writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Dood in de woestijn - deel 2

door sneakers1982

P'rjoum snoof luid en onrustig, en dat maakte Harpilliot aan het schrikken. Toen zijn hart wat rustiger ging kloppen, speurde hij de schijnbaar dode stad af. De eerste huisjes stonden keurig in een dubbele rij die naar het stadscentrum liep. De fontein die op het plein tussen de poort en de eerste huisjes stond, was kurkdroog. Normaal gezien, dacht Harpilliot, spelen er kinderen bij op een warme dag als deze, maar nu stond de fontein er dus verlaten bij. Harpilliot keek nogmaals goed rond, zag geen enkel teken van leven, en floot toen éénmaal, krachtig en luid, op zijn vingers. P'rjoum kwam rustig naast hem staan. Hij pakte de teugels beet, en stapte dieper het dode stadje in. Zweet parelde op Harpilliot zijn voorhoofd. Hij liep traag door de hoofdstraat, en keek elk raam binnen, instinctief het midden van de straat volgend, om eventuele verrassingsaanvallen te vermijden. Hij zag nergens een teken van leven.
Wat verder kwam hij bij wat op een soort saloon leek. Hij fluisterde zijn paard in het oor dat het moest blijven staan, en stapte op de ingang af, zijn rechterhand op de kolf van zijn pistool rustend. Zachtjes duwde hij de halfopen staande deur open, en ging naar binnen. Het eerst wat zijn zintguigen hem doorgaven was de verschrikkelijke stank. Wat zijn ogen een fractie van een seconde later opnamen deed zijn adem stokken in zijn keel. Zijn maag zakte pijlsnel dertig verdiepingen naar beneden, en zijn benen werden slap. In het midden van de saloon lagen zeker twintig lijken, allemaal gruwelijk verminkt. Bij sommigen lagen hun darmen slordig naast hun, anderen waren de keel overgesneden. Nog anderen waren half onthòòfd. Hun hoofd was enkel nog met de schakels van hun nek met hun romp verbonden. Pas toen Harpilliot beter keek, merkte hij dat hun keel leek weggebéten. Hij liep voorzichtig verder, zijn mond één grote O van verbazing en afschuw. Hij stootte zijn voet ergens tegen, en toen hij naar beneden keek zag hij een hoofd wegrollen. Wat er van het gelaat van het lijk overbleef was vertrokken in een grijns van afschuw. Wie of wat heeft dit gedaan? Dacht Harpilliot bij zichzelf. Aan de met bloed en ingewanden besmeurde muren te oordelen was de slachtpartij hierbinnen gebeurd, en waren de lijken dus niet van elders hier opgestapeld. Op rubberen benen ging Harpilliot weer naar buiten, waar hij meteen moest overgeven.
Toen hij weer wat bij zijn positieven was gekomen, liep Harpilliot van raam naar raam, binnenkijkend of er in ieder huis dezelfde gruwel te vinden was. Dat was niet zo, maar in een paar huizen lagen er wel lijken. Hoe ze er aan toe waren kon Harpilliot niet zien, en eigenlijk had hij geen zin om er achter te komen. Toen hij door het zoveelste raam keek, zag hij een teken van leven. Twee slappe benen werden weggesleept achter een hoek. Hij wou net met getrokken wapen naar binnen sluipen, toen P'rjoum luid hinnikte. Hij draaide zijn hoofd om, en zag nog net een voorwerp razendsnel naar zich toe komen. Toen werd alles zwart.

 

feedback van andere lezers

 • gono
  Dat voorwerp was dat toevallig niet een locomotief? Die waren meestal zwart hé?
  sneakers1982: zie deel 3, binnenkort online ;-)
 • sabine
  Of een aflevering van Lucky Luck
  maar zeker zo fraai

  grot paul
  sneakers1982: dank u :-)
 • verf
  het lijkt wel een western
  sneakers1982: Daar zou het oorspronkelijk ook naartoe gaan, maar ik heb iets anders in gedachten :-)
 • Mark_Vandis
  Lijkt me zo uit de donkere toren cyclus van King te komen...niet qua verhaal, maar qua opbouw

  Goed hoor

  Groetjes Mark
  sneakers1982: Wel, eerlijk is eerlijk: ik heb net de hele DT-cyclus achter de kiezen, en het leek me leuk 'ns een andere weg in te slaan :-)
 • fenk
  Je schrijft erg filmisch. Spijtig dat ik een weekje weg moet en deel 3 zal moeten missen.
  Opmerkingen:
  * "bij" in "spelen er kinderen bij " klinkt niet mooi en mag mss weggelaten worden
  *de laatste "hun" in "lagen hun darmen slordig naast hun" is evenmin fraai
  sneakers1982: bedankt voor de tips!
  Deel 3 blijft online staan, gewoon weekje tanden bijten ;)
 • Vansion
  Fijn: 't paard (ruin is een prachtig woord) mag meespelen

  sneakers1982: dank u :-)
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .