writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Basgitaar

door sneakers1982

Hallo!
Mijn naam is Doremifa Sollasido. Ik ben officïeel Belg, maar ik heb Spaanse roots. Om een of andere reden is mijn vader van Spanje naar België getrokken, getrouwd met een of andere Vlaamse schone (die later dus mijn moeder werd) en hier in hartje West-Vlaanderen komen wonen. Ik heb zeker geen makkelijke jeugd gehad, samen met mijn ouders, mijn 6 broertjes en mijn 3 zusjes. Op 't laatste werd onze caravan wat kleintjes, maar daar trok mijn vader zich niks van aan. Als hij op tijd en stond maar de bodem van de zoveelste whiskyfles zag.

Ik heb nooit school gelopen, dat konden mijn ouders niet betalen. Mijn vader vond werk, hield het er hooguit 2 weken uit, stond op straat, vond weer werk, stond even later weer op straat etc.. Mijn moeder had geen tijd om te werken. Het ene kind was er nog maar pas uit, en ze was al weer zwanger van 't volgende. Zodoende kwam er weinig geld in't bakje bij ons.

Gelukkig dat ik er was. Ik heb namelijk een uitzonderlijk muzikaal talent, namelijk gitaar spelen. Basgitaar eigenlijk om precies te zijn, die hebben 't minste snaren. Ik heb mijn talent ontdekt bij een vriendje, die had zo'n akoestisch ding staan. Ik mocht er eens mee plengelen, en mijn vriendje was meteen onder de indruk. Thuis knutselde ik zelf een gitaar in elkaar. Een steelpan van mijn moeder, een paar viskoordjes er omheen gespannen en spelen maar! Iedereen vond mijn muziek mooi, behalve mijn vader, die hoorndol werd van al mijn lawaai, vooral als hij de bodem van een fles whisky bereikte. Maar ik hield niet op, zelfs niet na een paar rake oorvijgen. Ik had toen al ferme rockallures. Ik zag mezelf al staan op een podium, in een nokvolle zaal en iedereen was dolenthousiast.

Maar dat succes zou nooit komen. Zie mij hier nu zitten in de Veldstraat in Gent, op een gitaar met slechts 4 snaren spelend voor een paar armzalige eurootjes waarmee ik amper mijn hond die met me mee is eten kan geven.. Mensen kijken naar mij, mensen denken "kijk naar die arme schooier", en mensen lopen gewoon voorbij. Het ergste is dat ik helemaal niet voor dit leven heb gekozen. Ik ben ook maar geboren, net als jullie allemaal, maar jammer genoeg in de verkeerde familie.

Ik denk dat ik me vanavond ga ophangen.

 

feedback van andere lezers

 • denspowells
  Zeer leuk om te zien dat je ook een andere stijl vlotjes uit je vingers pent. Ook is dit karakter goed utigezet in deze zinnen. De naam is geinig, beetje Kiekeboe-achtig, maar volgens mij leest onze Doremifa graag Kiekeboe.
  De spreek-gedachtentaal leest goed en is nergens te plat. Wel is de laatste alinea raar, aangezien je over jezelf schrijft als zijnde een buitenstaander. Misschien had je dat ook beter in de VT gehouden, aangezien het een kleine stijlbreuk is (van dagboek naar kroniek).

  De verdrongen en rationalistische emoties werken hier prima. Je schrijft echt goed, sneakers.
  sneakers1982: de naam is niet meer en niet minder dan de noten do, re, mi, fa, sol, la, si endo aan mekaar geplakt :-) en ja, er zit inderdaad een kleine stijlbreuk in, maar dat ligt volledig aan mezelf aangezien ik het verfoei om m'n stukjes te herlezen. Ik typ en ik publiceer dus. Toch bedankt voor de opmerkingen en de complimetnen!
 • dichtduvel
  Graag gelezen. Als je je wil ophangen, mag je zeker geen visgaren gebruiken, hoor! Jef
  sneakers1982: zal ik zeker niet doen :-)
  bedankt voor de feedback!
 • RolandBergeys
  Sluit me helemaal aan bij Denspowens! Knap!
  sneakers1982: dank u :-)
 • gono
  Ophangen met elastiek,42 schedelbreuken!
  Knap geschreven,heb er van genoten en dat wil alwat zeggen, maar het zal je waarschijnlijk worst weze, hé?
  sneakers1982: u kunt zich niet inbeelden wat al die feedbacks mij doen, ik lig er dus echt wakker van :-s
 • Draakje
  Eens iets anders maar met hetzelfde donkere ondertoontje. Niet slecht.

  sneakers1982: dank u :-)
 • janwillems
  Graag gelezen zeer fatalistisch weliswaar. Ik vind dat de naam doremifa sollasido het verhaal niet ten goede komt, het getuigt van humor, maar misschien op de verkeerde plaats in het verhaal?

  Niet nalezen heeft meer na- dan voordelen volgens mij. Je kan ook nalezen en verbeteren zonder te veranderen...
  sneakers1982: dank u voor de leuke feedback :-)
  Nalezen heeft bij mij een zeer slecht effect: als ik nalees dan verdwijnt een verhaal zoals dit zonder pardon in de prullenbak. Het verbaast mij dat sommige verhalen goed scoren bij jullie lezers, echt waar :-)
 • drebddronefish
  Ha, dat ben jij dus in de Veldstraat! Vlotte stijl!
  groetjes
  sneakers1982: dank u :-)
 • lilKim
  Een lekker sarcastisch stukje dat ik wel kon pruimen.
  Persoonlijk vind ik die laatste opmerking er te veel aan, de zin "jammer genoeg in de verkeerde familie" vind ik veel sterker om mee te eindigen.
  sneakers1982: mja ik ben soms nogal drastisch, maar dat zul je wel al gemerkt hebben :-)
 • aquaangel
  mijn eerste glimlach was toen ik de naam las
  ik vind deze grappig in het geheel

  deze zin:
  Ik heb nooit school gelopen

  klinkt mij hier in Nederland vreemd in de oren
  wij zouden het anders formuleren maar
  daardoor is de jouwe nog niet fout haha tenminste
  dat neem ik aan...

  ik heb het graag gelezen...

  ophangen is wel ineens erg resoluut
  is er geen tussenoplossing? ;)
  x
  sneakers1982: "school lopen" is wel degelijk algemeen beschaafd vlaams ;)
  dank u voor de leuke feedback :)
 • Vansion
  waar humor en bitterheid samen gaan ... wordt er meestal iets geboren dat de moeite is ... hier ook
  sneakers1982: dank u :-)
 • Nine
  Een mooi verhaal en zoals ik ondertussen heb mogen ondervinden, eindig je je verhalen of gedichten soms nogal drastisch, zomaar boem, ineens gedaan, zoals dit! (tenzij hij zich niet heeft opgehangen :-)
  Zeer graag gelezen.
  sneakers1982: Mja, voor happy endings moet je niet bij mij zijn :-)
  Thx voor de fb!
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .