writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Wie is pervers? De personages, de schrijver of de lezer?

door werner

Naar aanleiding van een topic op het forum, dit verhaal.

Lees het volgende stukje tot het eind, en trek je conclusies!
Het is pure fictie, natuurlijk!

Maggie was net veertien geworden toen ze besloot een eind te maken aan de nachtelijke bezoekjes van Erwin, haar vette stiefvader, die een dagelijkse dronkenschap enkel kon beklinken in het bed van zijn stiefdochter. Elke avond strompelde hij naar haar bed, en ging hij zijn kersje van de dronkemanstaart plukken. Hij zette zijn ritueel in met een dreun op Maggie's hoofd, die ineenkromp en zich automatisch uitkleedde. Ze ging klaarliggen en liet het gebeuren. Vanavond zou het niet gebeuren. Ze had een plan.

Maggie had Robin ingeschakeld, haar twintigjarige vriend waar ze zielsveel van hield. Ze wist dat Robin tot alles in staat was, hij had heel zijn jeugd in de psychiatrie doorgebracht. Ze wou dat hij haar stiefvader een lesje zou leren. Hem leren wat pijn is, en wat genot is.

Robin was stapelgek van Maggie. Ze was het eerste meisje in zijn leven dat hem leek te begrijpen. Door haar had hij, ondanks zijn vrees, ontdekt wat ware liefde is. Hij kreeg een mooie kans vanavond. Hij had besloten haar te helpen. Vanavond was zijn kans om indruk te maken op haar. Hij zou haar redden. Hij had nog nooit met haar gevrijd, ze kon het niet omwille van haar pa.

Robin stond achter de deur toen Maggie schrok. Erwin kwam met bonkende stappen de trap op. Hij zag Robin niet. 'Hoe is het met mijn hoertje vandaag?', schreeuwde hij. Maggie kromp ineen. Toen hij uithaalde om Maggie te slaan, sprong Robin van achter de kast en zwierde met een hakbijl. Ze belandde op Erwins schouder. Het sleutelbeen kraakte en zijn witte hemd vulde zich met bloed. Hij plofte voorover op de grond en vloekte.

'Help eens, snel, we zetten hem op de stoel', riep Robin. 'Kleed hem uit!' Maggie weigerde, maar Robin zwaaide met de hakbijl. 'Help me hem uit te kleden!'. Robin trok het hemd van Erwin uit, en ook diens onderhemdje. Een diepe wond gaapte hem aan. Maggie trok zijn broek uit en keek naar Robin. 'Ik wil hem helemaal naakt, de vetzak!', riep hij. Hij trok de veel te kleine onderbroek uit en gooide ze minachtend weg. Hij slaagde erin Erwin op te heffen, die zich half verdoofd van de drank en de wonde, niet verzette. Maggie was verrast door de kracht die Robin had. Erwin zat op de stoel. 'Het touw, gooi het touw', riep Robin. Maggie gooide het hem toe, en Robin bond de man met de armen achter zich op de stoel. Elke voet bevestigde hij aan een poot en het overschot van het touw wond hij om het middel van de man. Hij nam een flesje uit de zak en hield het onder de neus van Erwin, die meteen wakkerschrok, alsof Robin hem met de vlakke hand op zijn slecht geschoren kaak sloeg. Robin nam een tape en plakte die over de mond van Erwin. Hij leek te krijsen.

'Wat heeft hij met je gedaan?', schreeuwde Robin. Maggie boog het hoofd. Robin zag dat ze haar stiefvader niet in de ogen durfde te kijken, en hij plakte een tape over zijn ogen.
'Zeg het Maggie', ik wil je helpen.
'Hij heeft me gekust', zei ze schuchter. Robin knalde met de achterkant van de bijl tegen Erwins mond. Zijn hoofd werd vuurrood. Hij hoorde tanden kraken.
'Wat nog, kom op, zeg het!' Robin scheen in trance. 'Heeft hij je borsten aangeraakt?' Maggie knikte. Robin wendde zich tot Erwin, pakte een tepel van zijn vette borst beet en haalde een zakmes uit zijn jas. Erwin brulde. Er gaapte een rood gat op zijn linkerborst. Robin pakte het lid van Erwin beet. 'Heeft hij hier iets mee gedaan?'. Maggie knikte. Ze droogde haar tranen. 'Ja, hij heeft me jarenlang verkracht, de smeerlap. Ik wil het zelf doen.' Ze stond op en sneed een stuk van het lid. Erwin verloor zijn bewustzijn. Onder de stoel vormde zich een plas bloed.

'Kleed je uit', schreeuwde Robin, 'of wil je dat ik nog een stoel haal?'. Maggies ogen bolden op van angst. Ze kleedde zich uit terwijl Robin een sigaret aanstak. Robin hakte de bijl in de vloer, trok in een wip zijn broek uit en sprong op Maggie.

 

Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .