writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

ONDERTUSSEN, ERGENS ANDERS (Hoofdstuk 29 Een (On)Gelukje

door koyaanisqatsi

ONDERTUSSEN, ERGENS ANDERS
Hoofdstuk 29
Een (On)Gelukje

Het ritueel was al enige tijd aan de gang, Shantelle staarde als naar gewoonte naar de Golf van Aqaba. De goud glinsterende zee kwam haar stilaan de strot uit -het leek wel of Hassan Al Owairan steeds op extreem zonnige dagen wachtte om haar te bezoeken-, ze had er dan ook behoorlijk de pest in en hoopte dat hij het niet te lang zou trekken met z'n geheimdoenerij.
Om haar gedachten te verzetten fixeerde Shantelle zich op de vissersboot die in de verte eenzaam op het golvende wateroppervlak dobberde. Ze probeerde zich een beeld te vormen van het leven aan boord: schreeuwende mannen met gespierde torso's die onder de brandende zon het uiterste van hun krachten eisten om de netten binnen te halen -ze had er geen flauw benul van dat de boot was uitgerust met moderne machinerie die zo'n "geromantiseerde" versie van het visserswezen overbodig maakte.
En toen gebeurde het. Een verkrampt gekreun begon de stilte, die Shantelle's nieuwsgierigheid telkens weer als een kwelduivel tartte, te versnipperen tot er niets van overbleef. Shantelle's eerste reactie was ongeloof, maar omdat het gekreun toenam en alsmaar grimmiger van toon werd, kon ze het niet als verbeelding blijven negeren.
"Die smeerlap probeert me uit m'n tent te lokken ! " dacht ze, wat haar niet alleen sjagrijnig maar ook NOG nieuwsgieriger maakte. "Hij wil dat ik me omdraai, zodat ik onze afspraak om zeep help en ik naar m'n beloofde vrijheid kan fluiten..." Ze beet op haar lip, balde haar vuisten en probeerde zich van het enerverende gekreun af te sluiten door haar ogen dicht te knijpen.
Maar het werd alleen maar erger: de geluiden kregen een wurgend karakter, alsof iemand in opperste ademnood geraakte.
"Schoft! Wat een rotstreek!" begon Shantelle meer huilend dan vloekend te sakkeren.
Maar zo gauw gaf ze zich niet gewonnen: "Al ontploft de boel hier zo meteen achter m'n rug, ik verroer geen vin," beloofde ze zichzelf, en waarschijnlijk had ze voet bij stuk gehouden indien Hassan Al Owairan niet om God en hulp had geroepen.
'In de naam van de Almachtige, Shantelle, help ons !'
Z'n woorden waren zodanig doordrongen van wanhoop dat ze Shantelle's achterdocht het raam uit bliezen. Geschrokken door de kracht van zijn paniekuitbarsting draaide ze zich om om met een uiterst pijnlijk tafereel geconfronteerd te worden. Want daar zat Samiya, haar haren in een knotje, poedelnaakt, op handen en knieën, de ogen wijdopengesperd alsof ze oog in oog stond met een gewisse dood, met Hassan Al Owairan aan zich vastgekleefd. Angstzweet droop rijk parelend van hun gezichten terwijl ze zich met hoogst ongelukkige bewegingen van elkaar probeerden los te rukken.
Het drong niet meteen tot Shantelle door wat er gaande was. Ze stond als aan de grond genageld en gaapte afwisselend naar het meelijwekkende smoelwerk van de van z'n voetstuk getuimelde "Meester" en de ongelukkige Samiya die zelf geen zucht kon uitbrengen omdat haar mond gesnoerd zat met een leren knevel.
'Vervloekt, Shantelle, sta daar niet als een idioot! Doe iets!' krijste Hassan Al Owairan.
'Wat wil je dat ik doe?' stamelde ze, 'wat is er eigenlijk aan de hand?'
'Zie je dat dan niet?! Ik geraak er niet meer uit! Die heks hier… wil me dood!'
Dikke tranen rolden over Samiya's wangen. Het meisje schudde ontkennend het hoofd en kon haar eigen pijn alleen maar uiten door het schuim dat langs de knevel uit haar mond sijpelde.
'Oh shit!' gilde Shantelle, 'ze heeft een kramp!'
'Wat?!'
'Nu ja, iets van die aard. Ik weet het zelf ook niet zo goed. Ik heb er wel eens over gehoord, maar da's dan ook alles…'
'Doe er iets aan! Dit is niet vol te houden!'
'Wat? In hemelsnaam, wat?' riep Shantelle. 'Jullie moeten naar het ziekenhuis!'
'Ben je gek? Vergeet je soms wie ik ben? Denk je dat ik mij zo'n vernedering kan veroorloven?!'
'Hoor eens: hier kan alleen medisch ingrijpen redding brengen! En ik ben geen dokter!'
Hassan Al Owairan sloeg z'n ogen de hoogte in en begon wartaal uit te slaan -althans, zo klonk het in Shantelle's oren, want in werkelijkheid somde hij het handvol soera's op dat hij uit het hoofd kende.
Toen Shantelle in de gaten kreeg dat Samiya's hoofd begon op te zwellen dreigde ze zelf het slachtoffer te worden van een paniekaanval. Maar zoals een mens wel eens meer overkomt wanneer hij een breekpunt bereikt, sloeg haar balans net op tijd in de goeie richting over.
Dit was haar en Samiya's kans! Ze hadden hun "Meester" bijna letterlijk bij z'n ballen! Haar verstand begon te werken als een razende. Ze stapte op Samiya toe, veegde haar tranen weg en zei tegen Hassan Al Owairan: 'Luister eens, salonmoslim: ik haal jou uit de stront, of beter: uit Samiya, als jij hier, nu, onmiddellijk, een vrijbrief voor ons schrijft!'
Hassan Al Owairan vermande zich met moeite, slikte diep, werd lijkbleek en stamelde: 'Al wat je vraagt, maar verlos me van deze foltering…'
Er verscheen een triomfantelijke grijns op Shantelle's lippen terwijl haar lijf begon te trillen van opwinding. Gedaan met haar vernederende gevangenschap, met haar gekwelde nieuwsgierigheid, haar zwaar beproefde geduld. Was het niet dat Samiya radeloos met het hoofd begon te schudden, dan had ze die pathetische macho, die meende dat zijn fortuin hem het recht toeëigende vrouwen als vee te bezitten, nog een flinke tijd laten gaar stoven. Maar het had er alle schijn van dat Samiya teneinde krachten was en dus aarzelde ze niet langer. Ze zocht en vond pen en papier en liet Hassan Al Owairan een vrijgeleide schrijven en ondertekenen. Vervolgens vroeg ze waar z'n mobiele telefoon was, zodat hij meteen het nodige kon regelen om de meisjes het land uit te krijgen, en pas toen dat gebeurd was liet ze een dokter komen die hem in alle discretie uit z'n hachelijke situatie kon bevrijden.
Shantelle pakte meteen haar biezen. De paar maanden gevangenschap hadden haar een mooie verzameling kleren opgeleverd die ze niet van plan was achter te laten. Ze leende een koffer van Mary en verwende zich nog één keer met een overdosis peperdure cosmetica alvorens zich klaar te maken om te vertrekken. Tot haar verbazing deelde Samiya haar geluk niet. Integendeel, het meisje zag haar vrijheid helemaal niet zitten. Waar moest ze ook heen? Zeker niet terug naar haar land, waar men om te beginnen haar kutje aan flarden zou snijden. Nee, Samiya kon Shantelle's ondoordachte optreden alleen maar vervloeken. Trouwens, Shantelle had Hassan Al Owairans manier van doen totaal verkeerd begrepen. D'r was niets "beestachtigs" aan, zoals Shantelle het onder woorden bracht. "Het Ritueel" was niets meer of minder dan de sensuele aanbidding van haar magistraal mooie rug. Hassan Al Owairan had Samiya al meteen na z'n eerste kennismaking met Shantelle op de hoogte gebracht van het opmerkelijke feit dat hij Shantelle's rug van zo'n adembenemende schoonheid vond getuigen dat zijn sexuele driften compleet werden ontwapend.
'Met die vrouw zal ik nooit sex kunnen hebben,' had hij Samiya opgebiecht waarop Samiya had voorgesteld haar te nemen, telkens wanneer hij Shantelle's rug wilde bewonderen. (De knevel was alleen maar bedoeld om Samiya tijdens de daad stil te houden omdat ze nogal van het lawaaierige type was...)
'En nu heb je het helemaal verknoeid voor me,' slingerde Samiya Shantelle naar het hoofd. 'De Meester wil niet meer van me weten, ook al wil ik niks liever dan bij hem blijven. Omdat jij voor ons beidjes een vrijbrief hebt bedisseld, denkt hij dat ik al de tijd mijn lot hier beklaagd heb; dat ik mijn hart bij jou heb uitgestort…'
Samiya's woorden zetten een domper op Shantelle's blijdschap. Ze wilde Hassan Al Owairan best vragen om Samiya te laten blijven, maar de man was, verteerd door schaamte en vernedering, als een dief in de nacht vertrokken en had Mustafa laten weten niet te zullen terugkeren tot Shantelle en Samiya het land uit waren.
En daarmee was de zaak beklonken en zag Shantelle geen andere dan mogelijkheid dan Samiya onder haar hoede én mee naar huis te nemen. Min of meer... als een last…
(wordt vervolgd)

 

feedback van andere lezers

 • Vansion
  sensuele aanbidding van de rug
  my oh my!
  zucht zucht
  koyaanisqatsi: een (sensueel) zwaar onderschat lichaamsdeel...
 • aquaangel
  het is een lange lengte..........oeff.......maar ik nam even mijn tijd ;)

  doeidoei

  geheimdoenerij (2 woorden)
  leestekens erg los in de ruimte bv.....lokken ! " (........lokken!")sjagrijnig (chagrijnig )
  wijdopengesperd ( wijdopen gesperd)
  toeëigende (toeeigende)
  sexuele (zou ik NED. gebruiken seksuele)


  koyaanisqatsi: thnks
 • littlefairytale
  Ik blijf volgen...tine
  koyaanisqatsi: gelieve wel de blauwe pijl te volgen...

  waarvoor dank
 • werner
  mooi geschreven, wel erg complex als je er zo invalt, is nog maar de tweede die ik lees, ik heb nog veel huiswerk.
  koyaanisqatsi: u kan ook altijd nablijven in de studie...

  thnks
 • RolandBergeys
  Hey daar, leuk geschreven, alleen val ik zomaar in dit gegeven, recht uit het niets. Vind het wel sosiewo moeilijk om op een scherm vervolgverhalen te lezen. Reden waarom ik me er de voorbije weken van heb onthouden. Vind wel dat je knap kan schrijven.
  koyaanisqatsi: waarvoor dank... Tja, Ondertussen... is in feite een heuse roman, en ik moet er toch ergens mee naar toe, vandaar...
 • Wee
  Oef, pijnlijk ja. Invoelend beschreven :)
  x
  koyaanisqatsi: :-)
 • doolhoofd
  Zo dwaas eigenlijk, toch, het aanbidden van het lichaam van het andere geslacht? Als je er zelf mee geboren was zou je er niks speciaals aan vinden. Tenzij je homo was. Misschien daarom dat zoveel mensen een afkeer hebben van homoseksualiteit; het is de koppeling van hetzelfde aan hetzelfde, zonder anders-heid.
  koyaanisqatsi: Kan wat inzitten... ;-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 11

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 15 bezoekers online, waarvan 0 leden: .