writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

ONDERTUSSEN, ERGENS ANDERS (Hoofdstuk 31 Onvindbare Mensen)

door koyaanisqatsi

ONDERTUSSEN, ERGENS ANDERS
Hoofdstuk 31
Onvindbare Mensen

Nu de Nubiër opnieuw vertrokken was, doemde het spook van het terrorisme weer in Chubby's gedachten op. Ze besprak haar ontdekking nogmaals met haar moeder maar die had andere zorgen aan het hoofd. Het leger weigerde Kasteel Sint Yves opnieuw vrij te geven en dat scheelde de Hoer van Babylon serieus in haar inkomsten. Het kasteel werd zo goed als dagelijks geheel of gedeeltelijk verhuurd aan welstellende viespeuken en/of lotrappers die er ofwel wilde braspartijen ofwel niet minder zachtzinnige sexfeesten organiseerden.
'Ik snap echt niet wat Shantelle heeft bezield,' bleef de Hoer van Babylon onbegrijpend herhalen, 'om zo maar op die feestvierders te beginnen schieten. Ze had toch beter moeten weten...'
'Mams,' verdedigde Chubby haar spitszuster, 'we zijn nu eenmaal produkten van het getto. We grijpen naar geweld zoals een ander naar z'n tandenborstel: uit gewoonte en zonder na te denken over de gevolgen.'
'Heb ik jullie daar dan niet van trachten te vrijwaren?' vroeg haar moeder ontgoocheld.
'Natuurlijk wel, mams, maar het zit hoe dan ook in ons bloed. Zonder jouw inspanningen zou het beslist erger geweest zijn. Denk maar aan Tracey Nelson, om één voorbeeld te noemen...'
Ja, Tracey Nelson, die kon de Hoer van Babylon zich nog herinneren. Net als Shantelle's moeder was die van Tracey verslaafd aan crack en leefde het kind meer op straat dan wat anders. Een paar weken nadat ze voor de eerste keer had gemenstrueerd werd ze zwanger zonder te weten van wie, waardoor ze zich op haar dertiende al moeder van een vaderloze zoon mocht noemen. Het kind werd haar afgenomen door een commissie voor zogenaamd openbaar welzijn -een ware daad van barmhartigheid die Tracey gek maakte van verdriet. Na een reeks van deprimerende omzwervingen pleegde het meisje op haar veertiende een roofmoord waarvoor ze werd veroordeeld om tot haar meerderjarigheid in een jeugdgevangenis te verblijven. Helaas, daar werd ze opnieuw met zoveel rotzooi geconfronteerd dat ze op de vooravond van haar achttiende verjaardag al een tweede en derde mensenleven op haar geweten had. En misschien had ze ooit nog wel van iets wat op vrijheid leek kunnen genieten, als ze niet zelf op haar drieëntwintigste het leven had gelaten tijdens een zoveelste knokpartij in de verstrengde gevangenis waar ze na haar derde moord was heengestuurd.
Ja, de Hoer van Babylon kon zich de kleine Tracey nog goed voor de geest halen. In tegenstelling tot Shantelle had ze nooit enige vat op het onfortuinlijke kind gekregen; anders was het haar misschien toch iets beter vergaan.
Maar nu Shantelle opnieuw ter sprake was gekomen, begonnen zowel Chubby als haar moeder zich af te vragen waar die het uithing -ze was toch net als Chubby en Elvis aan het leger ontsnapt en dus was er geen reden om ergens ondergedoken te zitten. Heel even dacht Chubby dat ze misschien met Elvis een nieuw leven was begonnen, maar die gedachte leek haar, gezien Shantelle's openlijke afkeer voor haar aanbidder, hoogst twijfelachtig.
'Misschien moeten we Korte Eddy er maar eens op uit sturen,' stelde de Hoer van Babylon voor, en dat leek Chubby wel een goed idee.
Korte Eddy was een huisschilder die in z'n vrije tijd onvindbare mensen opspoorde; een hobby waar hij zo goed in was dat hij beter werk leverde dan de beste privé-detectives, die bovendien behoorlijk duurder waren -Korte Eddy rekende, als hobbyist, alleen z'n onkosten aan. Kwam daar nog bij dat hij voor de Hoer van Babylon omnipresent was, zelfs wanneer hij door een lucratieve schildersklus in beslag werd genomen. De Hoer van Babylon hoefde hem maar te bellen en binnen de kortste keren stond hij bij haar op de stoep.
Het was deze keer niet anders. Korte Eddy verscheen, zoals altijd, onopvallend gekleed, netjes geschoren en sober gekapt, en begroette Chubby's moeder met een charmante handkus.
'Met wat kan ik u van dienst zijn, weledele vrouw?' luidde zijn klassieke openingszin.
Waarop de Hoer van Babylon al even voorspelbaar antwoordde: 'Je moet iemand voor me vinden...'
(wordt vervolgd)

 

feedback van andere lezers

 • Vansion
  lotrappers? lot-rappers? of loltrappers? hahahaha

  "In tegenstelling tot Shantelle had ze nooit enige vat op het onfortuinlijke kind gekregen; anders was het haar misschien toch iets beter vergaan." Die zin klopt niet hé. Think. Think.

  Haha. Korte Eddy. Lollig.

  Ik vind de Tracey-passage niet echt denderend. Nochtans stof genoeg voor honderd bladzijden subliem Kafkavoer. Maar dan uitgesmeerd. Hier is het eigenlijk te lang om ertussengeschoven te worden en te loos verteld om meerwaarde te geven.

  Enfin, mijn indruk van 't moment, hé. Niet teveel naar mij luisteren. Ben eigenlijk veel te schrijfbeestig om een waardige lezeres te zijn.

  koyaanisqatsi: er was een tijd dat ik UREN aan een tekst werkte... dat was voor ik tweelingdochters had... die krijgen nu voorrang, en de foutjes tja, zolang m'n lezers niet moeten betalen om m'n kronkels te lezen...
 • aquaangel
  hoofdstuk 31.... en tweelingdochters toe maar........

  ;)

  we betalen voor deze site haha dus betalen we om jou te lezen.. *haha*

  maar natuurlijk blijven we amateuren en dan mogen zulke dingen gebeuren, geef me de hand

  liefs
  koyaanisqatsi: straks gaat het lidgeld nog omhoog...
 • Wee
  Ik geniet immer van de namen die je je personen geeft, super!
  x
  koyaanisqatsi: ;-)
 • doolhoofd
  "Wie zonder het geld wordt geboren, die raakt niet vooruit..."
  (uit het liedje Lucky Manuelo aan het einde van de film Iedereen Beroemd)
  koyaanisqatsi: Zo is het maar...
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 7

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .