writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

stokbrood

door sneakers1982

Ik draaide aan de gas en m'n motorfiets schoot vooruit. Meer doet dat ding niet, en voor z'n geld is dat godverdomme maar weinig. Ik keek wat rond, met mijn helm opengeklapt. Ik zag hoe een stier een koe dekte. Tja, meer is het leven niet: eten, drinken, slapen en nu en dan eens je koe dekken. Jammer genoeg heeft de maatschappij daar twee begrippen aan toegevoegd: werken en betalen. Maar ja, wat doe je er aan? Je ophangen zou een goeie oplossing zijn, de touwenindustrie kan er maar wel bij varen, maar rekening houdend met het feit dat 99,9% van de bevolking laffe klootzakken zijn zit die oplossing er niet meteen aan te komen. Ondertussen was ik aan een kruispunt met lichten gekomen, en je zal het altijd zien: het was zo rood als wat. Ik snokte aan m'n gashendel, op goed geluk, en geraakte heelshuids aan de overkant van het kruispunt, al scheelde het niet veel want er kwam net een zware truck af van rechts, zeker vijftien wielen, als het er niet meer waren, die mij nog net kon ontwijken en een oud dametje tot appelmoes reed dat net over straat zigzagde omdat haar elektrische rolstoel kortsluiting had nadat er een mus op gepist had. Ik reed op m'n gemakje verder, want ik zat in een bebouwde kom of zoiets, en 't schijnt dat je daar maar honderdvijftig per uur mag. Wat verder stopte ik bij Bakkerij Devleeshauwer, en ik ging binnen, wat moest ik anders doen want ik had een brood nodig bleek nadien, wat ik mij op dat moment niet bepaald meer kon herinneren. Het komt er op neer dat mijn vrouw zei dat ik naar de bakker moest, maar er vergeten bij te vermelden was wat ik precies moest meebrengen. Ik ging dus naar binnen, om het kort te houden. 'Sandrina,' zei ik, want zo heet die mokke achter de balie, ''t zelfde als anders'. Ze stopte mij een groot bruin brood in mijn poten, nog gesneden ook, de schat met haar lekker balkon, en ik begaf mij terug naar mijn motorfiets, waar ik tot de vaststelling kwam dat ik dat klotebrood nergens kwijt kon. Ik propte het dan maar onder mijn jas, en sjeesde rechtstreeks naar huis, je kent dat wel. Eenmaal thuis gekomen kreeg ik tegen mijn kloten omdat ik geen twee stokbroden en vijf chocobroodjes meehad. Ik gaf mijn vrouw een kopstoot die ze nimmer vergeten zal, ik had mijn helm nog op mijn kop moet je weten, en ging rustig tv kijken.

 

feedback van andere lezers

 • sabineluypaert
  beetje platte mijmeringen op de weg
  vooral het einde, humhum
  of ben ik te...
  sneakers1982: iedere mening is anders :-)
 • RolandBergeys
  Grof, maar grappig, hoor. Leest heel vlot, haren soms ten berge, soms brede smile, soms effe fronsen. Betekent dat het werkt (bij mij toch, je zou me moeten bezig zien) Liever een verhaal met ballen dat rauw geschreven is, dan een loepzuiver ding dat flauw is.

  Als je zin hebt, surf 'ns naar mijn verhalen uit Stuurloos aan wal: Eenoog, Lex, Peggy, Ignace, Pauline Poezepoot, Swa en Kristien, De sluitng van Het heelal, Gustje Vito, Ben edm. Ook soms vrij ruw, misschien vind je ze te doen.
  sneakers1982: zal ik zeker 'ns lezen, bedankt voor je feedback!
 • gono
  Zie dat soort lectuur lees ik graag als ik aan het schijten ben!
  Een ware verademing bij het lozen van mijn darmen!
  sneakers1982: een nieuwe categorie: de kaklectuur
 • Draakje
  Ik sluit me aan bij Roland. Ik hou wel van jouw sacrastische schrijfstijl...
  sneakers1982: dankuwel :-)
 • denspowells
  Jep, ook hier lees ik Brusselmans in, maar dan minder verfijnd. Ik vind hem ook wat minder lekker weglezen. Het komt wat geforceerd over af en toe. Verder miste je een komma tussen zijn en zit in de 6de regel (op mijn scherm). Blij te zien dat iemand de komma en regel ook gebruikt, ik ben er wel vanaf gestapt, maar ik hou toch nog steeds van dat ding, en zo dus.
  sneakers1982: mja niet veel aan te doen, maar mijn stijl lijkt nu eenmaal op die van Brusselmans (of vice versa)... Als het maar lekker leest, zo luidt mijn mening :-)
 • Nine
  Ik heb hier in mijn eentje hardop moeten lachen.
  Eigenlijk hou ik niet zo van dat "platte", maar ik hier kon ik even niet meer bijkomen, schitterend!!!
  sneakers1982: Blij je deze lachbui, tussen de regenbuien door, bezorgd te hebben :-)
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .