writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Asociaal populisme.

door dannycant






Onverenigbaar hoor ik jullie denken. Niets is minder waar, die uitdrukking is mij op het lijf geschreven! Hij staat namelijk voor alles wat ik momenteel ben of niet kan worden. Behelst de eigenheid van mijn complex in elkaar gestoken individu. Hoe tegengesteld ook.
Het is een controverse die zich in mij weet te versmelten tot de ietwat excentriekeling die niets liever heeft dan in de kijker te lopen en toch geen drukte wenst.
'Bizarre situatie,' zeg jij dan, en daar scoor jij een punt! Het is immers ongewoon dat ook maar iemand beide instellingen wil of in zich heeft. Dat is de logica geweld aandoen want is het niet een ongeschreven wet dat asociale typetjes nooit populair worden. Dat die ergens héél stil in hoekjes wegkwijnen. Stotterend vragen beantwoorden en angstvallig oogcontact vermijden om de blos op hun gezicht niet nog aan te sterken.
Zo anders dan de tegengroep die maar al te graag het hoge woord voeren en net oogconfrontaties aangaan.
Met beide van deze uitersten heb ik dagelijks af te rekenen. Met wisselend succes. Zo schuchter als ik kan zijn treed ik even graag op het voorplan met zaken waarin ik denk vrij goed te zijn of het ooit te worden. Dan neemt het strebertje in mij het even over. Als een soort bemiddelaar die de twee leefgewoontes, al dan niet tijdelijk, op elkaar afstemt.
Hoef ik te vertellen dat dit vrij bizarre situaties oplevert? Wekelijks in kranten staan maar een voordracht niet aandurven is daar eentje van.
Toch houden die tegenstellingen mij perfect in evenwicht en behoeden mij zo voor extremen in welke richting dan ook.
Mocht asociaal er niet zijn dan liep ik mijzelf ongetwijfeld in overmoed voorbij. Populisme helpt dan weer mijn bedeesdheid terug te dringen. Het zorgt ervoor dat mensen mij nu eerst aanspreken en niet meer omgekeerd. Zelf het initiatief nemen is voor mij nog altijd geen vanzelfsprekendheid. Maar niet zo voor een scherm, daar is het makkelijk gedichten of een verhaal te posten. Reacties gepast beantwoorden gaat al wat minder en er uiteindelijk zelf plaatsen… daar is een hele tijd over heengegaan en nog doe ik dit schoorvoetend uit schrik de verkeerde woorden neer te zetten. Maar net door het frequenter reageren word ik vaker gelezen, trek ik de aandacht, krijg méér reacties die ik dan weer beantwoord en de bal is aan het rollen.

De tweestrijd is en zal er nog wel even blijven. Maar goed ook. Mocht populisme immers de bovenhand krijgen, dan kon dit wel eens dikkenekkig overkomen en de omvang van dit lichaamsdeel is bij mij al omvangrijk genoeg. Als asociaal het overneemt zal geen enkel hoekje klein genoeg zijn om mij nog verder van deze wereld af te sluiten. Laat mij maar de mix van beide….

 

feedback van andere lezers

  • Theo_Roosen
    Als het bedoeld is als column : uitstekend
    Is het bedoeld als kort verhaal : uitstekend
    Is het bedoeld als mijmering : uitstekend

    En kruip nu weer niet weg in dat hoekske, hé !

    Thro
    dannycant: Af en toe kom ik er wel even uit.... :-)

    Bedankt en groet
  • ERWEE
    Tip: ga een keer enige maanden naar thuisforum.be,
    wedden dat een en ander dan vlotter loopt?
    dannycant: Kan ik altijd proberen....... bedankt en groeten
  • ivo
    je doet het he ..
    dannycant: Jawel zenne.... :-)

    Bedankt en groeten
  • RolandBergeys
    -de tegengroep die woord voert en aangaat (anders: de tegengroeperingen die voeren en aangaan);

    -als het asociale het overneemt, zou ik schrijven.

    Maar heel sterk, weloverwogen, knap.

    Als je zin hebt, ga naar mijn nieuwste verhaaltje Manuel.
    dannycant: Prachtverhaal Roland..... echt top!!!

    groeten en bedankt
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .