writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Fuck, alweer ontslagen

door sneakers1982

Ik zat op mijn stoeltje wat te luieren, midden in een bedrijf waar de anderen druk aan het werk waren. Ik werk, nee sorry, werkTE namelijk in een ordinaire fabriek, zo'n werkplaats uit de duizend, je weet wel. Lastoortsen knetterden, zaagmachines zeurden buizen in stukken, werkplaatsleiders schreeuwden dringende commando's naar in vuile broek en t-shirt gekleedde slaafjes. Ik had geen oordopjes in mijn oren. Als mijn ponsmachines op volle toeren draaien is het lawaai niet te harden, dus eigenlijk valt het daar qua lawaai eigenlijk nog wel mee. Ik legde mijn handen in mijn nek en rekte mij uit, waarbij mijn rug knapte. Een of andere chef, of toch zo'n miserabel figuur die een ander z'n handen laat vuilmaken in de plaats van zelf iets te doen, kwam op mij afstormen.
"Zou je godverdomme niet eens BEGINNEN?" tierde hij woest. Syberisch kalm stak ik mijn middelvinger omhoog. Jezus, dat had je moeten zien. Hij kreeg een aantal kleuren waar menig kameleon jaloers op zou zijn, en even zag ik stoom uit zijn oren komen, maar dat zal wel een grapje zijn dat mijn verbeelding met mij uithaalde. "Dit doet de deur TOE!", zei hij, de nadruk leggend op ieder woord. Hij pakte zijn gsm, toetste het nummer van de grote baas in en zei razend dat ik weer eens geen slag wou doen, of iets in die trant. Ik had het maar half gehoord want ik was ondertussen op mijn dooie gemakken een banaan aan het pellen. "Dit zijn je laatste minuten hier geweest, ventje!", zei de onverlaat. Ik grijnsde. Hij kreeg weer een kleur, en zonder mij nog een woord te gunnen stapte hij weg. Ik knabbelde ondertussen doodleuk mijn banaan op, en gooide de schil waar ze vallen wou. Ondertussen was het al na achten. Tijd om mijn vriendin uit haar bed te sms'en, anders zou ze te laat komen voor haar sollicitatie. Na het sms'en legde ik mijn gsm terug in mijn kastje. Ik draaide me net om, toen ik de grote baas op mij af zag stappen. Ik trok theatraal angstig mijn kop tussen mijn schouders, alsof hij aan kwam stormen met een koevoet in zijn netjes gemanicuurde poten. Wat toen gebeurde tartte werkelijk àlle verbeelding. In zijn razernij had de grote baas de bananenschil niet zien liggen, en alsof de duvel hemzelve er mee gemoeid was, trapte hij er op. Met een belachelijke verbazing op zijn gezicht schoof hij uit en sloeg achterover. Zijn hoofd kwam met een misselijk makende klap tegen mijn werktafel terecht. Bloed gutste uit wat een enorme hoofdwonde leek. De grote baas leek op slag buiten westen geslagen, want hij bewoog niet meer. Paniek begon zijn naaste medewerkers in zijn greep te krijgen. In de chaos die ontstaan was pakte ik mijn rugzak en vertrok huiswaarts, naar mijn tv, mijn bak bier, mijn warme kachel en mijn krant, op zoek naar ander werk.

 

feedback van andere lezers

 • miepe
  schitterend.
  zonder minder
  sneakers1982: dank u :-)
 • Vansion
  Woord van het jaar: "gemanicuurde"
  ben te moe om te zagen
  heb gelachen
  doet goed!
  sneakers1982: dank u :-)
 • gono
  Volgend verhaal: hoe ik solliciteerde op een bananenboot!
  sneakers1982: Zit misschien wel iets in ;-)
 • duivelstrikje
  ik lees die scheldwoorden van je en slurp ze gretig op, het is amusant om dit stukje te lezen.

  liefs, fien

  PS: die bananenboot... ik ben voor!
  sneakers1982: dank u voor de leuke feedback :-)
  De bananenboot is reeds geschreven, morgen online ;-)
 • mistral
  Jeezzes! k'zag het allemaal gebeuren. Als de ponsmachines .... subtiel gezegd dat ze stilliggen omdat hij op zijn luie kont zat!
  sneakers1982: inderdaad je reinste clichéverhaal :-)
 • dichtduvel
  Leuk, Jef
  sneakers1982: dank u :-)
 • RolandBergeys
  Humor is zo moeilijk, je bent er zééér goed in!
  sneakers1982: dank u :-)
 • Ghislaine
  Prima. Een tip waar je mee doet wat je wenst:
  Verwijder de storende hoofdletters in de tekst. Er bestáán andere middeltjes voor.
  sneakers1982: Ok, bedankt voor de TIP ;-)
 • SabineLuypaert
  levendig geschreven;o ruig

  ferm
  sneakers1982: dank u :-)
 • verf
  hoe is het met Harpilliot
  sneakers1982: mager en taai ;-)
 • werner
  origineel verhaal, graag gelezen.

  -"Dit doet de deur TOE!", zei hij, de nadruk leggend op ieder woord.

  Als dezelfde nadruk op ieder woord ligt, waarom staat TOE dan in hoofdletters?
  sneakers1982: De nadruk op TOE is groter dan op de andere woorden. Er staat trouwens 'de nadruk leggend', niet 'dezelfde nadruk leggend'.
  Bedankt voor je feedback!
 • zwartkopje
  Grappig maar wel wat voorspelbaar eigenlijk.

  groetjes,

  zwartkopje
  sneakers1982: zoals ik al eens zei: je reinste clichéverhaal :-)
  bedankt
 • thepuppy
  ja, we maken dit allemaal eens mee.
  Leuk verhaaltje

  Groetjes,

  thepuppy
  sneakers1982: ja, da's 't leven
 • Nine
  Je verhalen lezen als een trein, weerom geweldig!
  sneakers1982: :-)
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .