writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Beep my up scotty

door verf

Het was zeer rap gegaan, in ieder dorp. In iedere wijk, straks in iedere kamer staat een Beep my up scotty of B.M.U. capsule, wie in de capsule plaatsneemt die ziet zijn gesprekspartner in 3D,de armsteunen bevatten een staaf waar de warmte van de personen doorgegeven wordt. Een klein vakje is zelfs bedoeld om elkaar een kus te geven. Na iedere aanraking wordt dat stukje automatisch gereinigd door een speciale metaal legering die ieder vuil vernietigt. Sedert de plaatsing is geweld teruggedrongen, naar plaatsen waar de plaatselijke machtshebbers de capsule verboden. Uit grote angst om hun positie, die door de massale contacten, meer en meer verwatert. Men schermt met uitdrukkingen zoals "het verlies van eigen identiteit , het binnendringen van volksvreemde cultuur. De wereld als een klein dorp . Straks de huiskamer als "de wereld"?. Zonder geweld?


Verf 2006-12-28
p.s. De media maakten op 2007-01-02 melding van de ontdekking van een stof die 36 OOO keer beter het licht transporteert dan de tot op dat moment bekende stoffen. Op dat ogenblik werd een 3D communicatie cabine mogelijk.

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  Verf ik heb zo'n capsule hier al staan. Ze hebben het van straat gehaald en naar mij gebracht om het te herstellen. Het ding is kapot. De Kapoot van het ding was helemaal naar de maan.
  De emoties liepen blijkbaar te hoog op, waardoor het ding overhit werd.
 • RolandBergeys
  -doorgegeven wordt, dt, vernietigt, t

  grappig.
 • Theo_Roosen
  Een goed statement tegen geweld. Daar sta ik volledig achter.
 • gono
  Eens goed op kloppen lucht soms op hé?
  Ik bedoel op de mat............
 • ERWEE
  Bijna galactisch.
 • DensPowells
  is het oorspronkelik niet "beem me up Scotty"? Of gebruik je dat welwillend niet, omdat er copyright op zit?
  Fist im kopf
 • dovan
  zoek eens naar 'EON' ...'EEUWIGHEID' van Greg Bear...
  straffe boeken....
  heb ze wel 4 keer gelezen.....
  verf: ok
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .