writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

DE GETELDE DAGEN VAN CYBER SEX MAN

door koyaanisqatsi

DE GETELDE DAGEN VAN CYBER SEX MAN

Als naar gewoonte liet Cyber Sex Man z'n pc aan staan. Binnen vijf minuten zou de screensaver in actie komen: een blote ballerina die vanuit een azuurblauwe achtergrond pirouettes draaiend steeds dichterbij kwam, tot het puntje van haar neus bij wijze van spreken de andere kant van het scherm raakte, waarna ze knipoogde en met een resem achterwaartse salto's terug naar de achtergrond tuimelde om haar spelletje tot nader order te hernemen.
Cyber Sex Mans buik rammelde van de honger. Hij plukte z'n lange regenjas van de kapstok, liet zich er als een gladde aal in glijden, zette z'n kraag rechtop, graaide z'n deukhoed van het dressoir en verliet z'n appartement.
De lift stonk naar pis; niks nieuws in dit onderdeel van het (a)sociale flatgebouw, dat bewoond werd door steuntrekkers, gehandicapten, asielzoekers, slonzen, leeglopers, ex-bajesklanten, arme gespensioneerden en ander uitspuugsel waarvoor geen fatsoenlijke plaats was in de prestatiegerichte maatschappij.
Toen CSM op het gelijkvloers uitstapte, botste hij tegen Twinky, het aan alcohol en nog een paar andere vergiffen verslaafde lilliputvrouwtje dat overleefde door zich te verhuren aan perverten en organisatoren van freakshows met zwaar erotische inslag.
'Hé, Twinky, zo vroeg uit de veren?' liet Cyber Sex Man zich half lachend ontvallen.
Twinky keek op haar horloge -spotgoedkope rommel die ze van een vaste klant had afgetroggeld- keek haar buurman aan alsof hij van lotje getikt was, schudde het hoofd, brabbelde een paar onverstaanbare woorden, boerde een bierlucht uit, duwde hem opzij en stapte de lift in.
Een gevoel van lichte schaamte maakte zich van Cyber Sex Man meester. Het had helemaal niet in zijn bedoeling gelegen sarcastisch uit de hoek te komen. Maar voor Twinky was half één in de namiddag nu eenmaal vroeg. Ze schuimde zo goed als iedere dag het nachtleven af, op zoek naar klandizie en gratis roesmiddelen om de ellende van haar dagelijkse bestaan naar een draaglijk niveau te tillen, en keerde maar zelden voor het ochtendgloren terug naar haar schamele studio op de vijftiende verdieping.
Om zijn geweten te sussen gaf CSM een aalmoes aan Arthur, de Eénarmige Schooier, die zich als een volleerde kleermaker midden in de inkomhal had neergevleid en daar niet zou opstappen alvorens hij voldoende geld bijeen had gebedeld om zijn dagelijkse portie friet met mayonaise te kunnen aanschaffen.
'Bedankt, Cyber Sex Man, moge het lot je vandaag gunstig gezind zijn,' klonkt het uit zijn schorre keel.
CSM tikte bij wijze van antwoord tegen de rand van z'n deukhoed, liep naar buiten, stak het door hondendrollen en zwerfvuil ontsierde grasperkje dat luisterde naar de naam 'Het Hofje van Heden' over, en ging 'Lucky's Hamburgertent' binnen.

'Alberik...'
De glimlach op Neeltjes lippen vertoonde zowel blijdschap als bitterheid. Zonder haar ogen van Cyber Sex Man af te wenden keerde ze in een handomdraai drie hamburgers om. Het sissende vet dat van de bakplaat naar haar schortje oversprong, leek haar niet te deren.
Cyber Sex Man haatte het dat zij hem bij z'n echte naam noemde, maar hij kon onmogelijk z'n bijnaam openbaren door z'n imago van fatsoenlijke jongen geweld aan te doen. Vroeg of laat zou Neeltje er wel achter komen wie hij was -ze werkte nog maar twee weken in Lucky's- maar tegen die tijd had hij misschien z'n slag al thuisgehaald en zou ze weten dat hij inderdaad -en ondanks z'n bijnaam- een deftige jongen was
'Waar was je gisteren?'
Neeltjes stem klonk zacht en lief, zoals gewoonlijk, al wilde ze streng klinken om hem op z'n niet nagekomen afspraak te wijzen. Ze had er erg naar uitgekeken, om samen met hem naar de bioscoop te gaan -net nu draaide er een ruim aanbod romantische films!- maar ze had tevergeefs in het cafeetje op de hoek zitten wachten, tot een zatlap haar begon lastig te vallen. Toen was ze verdrietig én boos opgestapt en had ze de rest van de avond doorgebracht bij Carla, haar neurotische vriendin, die er de ene dag euforisch van overtuigd was dat alle mannen verliefd op haar waren om zich de volgende dag door de omgekeerde gedachte compleet de dieperik te laten in sleuren.
'Het spijt me heel erg, Neeltje,' antwoordde Cyber Sex Man oprecht, 'ik was in slaap gevallen voor de televisie.'
'Oh, ja, dat kan gebeuren natuurlijk.'
Neeltje werd een beetje boos op zichzelf, omdat ze zich zo snel door zo'n goedkoop uitvlucht liet paaien. Maar, dacht ze, aan de andere kant staat hij nu toch hier om z'n excuses te maken...
'Zullen we vanavond dan maar?' vroeg Cyber Sex Man lichtjes aarzelend.
'Ja, ja, natuurlijk, Alberik, waarom niet?' antwoordde Neeltje, en terwijl ze de drie hamburgers met een kwieke beweging op drie verschillende borden manipuleerde, begon haar hart ongemeen fel te bonzen...

 

feedback van andere lezers

 • RolandBergeys
  leuk, wederom.

  Maar:

  -vergiffen of vergiften (weet het zelf niet - vermoed dat je gelijk hebt);

  -goedkope uitvlucht, neen?  koyaanisqatsi: oei... doordenkers...

  thnks
 • ERWEE
  Prima stuk.
  Volgens van dale is 't vergiffen.
  koyaanisqatsi: die van dale ook...
 • miepe
  schitterend!

  mijn eigen drie hamburgers brandden ondertussen aan!

  koyaanisqatsi: sorry...

  thnks
 • ivo
  knap geschreven, levensecht, alsof ik erbij stond toen het gebeurde
  koyaanisqatsi: oei... in dat geval... ten zeerste oppassen tijdens het vervolg...

  thnks
 • doolhoofd
  https://www.youtube.com/watch?v=2ne_KwVeIco
  koyaanisqatsi: :-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 11

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .