writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

ONDERTUSSEN, ERGENS ANDERS (Hoofdstuk 19 Babylon!)

door koyaanisqatsi

ONDERTUSSEN, ERGENS ANDERS
Hoofdstuk 19
Babylon!

Plaats van gebeuren: een tot kapel omgebouwde kamer van een bescheiden woonhuis in een zwoele volksbuurt vol loopse vrouwen, dwalende mannen en ontsporende kinderen -het werkterrein van de Scheutisten, tenminste tot op het fatale tijdstip van hun collectieve afvalligheid.
Chubby liet de paters alle hoeken van de kamer en de vier windstreken zien. Haar erotische taal putte uit het Frans, het Grieks, het Russisch, en werd geserveerd met een oneindige reeks Oosterse "theebuiltjes". Broeder Benedict stikte ei zo na in de gulzige malsheid van haar alles verzwelgende borsten terwijl de tamelijk kleine broeder Idesbald op zeker ogenblik zo goed als letterlijk tussen haar vraatzuchtige dijen verdween.
Aangespoord door hun volstrekt taboeloze minnares ontdekte de Bende van de Vier Vetzakken op een celibatair ongeloofwaardig late leeftijd de geneugten van de homosexualiteit, al was de vanzelfsprekendheid waarmee broeder Jacob zich ten volle in het avontuur stortte op z'n minst verdacht te noemen.
De kapel werd het slachtoffer van een pornografische beeldenstorm. Kaarsen, kandelaars, kelken, katheders en crucifixen werd uit hun religieuze functie ontheven en gedegradeerd tot ordinaire gebruiksvoorwerpen ten dienste van een scandaleuze lustbevrediging. Miswijn werd in laveloze kelen gegoten of in sloten uitgekieperd over in extase copulerende lichamen. Christus moest aan het kruis plaats ruimen voor de broeders, die om beurten mochten kennismaken met Chubby's minder zachtaardige karaktertrekken.
'Jezusmina!' schreeuwde Broeder Benedict uit toen hij -in navolging van de "afgod" die hij de rug had toegekeerd, gekruisigd-, een razende rammeling onderging, 'dat is nog eens wat anders dan die navelstarende zelfkastijding waar ze ons op het seminarie voor probeerden warm te maken.' Chubby, die voor de gelegenheid een pij over haar corpulente naaktheid had getrokken, bestrafte zijn compliment met een orale overlevering die hem op het einde het bewustzijn deed verliezen.
En zo ging de uitspatting door, tot de zon al geruime tijd vervangen was door de maan en "uitputting" de enige resterende term was om de lichamelijke toestand van de vier broeders te beschrijven.
Wat achterbleef was een onwelvoeglijk slagveld, bevlekt met sporen van lichaamsvocht, andere nattigheden en lustafval. Terwijl Chubby haar her en der verspreide kleren bijeen raapte stapte ze als een onverschillige lijkenpikster over haar vier slachtoffers heen. De kracht ontberend overeind te komen, waren ze één voor één in een slaap verzonken die gekenmerkt werd door dronken gesnurk en vermoeid gekreun.
Chubby ging op zoek naar de badkamer, die ze vond op de eerste verdieping, achter een kleine slaapkamer met muren vol posters van naakte meisjes en affiches van erotische films. (Ze had in feite niet anders verwacht.) Toen ze het douchegordijn opentrok werd ze opgeschrikt door een wegvluchtende kakkerlak, die heel even langs de wreef van haar rechtervoet schuurde om vervolgens onder een kleine kast te verdwijnen.
'Godver...' bromde ze, terwijl er een lichte huivering over haar rug liep. Maar ze liet het beest voor wat het was en maakte zich klaar om van een welverdiend bad te genieten.
(wordt vervolgd)

 

feedback van andere lezers

 • DensPowells
  weer leuk deel. Die opstapeling van k's in de kapel vond ik best grappig, onbedoeld, waarschijnlijk.

  ik zou de haakjes weg laten. Ik merkte nu ook dat je vaak begint met rare woorden, nuja, onsterke bedoel ik. (En, Maar, Terwijl, Toen, ..)
  Het stoort niet echt, maar nu viel het wat op.
  koyaanisqatsi: Raar mannetje, rare woorden...

  thnks
 • Vansion
  voor mij mocht dit deeltje concreter
  (bij gebrek aan eigen verbeelding)

  hartelijk gelachen met broeder Jacob en die orale overlevering

  eerste zin: subliem

  "...in navolging van de afgod ..." raar ineengefikste zin
  koyaanisqatsi: concreter?? ...euh... slik...

  thnks
 • RolandBergeys
  ja, je zou dat gedachtenstreepje na toegekeerd, en niet na gekruisigd kunnen zetten.


  Die loopse vrouwen: geweldig beeld.

  koyaanisqatsi: ja, ik zou het ook wel willen zien...
 • Wee
  Great! (Ben moe van het lezen alleen al :))
  x
  koyaanisqatsi: :-)
 • doolhoofd
  http://cdn.visualnews.com/wp-content/uploads/2010/11/WW-Disneyland-Memorial-Orgy-bw.jpg
  koyaanisqatsi: ;-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 8

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .