writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

DE GETELDE DAGEN VAN CYBER SEX MAN (dag 2)

door koyaanisqatsi

DE GETELDE DAGEN VAN CYBER SEX MAN (dag 2)

Met een zucht liet Cyber Sex Man z'n druipende paraplu in de douche neervallen. Hij smeet z'n regenjas en deukhoed op de sofa, trapte z'n schoenen uit en slofte loom naar de keuken om een blikje frisdrank te halen.
De klok wees kwart na middernacht, buiten bleef het maar regenen, de stilte klonk somber en benadrukte de eenzaamheid van het individuele bestaan.
Wat een kluns ben ik toch, sakkerde hij weemoedig.
Na afloop van de film was hij met Neeltje iets gaan drinken. Hij had twee rondjes betaald, geduldig naar haar smalltalk geluisterd en haar vervolgens tot aan de voordeur van haar woning vergezeld, om daar met een slappe handdruk afscheid te nemen. Hij had zelfs geen zoen op haar wang durven drukken, ook al smeekte haar hele wezen naar contact met zijn lippen. Haar ontgoocheling was bijna tastbaar en toch was hij, gestuwd door een verlegenheid met de kracht van een straalmotor, als een bange haas op de vlucht geslagen.
Wordt dit mijn lot: de maagdelijkheid tot in het graf? vroeg hij zich af. Hij staarde door het raam, keek dwars doorheen z'n vage, in het glas weerkaatsende spiegelbeeld en vergeleek in gedachten alle lichtjes in het duister met neergedwarrelde sterren.
Terwijl hij een blikje limonade opentrok begaf hij zich naar de woonkamer. Hij sloeg een gefrustreerde wijsvinger op de spatietoets van z'n computerclavier en werd verwelkomd door door de blote ballerina. Haar huid leek bleker dan normaal, haar bewegingen minder sierlijk, haar lichaam te pezig, haar gelaatstrekken te gespannen -het beoordelingsvermogen werd duidelijk be´nvloed door de gemoedstoestand.
Het glazen schoteltje met gezouten pindanootjes was zo goed als leeg. Cyber Sex Man zette z'n blikje op het daarvoor bestemde viltje naast de computer, pakte de zak pindanootjes van de salontafel, strooide het schoteltje tot aan de rand vol en zette de zak terug.
De twee glazen water die hij in het gezelschap van Neeltje had gedronken, begonnen op z'n blaas te drukken. Hij begaf zich naar het toilet, werd overvallen door de stank van een niet doorgespoelde drol van eerder op de dag, trok snel door, spoot een aanzienlijke hoeveelheid aerosol lavendel-luchtverfrisser doorheen de kleine ruimte, en deed z'n ding.
Terug in de woonkamer bedacht hij zich: frisdrank was niet wat z'n geplaagde hersens nodig hadden; licht verdovende alcohol was toepasselijker om de mislukking van de avond te verteren. Hij pakte het blikje limonade terug mee naar de keuken, zette het opnieuw in de ijskast en stelde tot z'n ergernis vast dat het bier op was.
'Ook dat nog,' mompelde hij tegen het vriesvak.
Maar zo gauw gaf Cyber Sex Man zich niet gewonnen. In de kelder lag nog een fles porto van zo'n vijftien jaar oud; waarschijnlijk tamelijk zwaar spul, maar misschien was dat zo slecht nog niet. (Een beetje zatlapperij op tijd en stond kon wonderen doen.) Hij trok z'n sokken uit, stapte in z'n teenslippers, haalde z'n sleutelbos uit z'n regenjas en ging naar beneden.

Zoals steeds op zwoele, regenachtige dagen stonk de kelderverdieping naar vocht en rottend huisvuil. De nis waar de afvalcontainers stonden zou een pretpark voor ratten en muizen zijn, ware het niet dat de licht mentaal gehandicapte zoon van de conciŰrge een uitstekende ratten- en muizenvanger was. Van zodra hij van school kwam sloop hij als een roofdier doorheen het gebouw om alles wat de naam ongedierte verdiende te vangen en zonder genade af te maken. 'Die van Hameln' werd hij genoemd en de jongen was er, terecht, fier op.
Cyber Sex Man begon aan z'n tocht door de doolhof van benauwde gangen. Honderd appartementen en een handvol studio's in torenvorm gieten was geen kunst, maar alle huurders laten genieten van de luxe van een kelder kwam neer op een extreem zuinig uitgekiend gebruik van iedere beschikbare vierkante meter.
Het kelderdeurtje ging schurend open. De scharnieren smeekten als het ware om die paar druppeltjes olie die Cyber Sex Man telkens opnieuw vergat mee te brengen. Hij knipte het licht aan, schoof met z'n linkervoet de met een rafelig touwtje bijeengebonden stapeltje oubollige blootblaadjes opzij en graaide de fles porto van tussen twee kartons frisdrank.
'Fim de seculo,' las hij van het etiket, en hij voegde er met een zucht aan toe: 'Hoe toepasselijků'
Hij deed het licht weer uit, sloot de deur en werd opgeschrikt door een droge kreun gevolgd door een vochtige 'Sssst!'.
Cyber Sex Man verstijfde. De onvoorspelbaarheid van het dagelijkse leven in en rond het flatgebouw stond haaks op de grauwheid van zijn uiterlijke bestaan. Overvallen, diefstallen, inbraken, vandalisme, passionele drama's, echtelijke en dronkemansruzies, vecht- en steekpartijen, zedenmisdrijven en zo voort, het hoorde er bij, als zout op de aardappelen. Hoe na´ef was hij niet geweest om er nooit eerder bij stil te staan dat ook hij vroeg of laat een protagonist van het spektakel zou worden?!
Verkrampt door angst, klaar om het bij het minste onheil op een lopen te zetten, schuifelde hij terug richting lift. Telkens wanneer hij een andere gang insloeg kromp z'n hart ineen, maar iedere keer weer was er geen mens te bespeuren. Tot hij bij de nis met de afvalcontainers kwam, want daar stond, tussen twee met karton en papier volgepropte containers, Twinky met de piemel van Arthur, de EÚnarmige Schooier, te spelen.
'Ook een goeie avond,' flapte Cyber Sex Man er, zich zelf verbazend over zoveel koelbloedige spontaniteit, uit; waarna hij een hoofdknikje gaf en z'n weg naar de lift vervolgde.

 

feedback van andere lezers

 • RolandBergeys
  flapte Cyber Sex Man eruit, zichzelf verbazend... lijkt me logischer klinken.

  Maar heel leuk wederom, benieuwd naar wat komen gaat. Het heeft overigens wat van een stripverhaal.
  koyaanisqatsi: toch niets van... Jommeke... mag ik hopen?!!
 • miepe
  ik miste nog wat van je hamburgers!

  ergens heb je twee keer "door" gebruikt en dat na elkaar, gewild?

  nu, ik lees je verder
  koyaanisqatsi: effe nakijken...

  thnks en veel plezier
 • aquaangel
  ik lees dit graag
  koyaanisqatsi: ik schrijf dit graag...
 • ERWEE
  en voor wanneer is nu de cyberseks?

  aja, voor eergisteren zeker?
  koyaanisqatsi: euh... het budget was op...
 • doolhoofd
  Een protagonist van het spektakel...

  Ik vraag me eigenlijk wel af wat je behalve schrijven nog in het leven doet, of gedaan hebt... als ik zo nieuwsgierig mag zijn...
  koyaanisqatsi: Boh, niet veel eigenlijk. Na twaalf stielen en vierentwintig ongelukken ben ik in de 'koffie' terechtgekomen. Ik ben nu koffieproever annex -aankoper bij een middengrote koffiebranderij.
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 11

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .