writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

ONDERTUSSEN, ERGENS ANDERS (Hoofdstuk 37 De Bullebakken)

door koyaanisqatsi

ONDERTUSSEN, ERGENS ANDERS
Hoofdstuk 37
De Bullebakken

In afwachting van enig nieuws van Shantelle besloot de Hoer van Babylon op aandringen van Chubby om de Bullebakken op de Bende van de Vier Vetzakken af te sturen.(Chubby wilde absoluut mee, al was het maar om die smeerlappen, die op de meest leugenachtige manier misbruik hadden gemaakt van haar sexuele overgevoeligheid, een lesje te leren.)
De Bullebakken waren een stel onversaagde gettojongens. Ze stonden in voor de veiligheid van de Hoer van Babylon maar knapten ook wel eens lastige karweitjes voor haar en andere vrouwen van lichte zeden op. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Ha´tianen waren het geen gevoelloze killers maar dat nam niet weg dat je ze beter als vriend dan als vijand kon hebben. Hun leider, de Filosoof, was een autodidactische intellectueel die als het er ooit op aan moest komen dankzij z'n ontwikkelde verstandelijke vermogens moeiteloos zou kunnen afrekenen met meer barbaarse benden zoals de Ha´tianen of hun rechtstreekse concurrenten in de wreedheid: de Maltezen en de Hanchinezen.
Het plan was simpel: om middernacht de verblijfplaats van de Vier Vetzakken binnenvallen en de vier booswichten vastketenen en bijwerken tot ze alles over hun plannen en terroristische connecties hadden opgebiecht. Hun verdere lot hing af van de ernst van de bekende feiten.
Het plan was opgesteld door de Filosoof, de uitvoering ervan stond onder leiding van Kookaburra, de tweede in rang en meest potige van de bende. Chubby was het enige vrouwelijke lid van het "commando" dat verder bestond uit Droopy, Snoggy, Sylvester, Buggs en Ronaldinho.
Om klokslag middernacht sprongen de zeven uit een door de Filosoof voorgereden bestelwagen. Kookaburra zette meteen z'n zware voet tegen de voordeur van het huis waarna het slot met een droge knal uit z'n hengsels vloog. Gewapend met Uzi's, onherkenbaar onder marineblauwe bivakmutsen, stormden de Bullebakken en Chubby vervolgens naar binnen.
De Vier Vetzakken maakten het hen wel heel gemakkelijk. Ge´nspireerd door hun ervaring met Chubby lagen ze alle vier, gebonden als worsten, in de kapel een door twee meesteressen uitgevoerde sm-sessie te ondergaan.
'Jullie twee, opkrassen!' snauwde Kookaburra.
De dames in kwestie begrepen onmiddellijk dat hun verfijnd foltertuig niet was opgewassen tegen de Uzi's en namen de enige juiste beslissing.
'Wat mag dit te betekenen hebben?' gilde Broeder Jacob verbolgen.
Droopy duwde de tip van z'n rechterlaars in de pater z'n mond en gebaarde met een belerend vingertje dat hij z'n snater moest houden.
'OkÚ, heren,' zei Kookaburra, 'aangezien pijn geen onbekende voor jullie lijkt te zijn, zien wij ons verplicht meteen drastische middelen te gebruiken; tenzij jullie braafjes willen vertellen wat jullie met de wereld van plan zijn.'
'Wat wij met de wereld van plan zijn?' grinnikte Broeder Benedict. 'Wat bedoelt u daar mee?'
Snoggy verkocht hem een schop tegen z'n reeds roodgloeiende kont en gromde: 'Bek dicht als je niks zinnigs te vertellen hebt.'
'Buggs,' beval Kookaburra, 'haal het blik diesel uit de auto. We gaan een barbeque-tje houden. De worsten liggen al klaar, we hoeven ze maar op het vuur te gooien.'
'Heeremejezus,' gilde Broeder Idesbald, 'jullie gaan ons toch niet in de fik zetten?!'
'EÚn voor ÚÚn,' grijnsde Sylvester.
'Wat hebben wij jullie in hemelsnaam misdaan?!' riep Broeder Benedict.
Chubby kon zich niet langer houden. Ze voelde zich nog steeds verschrikkelijk verraden en kon het nog steeds niet van zich afzetten dat ze een ongewilde medeplichtige in een monsterlijk complot tegen de mensheid was.
'Schoften' schreewde ze, terwijl ze haar bivakmuts aftrok. 'Smerige schoften! De Libertijn uithangen terwijl jullie een terroristen zijn!'
'Chubby?!!' schrokken de vier ontspoorde Scheutisten in koor.
'Dat hebben jullie goed geraden, klojo's! En jullie waren zo dom om jullie waanzinnige plannen zo maar ter inzage te laten rondslingeren!'
Broeder Benedict begon te janken als een kind: 'Chubby, meisje, Wij weten echt niet wat je bedoelt. Onze enige misdaad is onze afvalligheid, en die leek jou nu niet meteen te storen.'
Kookaburra stapte tot bij Chubby en fluisterde: 'Zo'n fundamentalisten zullen zich niet gauw laten vermurwen. Als ik jou was, zou ik me even terugtrekken, want we gaan eventjes heel onaardig tegen deze tegenstribbelende heren doen.'
'Geen probleem,' antwoordde Chubby, 'ik zal het wel aankunnen.'
'Dat denk ik niet,' hield Kookaburra vol.
'Hoor eens,' zei Chubby kribbig, 'ik maak deel uit van het commando. En als die vlerken hier worden aangepakt, dan wil ik er bij zijn!'
Kookaburra schudde het hoofd, klakte met z'n tong en zei: 'Zeg niet dat je niet gewaarschuwd was...'
'In hemelsnaam!' riep Broeder Jacob, 'zeg ons dan wat we moeten bekennen!'
'Wacht,' zei Chubby, 'ik ben zo terug.' Ze haastte zich naar boven om het onomstootbare bewijs van de ware aard van de Bende van de Vier vetzakken te halen.
'Heren! Heren!' Hier moet sprake zijn van een afgrijselijk misverstand!' zei Broeder Benedict.
Maar de Bullebakken hielden zich doof. Praatjes van die aard volstonden niet om het onheil dat de paters boven het hoofd hing af te wenden. Ronaldinho begon met een aansteker te spelen en toen Buggs terugkwam met een blik diesel in de hand vonden de afvallige Scheutisten in een flits hun geloof terug. Ze begonnen schietgebedjes af te ratelen en smeekten de hemel herhaaldelijk om vergeving van hun onvergeeflijke zonden.
'Laten we beginnen met deze lawaaimaker z'n reet in de fik te zetten,' zei Kookaburra terwijl hij naar Broeder Idesbald wees.
Buggs aarzelde niet. Hij schroefde de dop van het blik en kieperde een stevige geut brandstof over de trillende kont van de pater die het meteen op een oorverdovend krijsen zette.
'Hier,' zei Chubby terwijl ze, zwaaiend met Broeder Benedicts dagboek, opnieuw de kapel binnenkwam.
'Wat?! Worden wij daarvoor op de brandstapel gezet!?'schreeuwde Broeder Jacob.
'Zijn de feiten niet erg genoeg?!' schreeuwde Chubby terug.
''t Is een onnozel manuscript,' piepte Broeder Benedict.
'Jij ook, met je idiote schrijversambities!' sneerde Broeder Serafijn.
'Goed geprobeerd,' siste Chubby, 'een mens moet tenslotte iets verzinnen wanneer hij ontmaskerd is.'
'Maar het is de waarheid,' riep broeder Jacob, 'en we kunnen het bewijzen! Het manuscript is afgewezen. De brief van de uitgever ligt boven, in het bureaumeubel waar we al onze paperassen bewaren!'
Chubby en Kookaburra keken mekaar diep in de ogen; ze hadden geen woorden nodig om mekaar te begrijpen. Kookaburra gaf Sylvester met een hoofdgebaar het bevel een kijkje te gaan nemen.
'In de bovenste la, rechts,' riep Broeder Benedict behulpzaam -en om te vermijden dat het hele bureau overhoop werd gehaald.
Chubby werd een beetje ongemakkelijk. Stel dat ze zich inderdaad had vergist, wat een modderfiguur zou ze dan niet slaan!
"Al een geluk," dacht ze, "dat de flikken me niet ernstig hebben genomen".
Sylvester kwam terug, met een geopende envelop die hij meteen aan Kookaburra overhandigde. Op de envelop stond het briefhoofd van een uitgeverij die gespecialiseerd was in het publiceren van lithurgische werken. Kookaburra haalde een brief uit de envelop, begon te lezen, klakte met z'n tong en gaf de brief vervolgens zonder commentaar aan Chubby.


Geachte Broeder Benedict,
Wij hebben het manuscript "Dagboek van een Christelijk Terrorist" in goede orde ontvangen. Helaas dienen wij u mee te delen dat deze soort literatuur niet beantwoordt aan de ethische criteria van onze uitgeverij. Eerlijkheidshalve voegen wij hier met enig ongemak aan toe tamelijk verbaasd te zijn een werk van deze aard te ontvangen van een dienaar Gods. Het is u natuurlijk vrij te schrijven wat u wilt maar sommige passages lijken ons toch moeilijk te verzoenen met uw maatschappelijke functie. Over de literaire kwaliteiten kunnen we kort zijn: ze zijn ten zeerste... beperkt. U kan uw werk vanzelfsprekend elders gaan presenteren maar naar onze bescheiden mening is uw kans op publicatie zo goed als onbestaande.

Met Oprechte Groeten,

Willem Verheyen, Directeur Uitgeverij Kerkelijk Leven


Chubby slaakte een diepe zucht, trok haar wenkbrauwen op, stopte de brief terug in de envelop, verzocht Kookaburra en z'n maats huiswaarts te keren en gaf vervolgens, bij wijze van compensatie voor de berokkende morele schade, de Bende van de Vier Vetzakken een erotische nacht die ze nooit zouden vergeten...
(wordt vervolgd)

 

feedback van andere lezers

 • littlefairytale
  Verrassende wendingen troef, bijna verassende ook...
  Schrijversinquisitie van Rome zou hier niet kunnen om lachen...ikke wel, meermaals zelfs...en die namen...;chapeau! tine
  koyaanisqatsi: thnks...
 • Wee
  Tja ... :))
  x
  koyaanisqatsi: ;-) xxx
 • doolhoofd
  Robert's Axiom: Only errors exist.

  Berman's Corollary to Robert's Axiom: One man's error is another man's data.

  http://www.angelo.edu/faculty/kboudrea/cheap/cheap3_murphy.htm
  koyaanisqatsi: will check it out
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 10

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .