeristen langs mijn tuin. Ze hebben een extra halte ingebouwd bij mij. Iedereen wil 'de grasknipper of -flipper' zien. Els heeft een koopstandje geplaatst met allerlei curiositeiten van mij: foto's met handtekening, T-shirts met mijn kop er op, gedichten en verhalen, en kleine zakjes gras die ik persoonlijk geknipt heb.
    Denk dat ik writehistory vaarwel zeg. Ik sta nu echt in de belangstelling.
    groetjes. backie
  • Leona
    goed gelachen!! van begin tot einde
    dààrom dat ik je hier nog zo weinig zag!
    echt grappig!

    backie: Juist. Ik heb mijn werk hoor. AVS is al geweest, de regionale televisie. Ik ben een toonbeeld en voorbeeld van geduld.
    Ik zie letterlijk het gras groeien.
    bedankt Leona.
    groetjes. backie
  • Vansion
    Ik zou een disclaimer inlassen. Vertoont veel te veel gelijkenis met feiten uit de werkelijkheid.
    backie: Ja, ik weet het An. Net zoals in jouw verhalen hé. Altijd fictie? Je kan zeggen wat je wil. Misschien is Tanne wel je echte naam, en An je tweede pseudoniem?
    groetjes. backie
  • lilKim
    Lachen! Leuk stukje.
    backie: Jaja, lach maar. En nu nog een ganse week regen. Wanner moet ik verder doen.
    Bedankt lilkim
    groetjes Backie
  • doortje
    Wel ik moet toegeven daar kan ik nu eens een voorbeeld aannemen, lekker luchtig en komisch gebracht stukje en met aandacht voor die zomerse realiteit die mij toch elk jaar weer een portie wrevel bezorgt. Nu was die grasmachine van ons kapot en nog steeds geen oorzaak, koop dan nog eens een nieuwe en zo een van een gegarandeerd goed merk. Maar kijk op zo een pienter idee kon ik niet komen, knippen met een schaar, verrassend nieuw en meteen ben je een BV. hihihihihihi Doortje
    backie: Koop een koe en je probleem is opgelost, doortje.
    groetjes. backie
  • Draakje
    Erg vrolijk en luchtig verhaaltje. Lang leve de groene sprietjes. Succes met de rechtszaak, al denk ik dat je groen tapijtje de persoonlijke zorg wel gaan missen ;-p
    backie: O draakje, die rechtszaak is maar op 't eind van het jaar. Dus 't gras zal er niet onder lijden.
    Bedankt en groetjes. backie
  • verf
    life is soms s...t f....k
    tot het zonegloren de scherpe schaduwen de intense kleuren
    opeens een nieuw leven baart
    stinkend en gebocheld
    fuking schit

    backie: Gij zijt nen specialen, hé verf. Of niet?
    Bedankt voor de feedback
  • waterklok1
    ik zie je daar al zitten!
    met een zonneslag...
    leuk tekstje!
    wijs!
    lot
    backie: Charlotte, ik heb in augustus nog niet veel moeten klagen over een zonneslag en toch flip ik af en toe door. Het zal toch aan mij liggen, geloof ik.
    Bedankt voor de feedback en groetjes. backie
  • dichtduvel
    Vooral de reactie van verf is om je te bescheuren. En jouw reactie daarop nog meer! Jef
  • erinneke
    een zeer luchtig en grappig cursiefje gevuld met knipoogjes en taalspelletjes; zalig gewoon. Als je wil, wil ik van de zomer wel mee komen knippen. Ik heb zelf geen tuin, dat dat zorgt dan weer eens voor verandering
    backie: Oké, kom maar. Het staat een halve meter lang. We gaan niet knippen, maar er krulspeldjes insteken.
    Bij voorbaat dank en tot morgen.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .