writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Pompoensoep.

door dannycant





Wat staat er de volgende dagen zoal op het menu in een doorsnee Belgisch gezin? Gegarandeerd pompoensoep, al was het maar om door de overstock te geraken. Want geef toe, je kan er gewoon niet naast kijken. De pompoen is een hot item deze dagen.
Mijn bescheiden mening is dat ze Halloween moesten uitvinden om van die verdomde knollen af te geraken. Of was het andersom? Die twee gaan in ieder geval wonderwel samen! Griezelig gewoon.
Je hebt ze dan ook in alle maten en soorten! Langwerpig krom, dikrond met een geelachtig kleurtje, petieterig klein. Ja, je kan het zo gek niet bedenken maar elkeen heeft zijn specifieke trekjes. Die blozend oranje met een paar geelgroen vlekjes dragen toch mijn voorkeur weg. Die weten mij wel te raken, maar ook weer niet te letterlijk natuurlijk.

Menige vriezer puilt nu al uit door de enorme hoeveelheden bereid binnenmateriaal van de o, zo in de belangstelling staande vrucht. Nee, correctie, groente moet dit volgens mij wezen. Al een paar weken is men bezig om iedere pompoen die men in zijn bezit heeft te ontdoen van elke inhoud, zodat enkel de buitenkant overblijft.
Het volgende dat ze allen gemeen hebben is dat ze als het ware worden onthoofd. Niet verwonderlijk, want na de onthoofding gaat het héél wat makkelijker om het binnenwerk aan te pakken.
Een mond, neus en een paar ogen vervolmaken het geheel en als toetje worden er daarna steevast kaarsen in geplaatst. Bij het vallen van de avond worden die dan ontstoken en geef toe, het heeft wel iets. Het is een mengeling van de ietwat griezelige sfeer met een vleugje feeëriek verlangen. Een spel van licht en duister op de cadans van een zuchtje wind. Door elk briesje verandert de vorm, elke opflakkering hernieuwt het silhouet en haar omgeving.
Alsof dit alles niet genoeg is, worden er steevast wandeltochten georganiseerd. Pompoentochten als het ware. Net of ze de grootste bezienswaardigheden op die welbepaalde avond hebben buitengezet en wij daar vol bewondering moeten langs slenteren. De ooooo's en de aaaaaaa's zijn niet van de lucht en met z'n allen vergrijpen wij ons aan het fenomeen pompoengapen en het hele randgebeuren eromheen. Dit alles met de wetenschap in het achterhoofd dat er de volgende weken nog héél wat pompoensoep door ons strot zal moeten glijden.
Maar dat nemen wij er graag bij…..

 

feedback van andere lezers

  • aquaangel
    ik laat helemaal geen
    pompoen mijn strot in glijden haha
    vanmorgen was er op tv ook een recept
    voor deze soep
    ik sla gewoon over hoor..

    x
    dannycant: Toch is die lekker hoor.... :-)
    bedankt en groeten
  • miepe
    heel graag gelezen, mijnheer Dannycant!
    dannycant: Gewoon danny, en dank voor het lezen.... groetjes
  • RolandBergeys
    Leuk cursiefje!
    dannycant: Fijne reactie....bedankt en groetjes
  • zwartkopje
    Goed geschreven!

    gr.

    zwartkopje
    dannycant: dank je...fijne dag en groeten
  • nutswritingkate
    mmmmmmmm... pompoensoep! Breng maar naar hier! ;)
    Knap stukje!
    dannycant: Komt eraan.... :-) bedankt en groetjes
  • doortje
    hihiihiihhi de pompoen even de eer aangedaan, leuke invalshoek. Doortje,
    dannycant: Dank je voor deze fijne reactie....groetjes
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .