writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Twee tijdloze momenten

door AnneleenR

Vanop een afstand bekeek ze hem, zoals hij daar lag, bleek en schijnbaar zonder leven. Toch was er iets vredigs aan en dat stelde haar gerust. Twee weken lang ligt hij hier al, vechtend om heel te blijven. Hoe dicht bij de dood, wie zal het zeggen ? Maar het vertrouwen dat ze in het leven stelt, laat haar niet toe een slechte afloop te vrezen. Op een dag zal hij weer levendig zijn als altijd, want dat is hoe ze hem kent: actief, sportief, het type dat niet kan blijven stilzitten. Sterk is hij, maar nu heeft hij toch serieus moeten inboeten.
Dit is één van die momenten waarop ze zich afvraagt waarom de besten altijd het ergste overkomt. Niet zo lang geleden, alsof het haar moest voorbereiden, kwam ze het antwoord tegen in een boek. Het was het verhaal van een man, rotsvast ervan overtuigd dat God een hand boven zijn hoofd hield. Elk probleem, elke moeilijkheid doorstond hij en telkens weer vond hij zijn levensvreugde terug. Hij geloofde dat alleen zij die het aankunnen de moeilijkste opdrachten krijgen. Om geluk te kennen moet je door de pijn gaan. Om nog maar te weten wat geluk is, moet je eerst weten wat het niet is. Maar toch blijft dit maar een half antwoord. Want hoelang moet de pijn dan duren ? Wanneer ben je klaar voor het eeuwige geluk ? Ze betrapt zichzelf erop haar gedachten luidop uit te spreken: "Laat me proeven van het geluk..." Precies op dat moment opent hij zijn ogen, hij ziet haar en een glimlach klaart zijn gezicht op.
Een maand later wandelt een koppel hand in hand op het strand, vlak langs de zee. De zon maakt zich klaar om onder te gaan, de lucht kleurt al in verschillende tinten. De wind golft om hen heen en maakt dat ze zich vrij voelen. Het gekrijs van de meeuwen, het gejoel van de kleine groepjes kinderen die nog niet in hun bed liggen, komt van ver. Zij zijn voor deze avond een andere realiteit. De wereld waar het koppel leeft is tijdloos en alleen van hen.
Zij is met haar gedachten bij de gebeurtenissen van de afgelopen maanden. Ze herinnert zich het begin nog. Jong en onervaren als ze was, had ze nog nooit zoiets gevoeld. Zij liep op wolkjes, hij was voor haar een god. Maar hoe groot een liefde ook is, ze wordt niet altijd beantwoord. Van slecht ging het naar slechter en dan kwam het ongeluk. Hij in een ziekenhuisbed, even wit als de lakens en zij zittend op een stoel ernaast, lijdend in stilte. Maar dat veranderde uiteindelijk alles.
Nu heeft ze haar hemel gevonden. Ze kijkt naar hem en ziet de trekken van een engel. Ze staan even stil en genieten van het uitzicht, dan draait hij zich naar haar. "Luister eens. Als ik kon, dan zong ik het zelf." zei hij glimlachend. Hij haalt zijn I-Pod tevoorschijn en geeft haar één van de oortjes. Nieuwsgierig houdt ze het tegen haar oor. Ze herkent de stem van Wouter, één van haar favoriete artiesten. "I don't need to take a plane or fly a mile above the rain or stand up on a mountain to have the world at my feet." Ze kijken elkaar recht in de ogen. "She's just got to smile that smile and there's no other place in the universe I'd rather be than in the arms of the one who loves me." Om die laatste woorden kracht bij te zetten springt ze in zijn armen en fluistert in zijn oor: "Onze relatie is meer dan ik ooit verwacht had." "Ach, soms moet je bijna doodgaan om te beseffen welke schat je hebt." fluistert hij terug en hij kust haar.

 

feedback van andere lezers

  • duivelstrikje
    Zucht!

    Wat kan het leven toch mooi zijn

    en die laatste zin is helemaal waar.

    prachtig titel!!
    AnneleenR: Dankjewel !
  • waterklok1
    spring ze in zijn armen?
    springt..
    lot!
    Mooi...zo één van de typische verhaaltjes...liefde... ZUCHT
    lot
    AnneleenR: Juist, ik heb het al verbeterd. Bedankt voor de feedback !
  • teevee
    Welkom Anneleen!
    zei hij glimlachen (+D)
    AnneleenR: Oeps ! Ik moet blijkbaar beter nalezen.
  • sabine
    welkom bij de club Anneleen

    mooi binnenkomer, graag gelezen

    beste groet paul
  • geertje
    Mooie eersteling !
    welkom Anneleen, heerlijk "romantisch" verhaal.
  • Ghislaine
    Een beetje cliché.
  • VickyLievens
    mooi, maar zoals Ghilisaine zegt een beetje cliché, misschien wat spannender maken of iets aan toevoegen... is mijn mening maar hé (niet sersieus oppakken)

    daarbuiten is het heel mooi en vlot geschreven!
    AnneleenR: Bedankt voor de tip!
  • drebddronefish
    'k was benieuwd welk soort dichten onder je naam stond:-) Het valt me zeker niet tegen, integendeel, heel mooi,
    groetjes
    AnneleenR: Dankjewel :)
  • RolandBergeys
    Prachtig!
    AnneleenR: Dankjewel!
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .